Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareeeczzkakakaaka

Farsz do pierogow.POMOCY?

Polecane posty

Gość kuchareeeczzkakakaaka

Wlasnie robie pierogi ruskie i farsz wyszedl mi mokry i nie ccha sie kleic pierogi.Co zrobic zeby farsz był bardziej zwarty?Wiecie o co mi chdzi.Jak kleje pierogi to nie chca sie skleic i sie rozpadaja.A szkoda mi farszu i ciasta na pierogi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co dałas do tego farszu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co dałas do tego farszu
ale serek grani jest przecież rzadki i mokry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to czy farsz jest mokry
czy suchy nie wplywa na sklejanie pierogow. Moze za suche ciasto zrobilas? Za twarde, za duzo maki, bialko moze dodalas? Dlatego sie nie chca kleic... Przeciez pierogi z owocami czy z kapusta tez maja mokry farsz, a dobrze sie sklejaja... Cos nie tak z ciastem masz raczej jak sie skleic nie chce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co dałas do tego farszu
cytuje autorkę: farsz wyszedl mi mokry

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareeeczzkakakaaka
Ciasto jest dobre takie jak zawsze tylko ten farsz.OBiore ziemniaki i dodam. do farszu.A farsz jest mokry.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to czy farsz jest mokry
tez cytuje autorke: "farsz wyszedl mi mokry i nie ccha sie kleic pierogi" czyli problemem jest to, ze nie chca sie pierogi kleic. I autorka blednie mysli, ze to przez farsz. Mokry farsz (no chyba, ze jest on plywajacy ale mleka nie dolala wiec watpie...) nie przeszkadza w dobrym sklejeniu pieroga :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to czy farsz jest mokry
jeszcze jeden cytat: "Jak kleje pierogi to nie chca sie skleic i sie rozpadaja" problemem jest nieklejace sie ciasto. A mokry farsz to tylko ewentualna przyczyna. Tzn autorka tak mysli. Ale to nie jest zgodne z prawda ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a co dałas do tego farszu
Masz też rację, choć ja bardziej zasugerowałam się pytaniem "co robić, żeby farsz był bardziej zwarty". Ale zgadzam się - bo ja nieraz robię bardzo mokry farsz z czegoś tam :-), a ciasto klei się zawsze. Ciasto robię tylko z mąki i gorącej wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dgagdag
A moim zdaniem problemem jest kompletna nieumiejętność tworzenia zdań i ogólnego wypowiadania się przez autorkę topiku. IQ pewnie też poniżej 100 ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareeeczzkakakaaka
Probowalam i nie chca sie skleic.Niewiem co zle zrobilam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dgagdag
A z czego robiłaś ciasto?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareeeczzkakakaaka
3 szlanki maki, 3/4 szklanki goracej wody, 1,3 szlanki zimnej wody i 2 lyzki oleju.Wiele razy robilam i bylo ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dgagdag
ja dodaję jeszcze trochę śmietanki do ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może masz okres
skoro wtedy drożdżowe nie wychodzi, to może i "pierogowe" też? :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareeeczzkakakaaka
Nie okresu nie mam.Dostane za 2 dni.Moze to miec cos wspolnego z pierogami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość że c0 ____ 3 szklanki mąki
i 2 szklanki wody ? Ja jestem abnegat kulinarny,ale coś mi tu nie pasuje :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareeeczzkakakaaka
3/4 szklnki cieplej wody i 1/3 zimnej wody szklanka.Czyli razem ok.1 szklanka wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
po prostu przedobrzyła z tymi serami, a jak rzadki farsz to podchodzi w miejsce sklejania i stąd problem A ty jak masz zamiar robić te pierogi to dodaj ziemniaki, dopraw, bo potem napiszesz "Pomocy , bo ciasto mi wyschło na pierogi ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareeeczzkakakaaka
dokladnie tak.Farsz podchodzi pod miejsce sklejania i sie nie lacza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to na przyszłość nie przesadzaj z serem i bierz się za te pierogi🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareeeczzkakakaaka
Ale podszyw . Dodalam ziemniakow i tak farsz dalej mokry. Ziemnaki sa jakies mokre po ugotowaniu.Zrobilam tylko kilka i reszte wyrzucam bo nie ma sensu robic dalej jak sie nie kleja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×