Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plussssss

duża rodzina- tylko marzenie

Polecane posty

Gość plusssss
to ze mnie nie stać na dziecko to wiem- dlatego też założyłam ten temat. Świadomie póki co nie mam zamiaru decydować się na kolejne potomstwo Źle to ujełam- wiem że mnie nie stać- i o tym jest temat:)

Gość elka87s
Posłuchaj tak na prawdę nigdy się nie przewidzi co nam życie przyniesie. I twoja sytuacja może się zmienić po urodzeniu dziecka. Wiem jedno jeżeli się nie zdecydujesz nie będzie drugiego dziecka, a nie wiesz czy za ileś lat nie będzie się wam dobrze powodziło i nie będziesz żałować tej decyzji. Może i dzieciom potrzebna jest względna stabilizacja finansowa, ale nie wiesz co przyniesie życie, może być super albo nie. Opinie kogoś na temat co będzie za 10 lat są śmieszne, nikt tego nie przewidzi, nikt. Powiedzmy sobie szczerze, bardzo rzadko są idealne warunki do tego aby był odpowiedni czas na dziecko. Ja zdecydowałam się na dziecko pomimo niepewnej sytuacji w pracy, również ze względów zdrowotnych. I mam zamiar równie szybko zdecydować się na drugie. Mimo braku własnego mieszkania i niepewnej pracy mojej i męża. Będziemy się starać ile możemy i nie zawahamy się prosić o pomoc, również państwo. Nie uważam, że jesteśmy darmozjadami bo w tym chociaż może mi państwo pomóc skoro i tak pewnie będziemy pracować praktycznie do śmierci, a emerytura jeżeli będzie to głodowa.