Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hjkmlledsw

NIEMIECKI !!!!!! BŁAGAM

Polecane posty

Gość hjkmlledsw

Weiter Sache verhelfen behindert sich bewegen von unsere Lyzeum sind weite der Gang

Gość hjkmlledsw
przepraszam to nie to.... muszę przetłumaczyc ten tekst na niemiecki :O błagam pomózcie :(( juz zaczelam,ale jestem pewna,ze źle zdania układam Kolejną rzeczą ułatwiającą niepełnosprawnym poruszanie się po naszym liceum są szerokie korytarze, dostosowane do uczniów korzystających z wózków inwalidzkich. Kolejnym problem jest to, że niepełnosprawni ludzie nie mogą uprawiać większości sportów, nie mogą normalnie ćwiczyć na w-f z innymi równieśnikami, czasami nawet problem dla nich stanowi zwykłe poruszanie się.

Gość hjkmlledsw
prooooooooooooosze! tro jest za trudno napisalam to źle.. Weiter Sache verhelfen behindert sich bewegen von unsere Lyzeum sind weite der Gang abstimmen von die Schulern nutzen aus sie Schlitten Schwerbehinderte.Weiter Problem ist ,dass behindert Leute nicht anbauen die Mehrheit Sport konnen,Sie kann nicht normal uben auf w-f mit die Freunden,manchmal selbst fur Sie darstellen gemein bewegen sich.

Gość hjkmlledsw
:O ludzie no :O przeciez mnie wyrzucą ze szkoły :O:O:O

Gość hjkmlledsw
a tak dobrze? Weiter Sache verhelfen behindert sich bewegen von unsere Lyzeum sind weite die Gange,Sie sind von die Schulern abstimmen,nutzen aus den Rollstuhl.Weiter Problem ist das,dass behindert Leute nicht anbauen die Mehrheit Sport konnen,Sie kann nicht normal (u)ben auf w-f mit die Freunden,manchmal selbst das Problem f(u)r Sie darstellen gemein bewegen sich.

Gość hjkmlledsw
to spadajcie jużmam;O żałosni ludzie by tylko gadali o bzdurach ! :O

Gość LORD*
to nie niemiecki poczekaj pol godziny postaram sie

Eine weitere Sache, die die Bewegung der behinderten Menschen in unserem Lyzeum erleichtert, sind die breiten Flure, die an den Rollstühlen angepasst sind. Das nächste Problem ist, dass die Behinderten die meisten Sportarten nicht treiben können. Sie haben auch keine Möglichkeit, mit andren Schülern in den Sportstunden zu üben, und haben Probleme mit der Bewegung. Tak powinno być w miarę poprawnie

Gość hjkmlledsw
hah dobrze;d dziękuję bardzo :) a powiedzcie mi,czy jestescie tu jeszcze? bo mam kolejną sprawe co do niemieckiego;D

Gość hjkmlledsw
no to tak:D mam przygotować własne zdanie na temat tego,czy jestem za aby mieć dzieci,czy przeciw. Mam użyc atgumentow itp. osobiscie nie chce miec dzieci ,więc tak tez chce napisać swoją wypowiedz,a potem kiedy bede mówic o tym zerkac na poprawnie zrobione notatki i napisałam pare zdań,czy mozesz mi to sprawdzic i dodac cos od siebie? jakiegos mądrego hmm składnego? .. ich will nicht die Kinder haben,weil Sie sehr qualent(męczące) sind. Ich mag langsam werden.Ich finde,dass ich die Gedult nicht habe. Ich habe Angst vor die gute Kinder Erziehung. Ich habe Problem mit meine die Emotion,deshalb eignen sich nicht fur die Kinder. Das Welt ist schon ubervolkert und er nicht mehr braucht. Ich mag nicht die Kinder,weil Sie sehr laut sind.Ich mag fur mich das Geld haben.Ich weiss,dass ich Egoist bin,aber ich will luge nicht. nie mam na klawiaturze "umlautów" .. i na pewno zauwazysz ,ze pisze tak bardzo hmm ... sztywno ciągle Ich .. Ich.. zdanie po zdaniu.. ale nie umiem tak płynnie i jeszcze musze to umiec,a na pamięc sie takich rzeczy nie chce uczyc,z reszta ona wyczuje jak mi np. zada jakies pytanie do tego.. wiec zdania muszą byc zrozumiale dla mnie i na temat ..:O

Ich will keine Kinder haben, weil sie sehr laut und anstrengend sind und ich Ruhe mag (tak to zrozumiałam). Ich sollte mit ihnen spielen, was für mich blöd ist. Ich weiβ auch nicht, ob ich genug Geduld habe, ihr Verhalten zu ertragen. Ich habe auch Angst davor, ob ich sie gut erziehen kann. Ich kann nicht auch mit meinen Gefühlen gut umgehen und das ist keine gute Eigenschaft für die Mutter. Es gibt so viel Menschen in der Welt, dass ich nicht Kinder haben muss. Ich mag sie einfach nicht. Ich will nur das bequeme Leben führen und eine Karriere machen. Vielleicht bin ich egoistisch aber trotzdem ehrlich. Hmm Kochana powinnas trochę popracować nad konstrukcją zdania.

Gość OlaJemioła_
dzięki;) .. tak wiem,ze powinnam,ale jak? pisze sama zadania itp. ale to jednak nie wystarcza bo jak mi ktos nie wytłumaczy czemu mam źle no to skad moe to widziec;)

Gość blackpearl20
Brawo dla cinamon... jak czytałam wersję autorki to nie wiedziałam o co chodzi :P

Gość blackpearl20
heh tak poza tym... autorko... jeśli zdajesz maturę z niemieckiego... to jest jeszcze czas zmienić deklarację...

Gość blackpearl20
Es gibt so viel Menschen in der Welt, dass ich nicht Kinder haben muss.

Gość blackpearl20
tamto zdanie bym przerobiła na: (...) das ich keine Kinder haben muss... klingt besser :)

To sie muszisz zaprzyjaźnić z "Alles Klar" -Grammatik i Stanisławem Bęzą "Repetytorium gramatyczne" - tam jest klucz odpowidzi, w związku z czym możesz sama siebie sprawdzić Musisz codziennie jedno ćwiczenie robić.

Gość kachakrakow31
ale wy dobrze niemiecki znacie - ja bylam rok w niemczech i mało co umiem :O