Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość futurystka

Dowód osobisty za darmo?

Polecane posty

Gość futurystka

Wyrabiał już ktoś z was dowód osobisty w tym roku? Czy to prawda,że jest za darmo?

Gość to możesz iść na
Nie. Wymina dowodow nowych na te nowsze z czipami ma byc za darmo.

Gość te z czipami sa za darmo
ale czy na pewno chcesz miec dowod z czipem???

Gość futurystka
Cytując: Od dnia 1 stycznia 2010 r. zostaje zniesiony obowiązek uiszczenia opłaty za wydanie dowodu osobistego.(Ustawa z dnia 9 stycznia 2009r. o zmianie ustawy o ewidencji ludności i dowodach osobistych oraz niektórych innych ustaw – Dz.U. 2009, Nr 39,poz 306). Czy ktoś wczoraj czy dziś składał wniosek o dowód i czy musiał płacić?

ja byłam w urzedzie wczoraj! i to jest zwykły dowód nie z chipem! za taki zwykły do tej pory płacilo sie 30zł ale teraz od 1 stycznia weszła jakas ustawa wyrównująca i jest za darmo! jedyne za co płacisz to za zrobienie zdjec.. co tez mozesz sama zrobic.. jesli tylko masz aparat cyfrowy robisz zdjecie z odłonietym lewym uchem dosyc blisko, wrzucasz do komputera zmniejszasz przerabiasz na czarno białe albo zostawiasz kolorowe i drukujesz na papierze fotograficznym i masz 0 kosztów :) ja tak zrobiłam i polecam :) zdjecie wyszło swietne dokładne a zarazem ja sie nie stresowałam i nie wyszłam dziwnie i nie musiałam płacic.. mam nadzieje ze pomogłam. Pozdrawiam.

Gość piotrec34
Niezły pomysł z tym drukowaniem zdj. 20 PLN zostaje w kieszeni.

Gość werrrtr
Ja dokómenty skladam w tym tygodniu.