Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauzykaa21

Godzina przyjmowania tabletki

Polecane posty

Gość nauzykaa21

Witam, zaczęłam ostatnio pierwsze opakowanie (razem z pojawieniem się @) - godzina 18.30. Męczę się więc o tej 18.30, zawsze jestem poza domem i ciągle boję, że zapomnę tabletki i pójdę spać bez niej. Wolałabym brać je rano. Czy mogę stopniowo przesuwać godzinę brania o godzinę wcześniej, żeby ostatecznie zaczynać od nich dzień? Czy to może zachwiać działanie antykoncepcyjne? Wiem, że teraz go jeszcze nie ma, to pierwsza paczka, spokojnie :D Mam na myśli następny miesiąc.

Teraz do konca miesiąca bierz o 18.30 ,tabletki noś przy sobie... a w następnym miechu zacznij od razu brać z samego rana czy kiedy ci tam pasuje ...

Gość bojabojaboja
Nie rozumiem jaki to problem. Ja pigułki już nieraz brałam w sklepie, w środku miasta, w pracy ciągle. Nosze i tak cały czas przy tyłku komórkę, a alarm mam ustawiony, żeby powtarzał się codziennie o tej same godzinie. Do tej pory 2 razy zdarzyło mi się wziąć pigułkę 2 godziny później, bo zagadywałam się z kimś i myślałam, że brałam, a potem dostawałam olśnienia, że jednak nie i raz po 13 godzinach, bo miałam zepsuty tel. 18 to bardzo dobra godzina, zastanów się, czy rano nie będzie bardziej problemową porą.

"Czy to może zachwiać działanie antykoncepcyjne? Wiem, że teraz go jeszcze nie ma, to pierwsza paczka, spokojnie ' a dlaczego ma go nie byc skoro zaczelas paczke w pierwszy dzien okresu? oczywiscie ze jest. po prostu następną paczkę zacznij brac rano. juz w ten pierwszy dzień po przerwie weż rano a nie wieczorem. i jestes przestawiona.