Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i dzieci karmicie

zobaczcie czym sie zywicie

Polecane posty

Gość ja kupuje bobaski
bo mają 65% mięsa. A cała reszta ma okolo 40%

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nie zdziwilo mnie
Wiadomo ze wszystko to syf. czas przywyknac..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modyfikacja genetyczna
a danon używa modyfikowanych produktów do robienia swoich serków i jogurcików :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość modyfikacja genetyczna
http://209.85.129.132/search?q=cache:v5l5vAlyWq8J:menu2000.most.org.pl/soja.htm+genetycznie+modyfikowana+zywnosc+danon&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-a Ziarna są następnie przewożone statkami do Europy, gdzie trafiają do przetwórni wytwarzających z nich olej lub inne produkty (np. lecytynę sojową, wykorzystywaną m.in. do produkcji czekolady). Następnie korporacje żywnościowe (np. Unilever, Danone i Nestle) kupują te składniki i dodają je do produkowanej przez nie żywności. Producent, amerykańska korporacja chemiczna Monsanto (która wyprodukowała m.in. także substancję chemiczną Agent Orange niszczącą ulistnienie wykorzystaną podczas wojny w Wietnamie) twierdzi, że nowa soja zapewni większy poziom zbiorów ale nie jest w stanie tego zagwarantować. Korporacja ta produkuje środek chwastobójczy o nazwie glifosat (nazwa handlowa Roundup) - teraz "dodatkiem" do tego herbicydu jest właśnie uodporniona na jego działanie soja - roślina genetycznie zmodyfikowana, która może być pryskana herbicydem podczas jej wzrostu. Naturalna soja jest zbyt delikatna, żeby ją pryskać po wykiełkowaniu. Ponieważ zaś oba produkty - soja i środek chwastobójczy - są tak blisko powiązane, Monsanto ma szansę na wzrost sprzedaży jednego i drugiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no cóz.......
pora przywyknąc:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jeden_moment
Nie przesadzajcie z tymi modyfikacjami genetycznymi. Gdybyśmy zwracali uwagę na wszystko, co jemy to musielibyśmy żyć tylko powietrzem, a kto by w taki sposób pociągnął więcej niż 40 dni? chyba nikt ;) Ja tam nie jestem aż tak restrykcyjna jeśli chodzi o skład jedzenia. Zamawiam nawet w dodomku.pl bo nie obawiam się eksperymentów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×