Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammama kalinkii

Numer buta dziecka.Pomocy.

Polecane posty

Gość mammama kalinkii

Nie znam sie na tym jaki numer buta kupic dziecku.Moja corcia ma 10 miesiecy i dlugosc stopy 10 cm.Jaki rozmiar buta kupic.

Gość asia8118
20

Gość asia8118
a nie możesz iść do sklepu z centymetrem albo z patyczkiem

Gość alicja1979
jezeli twoje dziecko chodzi to mozesz mu kupic buty . jezeli ma 10cm stopa to wkładka musi miec 10,6 do 11cm:-)

Gość mammama kalinkii
Bo bylam ostatnio w sklepie i chcialam malej kupic buty ale jakas dziwna numeracja.Ja wiem ze but musi byc troszke wiekszy od stopy.Ale jaki dokladnie numer buta. Jak jak mam dlugosc stopy 25 cm- numer buta 39-40 A jak to jest z rozmiarowka u dzieci. MOze jakas stronka jest gdzie mozna znlaesc i sprawdzic.

Gość asia8118
więc ci pisze że numer buta 20

Gość asia8118
chyba że jest numeracja zawyżona albo zaniżona to rozmiar albo w tą albo w drugą stronę albo 19 albo 21 pracowałam w obuwniczym dla dzieci

Gość asia8118
ale przeważnie buciki zaczynają się od 18 rozmiaru a wiadomo że trzeba kupić większy żeby palec wskazujący wszedł za pięte dziecka

Gość asia8118
a najlepiej to kupić na patyczek i umówić sie na wymiane rozmiaru. jakbyś chciała kupićdziecku buty to napewno byś znalazła jakiś sposób a nie pytała sie o porady

Gość gość
Jeszuuu, po co te nerwy Asiu!! Kobieta zwyczajnie pyta, nie każdy musi być bystry we wszystkim i wiedzieć jak kupić, poza tym po co szukać pomysłów jak można zapytać, a może ktoś "życzliwy" podpowie. Ps. Także mam córeczkę, mierzyłam jej rozmiar i ma ok 10 cm stópkę, jeszcze nie chodzi, ale buciki musi miec , bo zima idzie, poza tym zaraz będzie chodzić, wiec znalazłam , że to rozmiar 17-18.

Gość gość
Kupiła bym na twoim miejscu buciki z h&m rozmiar 18/19 mam synka w tym samym wieku i taką samą nóżką i buty są dobre :)