Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *krwawa merry--

Czy na odwyku dla narkomanów można...

Polecane posty

Gość *krwawa merry--

Witam :) Czy na odwyku w ośrodku dla narkomanów ja jako kobieta, mogę się perfumować? Nie jestem uzależniona od alkoholu, wręcz nie cierpię alkoholu, ale z "substancjami zmieniającymi świadomość" mam problem a perfumy zawierają alko... Niedługo, za jakieś 3 tygodnie do miesiąca, wybieram się na taki odwyk i nie wiem czy będę mogła zabrać perfumy? Jak myślicie?

Gość *krwawa merry--
aha dziekuje ginorossi 🌼

Gość *krwawa merry--
ginorossi >>> możesz coś więcej powiedzieć, jak jest w takim ośrodku? sama rozumiesz, jak mnie to teraz interesuje..

i to nie chodzi tyle o perfumy a o szklana buteleczke, ktora w chwili zwatpienia mozesz sobie poskrobac buzke ;) ale prawda taka,ze to zalezy od osrodka, znam 4, mozna w 1 zycze wytrwalosci:)

Gość *krwawa merry--
ahaaaa. :) to idąc tym tropem, lusterka też nie mogę mieć do makijażu? :P Powiedz proszę, ciężko w takim ośrodku jest???

lusterko pewnie Ci pozwola miec, chodzi o wszelakiej masci flakoniki raczej ;)pytasz jak jest?? na samym poczatku pewnie wyda Ci sie meczace - psycholog,lekarz...i tak na zmiane, ale za jakis czas w pewien specyficzny sposob sie zaprzyjaznicie, sa bardzo silne reakcje emocjonalne, czyms przeciez trzeba kompensowac brak narkotykow. kazdy jest traktowany na maksa indywidulanie, presonel sie stara i powiem Ci,ze mozna latwo wyczuc czy ktos jest z niejakiego przymusu czy sam z siebie.. plus ze mozesz sie kontaktowac z rodzina w zasadzie bez ograniczen, tylko jak masz jakas patologie w najblizszym otoczeniu, kumpli od cpania to sobie odpusc, serio. konflikty miedzy pacjetnami zdarzaja sie rzadko, nie ma ciekawskich spojrzen, pytan...

Gość *krwawa merry--
Natchnęłaś mnie otuchą Ginorossi dzięki 🌼 :) Ja nie należę do żadnej patologii, jestem lekomanką (opiaty w tabletkach, żadnych dożylnych) z wyższym wykształceniem - i tak się wkopałam, że śmierć bez opiatów wydaje się lepsza niż takie życie :O

Gość *krwawa merry--
Ginorossi a znasz ORR Anielin koło Otwocka? Tam się wybieram... a może słyszałaś coś o tym ośrodku? czy to jest to słynne miejsce ks. Nowaka? bo ja się nie orientuję na razie...

Gość ciekafffska
jak sie w to wpakowalas??opowiedz..prosze sam azdecydowałas sie na leczenie?

Gość *krwawa merry--
Hej ciekafska... zaczęłam od 3 tabletek popularnego lekarstwa dostępnego bez recepty, które zawiera substancje opiatowe... skończyłam na 6 opakowaniach tych tabletek na jeden raz (60 tabletek popitych dwiema szklankami wody)... poczułam raj... potem dostawałam na receptę silne leki przeciwbólowe, aż w końcu raj kazał zapłacić piekłem - dostałam drgawek i wezwano do mnie pogotowie. Od 3 dni zmniejszam dawki, za jakiś tydzień będę już "czysta", ale to co teraz przechodzę, z niczym się nie da porównać, nawet w piekle nie może być TAK źle... jeśli ktoś się zastanawia - nie pakujcie się w to, zaznacie chwili szczęścia, opłacicie je połową wieczności w piekle.. wiem co mówię... Sama zdecydowałam się rzucić ten shit. Jestem twarda w postanowieniu. Mam w domu zapas tych tabletek i używam WYŁĄCZNIE do odstawiania go, zgodnie z zaleceniami lekarza... czasem kusi... ale jak sobie przypomnę te drgawki i strach przed śmiercią... pokusa mija... naprawdę...

Gość ciekafffska
pytam bo moja duzo mlodsza siostra(15lat) tez cos kombinuje z acdinem,tocodinem czy jakos tak..i nie wiem co robic a na dodatek wiem ze pali marihuane rodzice nie zyja i ja sie nią opiekuje;/

nic o tym osrodku nie slyszlam, jestem spod poznania i raczej mam rozeznanie w tym okregu, wiem,ze ks adam gdzies tam dziala na slasku, ale moze placowka do ktorej idziesz jest pod jego patronatem, serio nie wiem.. be strong