Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaa jednestomiesieczniaka

Czy owulacja moze sie opoznic

Polecane posty

Po odstawieniu dziecka od piersi miałam jedna miesiaczke, tydzien przed nastepna kochalismy sie z męzem bez zabezpieczenia(pełny stosunek wytrysk we mnie).Oczywiscie okres spoznia sie.Testu jeszcze nie robie bo to by było 9 dni od zapłodnienia. Chyba nie jestem w ciazy? Znowu? Ale tydzien przed miesiaczka owulacja?Sluz był przezroczysty, rosciągliwy"kisiel Jak jest z tymi cyklami po odstawieniu ?Karmiłam 8 m-cy.

Poprawka 10dni od zapłodnienia.

Gość ja bym nie chciala misia
owulacja moze sie przesunac, u mnie wlasnie kilka miesiecy po porodzie sie troche poprzesuwalo-wiem bo mierze temperature i dokladnie owulacje mialam tydzien przed spodziewana miesiaczka w jednym cyklu i miesiaczka pojawila sie okolo 2 tygodnie pozniej

Gość ja bym nie chciala misia
plodny sluz jest wlasnie rozciagliwy i przezroczysty jak bialko jaja. Jesli jednak nie jestes w ciazy to staraj sie mierzyc temperature i obserwowac sluz zeby uniknac takich niespodzianek :) Nie ma co bawic sie w kalendarzyk bo to gdybanie

Gość krolowa Narnii
przeciez twoj organizm jest teraz totalnie rozregulowany. Oczywiscie, ze mozesz byc w ciazy. Skoro nie chcesz miec dziecka teraz to trzeba bylo sie zabezpieczyc.

oczywiscie że owulacja może się przesunąć! stała jest długość fazy poowulacyjnej - ok 14 dni. co oznacza ze miesiaczka zawsze występuje ok 14 dni po owulacji. co do cykli po karmieniu. troszkę czasu może upłynąć zanim wrócą one do regularności.a tak w ogóle to na jakiej podstawie twierdzisz ze tydzień przed kolejną miesiaczką był ten stosunek? miałaś dopiero 1 miesiączkę po porodzie i odstawieniu od piersi, więc tak naprawdę nie wiesz jak długi ten cykl mial być. to ze przed porodem miałaś np co 28 dni, nie znaczy ze po porodzie też tak będzie! moj pierwszy "poodsatawieniowy" cykl trwał 38 dni, kolejny 35 a dwa następne po 30 dni. karmiłam 11 miesięcy, okres pojawił się 8 miesięcy po porodzie. a sluz właśnie tai przezroczysty, troszkę kisielowaty to ja mam zawsze w czasie owulacji :P albo zacznij się obserwować, albo stosuj jakąs inną metodę antykoncepcji, bo kalendarzyk to no cóż, nie polecam jeśli się nie chce dzieci. zwłaszcza w takim niepewnym czasie jak regulacja cykli po karmieniu piersią.