Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka87

W OCZEKIWANIU NA WYMARZONE 2 KRESECZKI - POCZĄTKI STARAŃ

Polecane posty

Dzieki Nowa Tu za odpowiedz miło że zaglądasz do nas!!!! Odpoczywaj na zwolnieniu i trzymaj się z maleństwem zdrowo!!! :)

S28 ja non stop was czytam :) Nie udzielam sie zbytnio no bo co mam pisac :) Ale jak tylko moge cos poradzic to odrazu pisze :)

Nowa Tu jesteś naszym dobrym duszkiem, który podrzuca dobre rady, dzieki maleńka za wsparcie!!! i klikaj z nami

s28 ja normalnie z tymi siuskami to poradzić sobie nie umię, nie wiedziałam czemu to tak ale skoro mówisz ze po duphastanie to już znam przyczyne. Kamilko zaraz podesle ten artykół- zamilkłam bo miałam klientki. justy smy tu czekamy na Twoje wieści nerwusku co ty tu piszesz jak to zostaniesz sama??? każda z nas jedzie na tym samym wózku więc szanse sa wyrównane. NowaTu może uzupełnisz tabeleczke?? co tam u ciebie, jak się czujesz?? czekoladowyszejk tylko nie zamęcz M :):):):)

Kamilko takie objawy znalazłam Objawy odczuwane przez kobietę (nie muszą wystąpić wszystkie): Powiększenie, mrowienie i przeczulica w piersiach mogą się pojawić już kilka dni po zapłodnieniu, jest to jednak objaw mało specyficzny, bo częsty przy napięciu przedmiesiączkowym. Piersi stają się bardziej wrażliwe, bolesne, stają się także pełniejsze, a dookoła brodawek powstają niewielkie guzki, które są ujściami gruczołów łojowych około ósmego tygodnia ciąży. Poranne nudności, wymioty (czasami mogą dokuczać przez cały dzień), ślinotok, zgaga. Co do tego, kiedy występują, zdania są nieco podzielone. Jedni mówią, że nudności i wymioty występują od 6-8 tygodnia i zazwyczaj trwają do 12-14 tygodnia ciąży, inni że mogą się pojawić już w 2 tygodniu po zapłodnieniu. Częste oddawanie moczu 6-8 tygodni po zapłodnieniu. Wzmożony apetyt lub odwrotnie utrata łaknienia, lub tzw. zachcianki. Zawroty głowy w pierwszym trymestrze Zaparcia też w tym okresie We wczesnej ciąży pojawiają się też bezbolesne, częste skurcze jelit. U kobiet palących może pojawić się niechęć do palenia Zwiększona wrażliwość czuciowa - lekkie uderzenie, czy zadrapanie boli bardziej niż zwykle. Uczucie zmęczenia, zwiększenie potrzeby snu w czasie pierwszych tygodni ciąży. O ile powyższe objawy są subiektywne, odczuwa je kobieta, ale nie można ich zobaczyć, zmierzyć, o tyle poniższe są już bardziej obiektywne, co nie znaczy "pewne": Dość pewnym objawem, o ile nie jest spowodowany np. zaziębieniem, czy jakimś stanem zapalnym w organizmie, jest podwyższenie podstawowej temperatury ciała powyżej 37 C, utrzymujące się przez min. 2-3 tygodnie po owulacji. Jeżeli nastąpiło zapłodnienie, temperatura ciała w czasie spodziewanego terminu miesiączki zwiększa się o jakieś 6-10 kresek. Szereg zmian w narządach płciowych, które stwierdza lekarz w trakcie badania ginekologicznego. Na początku ciąży stają się sine i "rozpulchnione". Rozpulchnienie macicy i szyjki 2-8 tygodni po zapłodnieniu, choć może to być spowodowane także opóźnianiem się miesiączki. Powiększenie macicy i brzucha dostrzegalne dopiero po 8-12 tygodniach, a dla mało spostrzegawczych dużo później. U niektórych kobiet w pierwszych tygodniach ciąży pojawiają się przebarwienia skórne na wargach sromowych, brodawkach, linii biegnącej od pępka do spojenia łonowego, mogą pojawić się także przebarwienia na twarzy, ale mogą to być także objawy zaburzeń hormonalnych.

juz jestem:) oczywiscie jeszcze nic nie bylo widac bo to za wczesnie ale lekarz powiedzial ze ciaza jest bo mnie badal:) nastepny termin mam na 12 kwietnia. zapisal mi duphaston na podtrzymanie ciazy i witaminy i zalecil duzo odpoczynku

jupik.................. To justys oficjalnie gratuluję!!!!!!!!!!!! Odpoczywaj maleńka:) :) :)

no nareszcie justys. bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze. to teraz ścieśle stosuj się do zaleceń lekarza- duzo odpoczywaj Słonko :):):):):)

wiem:) kurcze ale szkoda ze nic nie bylo widac:( ale mowil ze jak wszystko pojdzie dobrze to na nastepnym usg bedzie juz dzidzia i serduszko:) no i w razie jakichkolwiek boli i krwawien mam dzwonic do niego na komorke o kazdej porze dnia i nocy:)

justys Skarbie Ty mój Kofany :) aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa superaśnie :):):):):):):):):):):):):):):):) No Kochaniutka teraz prosze mi dbac o siebie !!!!!!!!!!!!!!!!!!

