Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nie planujaca

SKUTECZNA ANTYKONCEPCJA- PISZCIE!!!

Polecane posty

Gość mama nie planujaca

witam obecnie zaprzestałam brać tabletki antykoncepcyjne, ponieważ po 2 latach mój organizm zaczoł wariować- bóle podbrzusza, piersi, trądzik, jestem osowiała, nerwowa a moje libido spadło niemal do zera... nie planuje więcej dzieci i chciałabym abyście napisały jakie metody u was się sprawdziły a ktore całkowicie zawiodły... chodzi mi o skuteczność min na rok bo planuje zabieg podwiazania jajników( za granica) ale jeszcze nie umiem sie zdecydować...

Gość dwdwdww
nuvaring

Gość mama nie planujaca
chodziło mi jednak a coś co nie zawiera hormonów bo chwilow mam ich serdecznie dość

Gość elka-033w
no to spiralę -są bez hormonów -zakladasz na 3 lub 5 lat i masz spokój , ja placiclam za zalozenie 450zł

Gość mama nie planujaca
a stosowała któraś spirale ale tą nie hormonalną- bo ja mam mieszane uczucia bo ponoć rodziły sie dzieci które miały to wrośnięte w ciało...

polecam gumki albo spirale probowalas plastrow anty (choc te niestety maja hormony)?

Gość elka-033w
e -tam -bajki ci ktos naopowiadał - ja nosilam 5 lat teraz juz nie nosze bo chcialam miec drugie dziecko więc zdjął mi ginekolog i jestem teraz w 6 miesiącu ciąży ale po porodzie znów sobie założę.

Gość elka-033w
plastry anty maja hormony -ponoć Nuvaring ma najmniej hormonów mniej od tabletek .

Gość nowa konwalijka
jade na gumkach już 4 lata i jest ok. Teraz sa różne smakowe, zapachowe, zwiększające doznania i wiele wiele innych. POLECAM

podwiązanie :classic_cool: 100% pewnosci bez stresu i skutków ubocznych :D

Gość elka-033w
najbardziej w sumie oplaca sie spiralę - bo raz placisz i masz spokój a tabletki czy inne to co miesiąc te 40zł bo chyba tyle kosztuje musisz wydawac a nuvaring okolo 60zł kosztuje

Gość mama nie planujaca
po plastrach zaczełam tyć... chyba sprobuje z ta spirala

Gość elka-033w
no ale z mężem i gumek uzywac???? bezsensu

Gość ANITKA300
a jak sie ta spirale zaklada?to jest bolesne?nie ma wplywu na stosunki?

Gość elka-033w
ginekolog zaklada w dniu okresu

Gość elka-033w
troche mnie bolało ale przez jeden dzien . pozniej juz nic. noi raz na pol roku trzeba robic usg dla sprawdzenia czy wszystko jest ok czy spirala jest tam gdzie byc powinna .

Mam zalozona Mirene,czyli wkladke hormonalna,ale jest to dzialanie tylko miejscowe,czyli w jamie macicy,owulacja zachowana,brak miesiaczek,brak wplywu na caly organizm,hormon powoduje brak produkcji blony sluzowej w macicy co uniemozliwia zagniezdzenie sie zarodka,dodatkowo wprowadza warunki uniemozliwiajace zaplodnienie,dostanie sie plemnikow do jajowodow,koszt sredni,ale wprzeliczeniu na miesiace tani,zakladana na 5 lat,skutecznosc 99,99%

Gość ANITKA300
to chyba tez skorzystam z tego.tylko wczoraj bylam pierwszy raz po porodzie u gina i stwierdzil ze albo to pecherzyk z krwia albo wczesna ciaza.okres spoznia mi sie dopiero 3dni a test wyszedl negatywnie co o tym myslec?

Polecam za jakis czas znow isc na wizyte,np,za tydzien po powtorce testu i ewentualnym wyniku pozytywnym:) powodzenia

Gość ANITKA300
najgorsze jest to czekanie.ale wydaje mi sie ze jesli to byla by ciaza i na usg juz widac to na tescie tym bardziej wynik powinien byc pozytywny

"no ale z mężem i gumek uzywac???? bezsensu" temat jest o antykoncepcji a nie o antykoncepcji z mezem ;-) nie, nie z mezem - a gumki jako antykoncepcja sa dosc skuteczne, wiec polecam ;-) z mezem lub innym kochankiem;-)