Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teresa Nowy Dwór Mazowiecki

ZACZYNAM SZUKAĆ FOTOGRAFA..TRAGEDIA

Polecane posty

Dziewczyny zaczynam w necie szukać fotografa na wrześniowy ślub. Jak wy w tej ilości ofert możecie się połapać?. Zaznaczam, że nie chce fotografa z polecenia, bo nie chcę takich samych zdjęć jak mają koleżanki i znajome. Dzisiaj przeglądałam kilka stron fotografów. Ceny strasznie zróżnicowane i chyba jestem nie na czasie odnośnie samych zdjęć. Myślałam, że zdjęcia ślubne to ludzie a nie wszystko to, co jest wkoło z dodatkiem młodej pary. Jak ugryźć ten trudny temat szukania fotografa, który robi zdjęcia pamiątkowe młodej parze a nie budynkom?

Fotografa znaleźć jest trudno, a jeśli ślub masz we wrześniu to tym bardziej będzie ci trudno. Ja fotografa szukałam 5 miesięcy. Mogę polecić - http://www.5czwartych.com/ http://okamgnienie.pl/blog/category/fotografia-slubna/ http://www.mpotoczek.com/index2.php?v=v1 http://www.kalina-studio.com/ http://www.bwphotography.pl/ To wszystko zależy też od dogadania się, jeśli wolisz bardziej reportażową fotografię to po prostu o tym mówisz.

Gość Teresa NDM
DZIĘKI, ale to jeszcze nie to, co mnie interesuje. Zdjęcia samych butów, torebek, obrączek, kieliszków, sukienek a nawet rąk mnie nie rajcują. Za takie zdjęcia grosza bym nie dała. Na mało widoczne i udziwnione kolory tez mnie nie stać. Od widoków różnego rodzaju schodów i mrówczanach par wolę ładnie widoczne osoby. Nie chce zdeformowanych osób i twarzy. Chcę zdjęcia pamiątkowe a nie sztucznie nauczany artyzm. Jestem w necie już ponad pięć godzin i wysyłam zapytania ofertowe. Dostaje zwroty i ryję ze śmiechu. Ależ to fotografowie mają niesamowite opinie w samo uwielbianiu siebie i swojej twórczości. Zawsze myślałam, że zdjęcia mają podobać się zamawiającemu a nie samo uwielbiającemu się fotografowi. Przeglądam te galerie i jestem załamana. Jestem ciekawa, kto narzuca i kreuję modę na takie zdjęcia oderwane od rzeczywistości, sztuczne i bezpłciowe prawie, że techniczne. Jutro dalszy dzień poszukiwań. Czy jeśli fotograf przyjedzie z daleka to za podróż i hotel płaci młoda para czy fotograf ma to już wliczone w koszty?

Gość Teresa NDM
przepraszam za tego babola ,,nauczany " miało być -narzucony

Gość giskana
Tak jak napisała to założycielka tematu. Znowu zdjęcia obfitujące w nic niedające szczegóły rąk, butów, kwiatów, kieliszków i tego wszystkiego za co nie warto wydawać dytków. Czemu na tych podanych stronach co zdjęcie to kto inny z pominięciem http://www.karolinaprokopowicz.pl choć i tu jest tylko kilka zdjęć jednej pary. zgadzam się że to fotografowie mieszają innym w głowach i sami narzucają mody i to co ma się wszystkim podobać. Przykładem są te podane strony.

Gość onakety
giskana daj sobie na wstrzymanie, jak ci się nie podoba to nie oglądaj, pozatym zrób coś ze swoimi kompleksami.

Gość giskana
onakety Nie mam żadnych kompleksów. Na moim ślubie będzie Kalina ale ty pewnie nie wiesz kto to jest. Każde forum ma to do siebie że można gdy się innych nie obraża pisać swoje myśli i poglądy. Jeśli ktoś publikuje przykładowe strony to musi się liczyć że inni odniosą się do prezentowanych zdjęć negatywnie lub pozytywnie. To co dobre i piękne samo się broni a gnioty trzeba bronić. Coraz mniej jest prawdziwych zdjęć ślubnych na których młoda para gra główna rolę. Po co komu zdjęcia butów lub kieliszków? No chyba że fotograf robi je tylko dla siebie bo coś mu się tam bardzo spodobało.

Gość polkamolka
Giskana trochę dziwne ejst to co piszesz, przecież kalina robi duzo zdjec właśnie detali...zresztą prawie na każdej stronie fotografów znajduję takie zdjęcia. Nie bardzo rozumiem skad to Twoje podejście, przecież możesz poprosisz fotografa że takich zdjęc nie chcesz i już, nie wie w czym leży problem. weszłąm na podane wczesniej strony i zupełnie się ie zgodzę ztym że nie ma na nich większej ilości zdjeć jednej pary...wystarczy trochę poszukac na stronie i np.wejsc na bloga. Trochę dobrej woli i mniej agresywności zTwojej strony.

Gość wez Waclawka
;) hehehe

Gość hahahaha a ja wam powiem
wiesz giskana to aż takie nie jest ważne ta cała oprawa i że ty masz kaline inny ma amatora fotografii a jeszcze inny brata z nikonem, najważniesze to abyście z sobą przeżyli w związku jak najdłużej. Dlatego śmieszy mnie to co piszesz. A pozatym nie wszystkich stać na kaline więc jak ktoś ma kogoś innego to nie znaczy że jest gorszy.