NiCK...............Wiek..........cykl satań.......data @.........miasto Czekajaca25........25.............2.................?.02< br /> sat....................29.............1........... .....8.03 szarlotka80.........29.............3............ .. 15.03......Gliwice nerwusek26.........26.............3............. ..19.03....Radomsko justys1818..........21.............4......... .14-20.03.......żywiec wiolkcia..............27............11.......... .....22.03.........Zabrze s28 ...................24............6.................22.03 berbelek1...........21...........1...................13-1 5.03 czekoladowyszejk...23..........24...............31.03.... .....Elverum Joanka 30............29............2...................4.04........ Wawa malva1983.............26............4................04.0 4............Elbląg Kamilla23.............23..............2................01 .04...........Wawa Brzuchatki nick............data ostatniej @.........termin porodu........płeć NowaTu24...17.12.2009..................24.09.2009...........????? sat czarodziejce Justys to fajnie ze fajnie. Oszczedzaj sie ile mozesz... Ja myslalm, ze jestem silna babka :D, a tu co doopa. przeziebienie za przeziebieniem. Mdlosci, wstret do jedzenia, a na zapachy moj organizm dostaje delirium zoladkowego... Do tego klocia, ciagniecia, i bole brzucha :D Same uroki. Myslalm, ze bede hasac do pracy do 8 miesiaca, a wychodzi na to ze bede siedziec w domku... Aha co do witamin ciazowych biez je w noc, przy kolacji... strasznie pobudzaja mdlosci. Jesli bedziesz je miala unikaj cytrusow tez je poglebiaja :P Pij duzo wody, co oczywiscie wiaze sie z bieganiem do ubikacji, ale cos za cos... No to chyba tyle :D

dzieki nowaTu:) jestes kochana, rady sie przydadza. a ile razy dziennie bralas leki podtrzymujace? ja mam brac jedna rano i jedna wieczorem

justys kofanie !!!!!!!!!!!!!!! gratulacje kwiatuszku 🌼 i słyszałaś co mówił ginek ODPOCZYWAĆ!!!!!!!!!!!!!! ❤️ nowa tu miło że czytasz i o Nas pamiętasz ;-)

No wlasnie u mnie byl popelniony blad, Bo brala 2x dziennie rano i wieczorem, a potem powiedziano, ze moge odstawic... I odstawilam, niebralam prawie miesiac... A teraz poszlam na wizyte do innej lekarz. babka powiedziala, ze powinnam dalej przyjmowac, mam klocia, ciagnie mnie, a dotego to ciaza z leczenia wiec tym bardziej i przypisala mi tym razem luteine ze wzgledu na cene. Ale ja tez biore 2x dziennie. Nie wiem do kiedy, ale gienia powiedziala, ze progesteron nigdy w ciazy nie zaszkodzil, a wrecz przeciwnie, wiec lepiej bradz niz nie :)

nerwusek chcesz kopa w tyłek???????????????????? co ty za głupoty pleciesz co?????????? pytam się ja Ciebie????????????? wszystkie mamy te same szanse ...................

NiCK...............Wiek..........cykl satań.......data @.........miasto Czekajaca25........25.............2.................?.02< br /> sat....................29.............1........... .....8.03 szarlotka80.........29.............3............ .. 15.03......Gliwice nerwusek26.........26.............3............. ..19.03....Radomsko justys1818..........21.............4......... .14-20.03.......żywiec wiolkcia..............27............11.......... .....22.03.........Zabrze s28 ...................24............6.................22.03 berbelek1...........21...........1...................13-1 5.03 czekoladowyszejk...23..........24...............31.03.... .....Elverum Joanka 30............29............2...................4.04........ Wawa malva1983.............26............4................04.0 4............Elbląg Kamilla23.............23..............2................01 .04...........Wawa Brzuchatki nick............data ostatniej @.........termin porodu........płeć NowaTu24...17.12.2009..................24.09.2010........ ...????? sat Haha to p[rzez te przeziebienie na mozg mi pada :D

nerwusku zobaczysz uda sie:) to moze ja sie przepisze do drugiej tabelki? co wy na to? nie za wczesnie?

nerwusek z takim podejsciem to mozesz jedynie wode przypalic :P kazdej sie uda. Nie ma innej opcji!!! Ja zaciazylam ostatnia na innym topiku... najdluzej tam siedzialam... Pomyscie wszystkie juz ciezarne, a ja jedna jak palec. razem zaczynalysmy i co... i wreszcie... Kolezanki maja zaraz termin pordu, a ja juz skonczylam 3 miesiac :) Tyle, ze my sie rozumiemy na tych naszych topikach jak zadne inne!!! Niestresuje sie i nie denerwuj... 3 cykl... A ja czekalam 16... i jesli sie doczekalam... to i ty sie doczekasz :*

oj nerwusku co to za pesymizm ???!!!!! zobaczysz wszystkim nam sie uda w swoim czasie, na siłe to nic nie będzie. prosze mi tu się optymistycznie nastawic ale to już !!!!