Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melchiorna

pieluchy

Polecane posty

no to jak na mój gust za nisko zapinasz. Zostaw w pieluszce tylko trochę luzu na siusiaka... toż Twój synek nie ma jakiś magicznych siusków, które przenikają przez każdą pieluszkę :)

Gość melchiorna
no wlaSNIE chyba tylko chlopcy maja ten problem bo corka mojej szwagierki tez pampersow nie przemacza ;)

Gość melchiorna
marysia ale o co chodzi z tym za nisko? ja zapinam dokladnie na wysokosci misia(po srodku)

my mogliśmy używać tylko pampersów, po innych były wysypki lub odparzenia... za to chusteczek z pampersa juz nie, najlepsze były dzidziuś, do tej pory je kupuję, mimo, ze juz z pieluch wyszliśmy

Gość mama klaudii
ja jeszcze raz jestem mamą dziewczynki i z tego co widzę to tylko ja miałam problem z córą i przesikiwaniem pieluchy były naprawde idealnie zapięte nie wiem od czego zależało ale polskie pampersy to była porażka totalna wszystko zasikane i kupa też wyciekała .... kupiłam huggies premium ( bodajże te troszke droższe z kubusiem puchatkiem ) i nic sucho.... za jakiś czas założyłam pampka i samo mokro ... natomiast angielskie huggies pzreciekają małej a pampersy są ok. nie wiem czemu taka róznica i jak ona to robi ... pieluszki zmieniałam naprawde często nieraz tylko założylam a za kilka minut sikneła i wyciekło :( wiec moja tez chyba ma magiczne siuśki

a może wielorazowe? my używaliśmy (teraz tylko na noc i na spacer) wielorazowych z kieszonką. nie przemakają, nie odparzają i u nas nie uczulają :) są super! koszt dość spory, bo ok 70 zł za sztukę, ale ja mam 8 sztuk i starczają spokojnie! kiedyś codziennie prałam, teraz co 2-3 dni, zalezy czy na spacerku pieluszke zmoczy czy nie - zdarza sie to rzadko ale czasem jeszcze tak. a co do jednorazowych u nas odparzały, uczulały. ale pod względem przesikiwania najgorsze bella happy były! każda jedna przesikana, najlepsze dada z biedronki, z tym ze też zaczęły uczulac, więc w końcu na wielorazowe przeszliśmy i problem się skończył :)

Gość mama klaudii
mała agatka te wielorazowe są spoko tylko moja juz sie na nocnik uczy i mam nadzieję że sie szybko skonczy pzrygoda z pieluchom

corka ma półtora roku ,ucze już ją powoli sikać do nocnika ,ale nie tak łatwo ... ona woli sie nim bawić niż zrobić siku ... i stwierdzilam że może za wcześnie jeszcze... Matko poltora roku i one jeszcze w pieluche sika??? I Ty jeszcze piszesz ze za wczesnie na nocnik ja sadzac??? Moj syn ma ponad pol roku i juz go sadzam na noc nik po zjedzeniu obiadkuzeby sie przyzwyczajal , pare razy zrobil kupe na nocnik:) Brak mi slow jak czytam ze dzieciak ma poltora roku a matka mowi ze to za wczesnie na nocnik... :O Co do pieluch, to uzywalam huggis ale w biedronce znalalam FiFi i teraz ich uzywamy bo sa duzo tansze.

u Nas od małego zawsze najlepiej sprawdzały się Pampersy. nigdy nic się z nimi nie działo. Chusteczki dzidziusia i krem pielęgnacyjny do tego. dla nas niezawodny zestaw.

No i dzisiaj maly tak sie odparzyl od tych pieluch z Biedronki ze szok po prostu :/ Wiec znowu przechodzimy na Huggisy :(

jagoda, u nas również od tych pieluch było strasznie odparzenie, miałam wrażenie, ze skóra małemu schodziła razem z pieluchą...pomogła nam wtedy maść pośladkowa na zmianę z kremem pielęgnacyjnym z tlenkiem cynku

Najsmieszniejsze jest to ze to jego pierwsze tak powazne odparzenie - NIGDY wczesniej tak sie ie odparzyl. Za kazdym razem jak zmieniam pieluche to myje mu pupke woda z mydlem i smarujemascia Petacream bo Sudocream nic nie daje. Mam nadzieje ze do jutra mu przejdzie. Mam nadzieje ze nie bedzie w nocy marudzic z tego powodu.