Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Do okularników - znacie jakis płyn przeciwmgielny?

Polecane posty

jak w tytule topiku - czy znacie cos skutecznego, aby okulary nie parowały zimą po wejsciu z mrozu do ciepłego pomieszczenia? Kiedyś miałam taki płyn Amway, ale chyba już go nie produkują, bo nie mogę nigdzie znaleźć w necie. W Vision Express co prawda sprzedają takie małe spray'e w biało-zielonych butelkach, ale są mało skuteczne.

natrzyj okulary suchym mydłem a później wypoleruj do czysta.

Gość moja ciotka nosi okulary
i mowi, ze radzi sobie w ten sposob, ze umyla szkla w wodzie z ludwikiem czy tam innym plynem do naczyn, potem normalnie taka szmatka do wycierania okularow do sucha i mowi, ze to jej na dlugo pomaga i ze szkla nie paruja nawet jak wchodzi z duzego mrozu do domu.

Gość tezokularnicaa
tak ten amway byl najlepszy ale chyba juz go nie produkuja. wszystke inne sa do bani nawet optycy tak uwazaja. mydlo i plyn ludwik owszem pomagaja ale na jedno wejscie tzn jak np umyje mydlem pojde na zakupy to powiedzmy ze przy wejsciu do 2-3 sklepu juz paruja

Jakis sprzedawca Amwaya mi właśnie zaproponował SEE SPRAY do okien i luster (do czyszczenia i zeby nie parowały) - ponoc można tym czyscić tez okulary (i też zeby nie parowały). To jest w piance, 500 ml i na Allegro kosztuje 28 zł, wiec stosunkowo przystępnie. ALe nie wiem, czy to nie sciema - bo i do okien i do okularów?