Ja myślę, że najlepiej by było poprosić fotografa, żeby pokazał wszystkie zdjęcia z danej uroczystości. I wtedy się okaże czy główną rolę gra para młoda, czy jakieś detale. Uważam, że jeśli wśród zdjęć z takiej uroczystość znają się zdjęcia np obrączek to tylko podkreśla fakt, że był to dzień ślubu.

Teresa a nie wystarczy ustalić z fotografem co chcecie a czego nie. Bo co za różnica fotografowi cykać fotki tylko młodej parze czy także detalom. Kwestia dogadania i tyle

DZIĘKI, DZIĘKI, DZIĘKI naprawdę jestem zaskoczona. Nie myślałam ze tyle osób zechce odezwać się na mój post. Przeglądam wszystkie strony które mi podsyłacie. Wiele już widziałam w googlach. Nadal jeszcze nie to. Zbyt wiele detali i par młodych mało czytelnych. Nadal co strona to pojedyncze wybrane zdjęcia. Czy na takiej podstawie mogę zaufać fotografowi? Wczoraj dostałam od fotografa hasło dostępu do jego strony. Uffff zrobiła na mnie wrażenie. Jak napisał fotograf zamieścił ponad 3 tys zdjęć ale nie liczyłam. Jednak około 300 zdjęć tylko jednej pary naprawdę robi wrażenie. W sobotę mam z tym fotografem umówione spotkanie. Sporo o fotografach słyszałam od znajomych którzy mieli śluby. Raczej były to negatywne opinie o ich twórczości i to właśnie mnie przeraża. Ślę buziaczki i jeszcze raz dziękuję.

Gość tejk ded
A mnie wciaz fascynuje, jak wielka trudnosc moze sprawiac osobie o malych zdolnosciach podszywanie sie pod panne mloda. Poczawszy od wyboru nicka (zna ktos Terese ponizej 40tki..?) poprzez wybor "argumentow", ktory wciaz sie tutaj pojawia z reki jednej i tej samej osoby, skonczywszy na zenujacym spsobie pisania w stylu "Wyobrazenia dziadka o tym, jak pisze dzisiejsza mlodziez". Uzycie slowa "buziaczki" niewiele zmienia lol

????????????????? chyba jestem nie kumata..ali komuś nie smak.. A już myślałam że nie będzie przynajmniej w moim temacie drak.. Czy przypadkiem na nadepnęłam komuś mocno na odcisk..

Gość liladdd
na mnie wrazenie zrobiły zdjecia Adama Trzcionki, proponuje odwiedzic stronke, na prawde swietne, tylko 3000zl moi znajomi zaplacili, ale za slub, poprawiny sesje przedslubna i w gratisie zdjecia w 8 miesiacu ciazy.

Gość tejk ded
Hehe, no i ciekawe, czemu taka biedna, niewinna, zupelnie nowa na forum Tersa pisze, ze "nadepnela komus na oddcisk"..? O kim taka nie kumata PM moze myslec..? lol

Gość jajajajaja...........
Teresa pisz gwarą młodzieżową ale pamiętaj o zachowaniu przedziału wiekowego bo tak wychodzisz sporo poza pięćdziesiątkę. Ze stylu pisania widzę ze masz ładne oczy. ha ha ha ha ha

Gość sa w Nowiaku..... ..
Jakies TERESY?

Gość pytanie do teresy
Tereso, wydajesz się bardzo rzeczową i myślącą osobą, więc zwrócę się do Ciebie z moim pytaniem - jak u Ciebie wygląda sprawa z wyborem bielizny ślubnej..? Nie masz przypadkiem problemów z doborem stanika..? Nie zauważyłaś jak niesympatyczna obsługa zrobiła się w wielu butikach..? Nie chcą pomóc, obejrzeć, dopasować... Może masz jakiś sklep do polecenia w Twojej okolicy..? O rozmiar biustu zapytać nie śmiem...

Gość Teraz róż i potwierdza się...
...... że jest tu wielu fotografów pod nickami którym temat nie odpowiada. W dodatki zadający pytanie do Teresy w przeciwieństwie do autorki topiku nie jest rzeczową i myślącą osobą. Nie wiem też czy zadając jej takie pytania jest kulturalną osobą choć zwraca się do Teresy z dużej litery pisząc jednak jej imię z małej litery.

Gość polka-p
ja też szukam fotografa..może jeszcze jakieś sprawdzone stronki ktoś wrzuci.

Gość ja polecam tego
www.michalirach.pl

Gość Jojojoj
Bardzo Ci wspolczuje jesli polecasz cos takiego!

Gość Jojojoj
Bardzo Ci wspolczuje jesli polecasz kogos takiego.

Gość Zakręcona na całość
Jojojoj a kim ty jesteś ze tak bardzo wspułczujesz.? Czy czasami sam nie jesteś sfrustrowanym nowomodnym kiczowatym fotografem który nie odróżnia piękna młodej pary od obdrapanej kamienicy? Pewnie zleceń mało to trzeba wyżywać się na innych. Czy ktoś prosił ciebie frustracie o ocenę?