Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będą filety

Co zrobić z filetów drobiowych ?

Polecane posty

Gość będą filety

:-) Pomysłu mi brak a wśród starych tematów nic ciekawego nie znalazłam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
np roladki-piersi rozbić i nadziać startym serem żoltym i startym ogorkiem kiszonym zawinąć obtoczyć w jajku,bulce tartej i obsmazyc na patelni nastepnie do zapiekać w piekarniku ok 30-35 min

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość będą filety
oo to już coś :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość inna wersja roladki
rozbić, posolić, popieprzyć, nadziać mozzarellą i suszonym pomidorem, zwinąć i zrobić w parowarze. Albo po prostu cienko rozbić, przyprawić czy zamarynować jak się lubi i zgrilować na grilowej patelni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Obsmażyć (można w cieście piwnym), zalac zalewą pomidorową z dużą ilościa cebuli. Odstawić. Jeśli na obiad: pokroic w plastry, maczac w cieście majonezowym (1 jajko, 1 łyżka mąki, jedna łyżka majonezu) i smażyć na złoto. Dobre na ciepło i na zimno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pokroić w kostkę, dodać do rozmąconego jajka z łyżeczką mąki ziemniaczanej i przyprawami, smażyć jak placuszki. Pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
położyć cały filet na folii aluminiowej, posypać wegetą, pieprzem, przyprawami, na to wrzucić potarkowaną marchewkę (dużo :) ), marchewkę posolić i popieprzyć, zawinąć folię, piec ok. 30 minut :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pokroić na spore kawałki, obtoczyć w jajku i chrupkach kukurydzianych (pokruszonych na drobno), smażyć na głębokim tłuszczu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pokroić na kotlety, na kotlet duszone pieczarki na maśle, na pieczarki łyżeczka majonezu, na to żółty ser. Jest jeszcze wariant z mięsem mielonym... ale wtedy zapiekasz kotlet z mięsem mielonym, a dopiero później reszta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zwykłe kotlety (w panierce), pod koniec pieczenia kładziemy najlepiej wędzony ser, posypujemy ziołami prowansalskimi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość będą filety
Pisz Marysiu ile możesz ! :-) Dzięki 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jest źle
risotto z brokułami i kukurydzą puszka kukurydzy 1/2 brokuła ryż paraboliczny kostka rosołowa ryż zeszklić na maśle, dodać pokrojoną w kosteczkę pierś z kurczaka, jak się podsmażą to dodać pokrojonego brokuła i kukurydzę i doprawić do smaku solą pieprzem. podlewać wywarem z kostki rosołowej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na imprezki dobre są faworki z piersi. Kroisz w paseczki, nacinasz na środku jak faworki, wywijasz, obtaczasz w jajku i np. sezamie z bułką tartą (tylko uwaga - na małym ogniu, bo sezam za mocno przyrumieniony jest gorzki). Można ewentualnie w dobrze potłuczonych orzechach panierować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jest źle
możesz potrzymać w ostrej marynacie olej (lepsza oliwa z oliwek) sól, dużo pierzu czosnek ostra papryka zioła pokrojonego kurczaka topisz w takim roztworze, zostawiasz najlepiej na noc w lodówce a potem smażysz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jest źle
jak jesteś leń to możesz kupić też gotową panierkę z kamisa - nie trzeba już przyprawiać i są pucha:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jest źle
pycha znaczy się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a to moje autorskie przepisy :) :) :) 2 paczki ryżu brązowego (ugotowanego) papryka świeża cebula czosnek pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka po węgiersku z Kamisa (koniecznie) :) koncentrat pomidorowy pierś w kostkę, cebula, czosnek (pod koniec) pod koniec smażenia dodać przyprawę do kurczaka, wrzucić paprykę w kostkę, można kukurydzę z puszki.... poddusić, dodać ryż, zalać wodą (ok. szklanki) i dusić dalej, aż woda prawie cała wyparuje... pod koniec koncentrat pomidorowy i resztę przyprawy do kurczaka. Można dodać paprykę w proszku, pieprz. (soli raczej nie, bo przyprawa słona:) a drugi autorski - chińszczyzna :) pierś w kostkę, usmażyć, wyjąć do miseczki na ręcznik papierowy. Danie chińskie z Biedronki (zrobić jak w przepisie). Dodać pierś, sos sojowy, pieprz, wegetę itp. Zapiec w piekarniku :) Cudo!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja zawsze kurczaka przyprawiam na noc (udka, skrzydełka) :) nie ma porównania z takim przyprawianym przed pieczeniem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość będą filety
Dziewczyny super przepisy :-) Sałatki,wszystko podawajcie... jak leci.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość będą filety
Dzięki 🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Meksykańska pierś z kurczaka (smażona, w kostkę, lub gotowana) kukurydza papryka świeża (czerwona, zielona, żółta) - najlepiej ten mix z Biedronki) ser żółty - 30dkg (w kostkę) czerwona fasola kukurydza cebula w kostkę sos: majonez pół na pół z jogurtem naturalnym +maggi (oryginalne) + pieprz. Uwaga na sól!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Z ryżem torebka ugotowanego białego ryżu namoczone rodzynki orzechy włoskie pierś z kurczaka (gotowana w kostkę) ananas majonez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z ogórkiem i porem filet (kostka, usmażony z Delikatem czerwonym) świeży ogórek w kostkę por drobno pokrojony kukurydza majonez dużo pieprzu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiosenna lightowa :) sałata lodowa rzodkiewka (potarkowana) ogórek w półplasterki ze skórką pomidor w ósemki czerwona cebula smażony filet (w kostkę) jogurt+ majonez

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
makaron penne(rurki sciete po skosie)podsmazasz najpierw na oliwie cebulke drobno posiekana i czosnek,do tego piersi z kurczaka doprawiasz czym lubisz, i do tego sos pomidorowy,robisz wedle uznania badz gotowiec.... W naczynku zaroodpornym wykladasz penne,na to piersi z kurczaczka wymieszane z sosem no i na to pokrojony w plastry brie...zapiekasz az sie serek rozpusci w temp.180 stopni... przepis nie wiem skąd! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×