Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria 28

Polski dyplom w UK

Polecane posty

Gość daria 28

Ukończyłam w Polsce studia - administrację (wiem, wiem:/ podobały mi się kiedy studiowałam). Po ukończeniu zrobiłam praktykę i wyjechałam do UK. Jestem tu już 4 lata,mam pracę ale zapowiadają się zwolnienia i muszę pomyśleć o przyszłości. Wiem że moje studia tu nic nie znaczą, co mogę uczynić aby liczyły się dla pracodawcy? musiałabym zaliczyć jakiś kurs czy iść na studia od nowa? czy ktoś się orientuje gdzie mogę uzyskać informacje na ten temat?

Gość prrrrrrrut
NARIC to instytucja zajmujaca sie tlumaczeniem dyplomow swiadectw i certyfikatow.tam znajdziesz pomoc

Gość daria 28
dzięki, juz o tym czytam:)

Gość prrrrrrrut
nie ma sprawy.ja tez z tego korzystalam.milo ze moglam pomoc

Gość daria 28
ale z tego co tu widzę siedziba jest w Londynie a dla mnie to kawał drogi:( niby można pisać maila ale wolałabym z kimś porozmawiać..

Gość prrrrrrrut
dzien dobry.ucze sie w collegu i to oni pomogli mi to zalatwic.nie wiem czy o tym czytalas ale takie tlumaczenie jest platne.nie pamietam dokladnie ile ale badz gotowa na wydatek okolo 100 f.tanio nie jest ale to dobra inwestycja.powodzenia

Gość przeltumaczyc t se
mozna przez naric ale ile to bedzi warte la pracodwacy to trudno pwoiedziec.

Gość wartosc polskiego dyplomu
dla pracodawcy w UK zerowa :O To nie uczelnie w Niemczech, Francji czy Holandii. Nasze nie licza sie na rynku pracy - taka prawda smutna.

Gość daria 28
tak, czytałam że jest to płatne.Nie jest to wielka kwota,pomyśle jeszcze o tym.Chodziło mi nie tylko o same tłumaczenie ale również o radę.Nie mam nic przeciwko żeby iść jeszcze na jakiś kurs aby "wzmocnić" mój dyplom na rynku pracy.Tylko nie chce mi się iść znów na studia od początku, za stara jestem na to:) Nie wiem co byłoby najlepsze w połączeniu z administracją, jakieś kursy księgowości, komputerowe?

Gość Kluskaaa24
Nieprawda, ze dyplom z naszego kraju nic nie znaczy w uk, Moj maz ukonczyl studia mgr w Polsce i po przyjezdzie do uk nie mial problemu ze znalezieniem pracy w z zawodzie(jest nauczycielem). Pierwsze co zrobil t wlasnie Naric a pozniej uzyskal tkz QTS(status nauczyciela) oczywiscie kosztowalo nas to troszke pieniazkow ale warto bylo... Ja rowniez ukonczylam administracje:) Potwierdzilam juz moj dyplom, ale w tej chwili studiuje w collegu bo nie czyje sie jeszcze na tyle pewnie z jezykiem by pracowac w zawodzie. Jedna wazna rzecza, ktora bardzo ulatwia znalezienie pracy to referencje... Jezeli bys potrzebowala rady, pisz:) pozdrawiam:)

Gość daria 28
Dzięki Kluska, podniosłaś mnie na duchu:) ja kursy angielskiego w collegu mam już za sobą, nie jest perfekcyjny ale pracuję z Anglikami i radzę sobie nieźle.. zastanawiam się do jakiej pracy można by było tu startować po polskiej administracji, na pewno przydałyby się jakieś dodatkowe kursy... Z referencjami nie wygląda to u mnie za ciekawie bo pracowałam po studiach w kancelarii prawnej i mam stamtąd dobre referencje ale w UK niestety tylko jako opiekun starszych ludzi.Praca również daje satysfakcję ale moja firma została sprzedana i będą zmiany na gorsze dla staffu. Pomyślę zatem o potwierdzeniu swego dyplomu.Muszę tylko zebrać wszystkie wymagane dokumenty.Do Polski jadę w czerwcu więc to trochę potrwa. Czy mogłabyś podać mi swego maila? napisałabym do ciebie jakbym miała jakieś problemy z tym..

Gość do kuski
dobrze ze napislas z jst naiczycielem, bo to duuuzo wyjasnia....nic dziwnego ze go przyjeli z polskimi kwal.

Gość kluskaa24
To moj mail: kuskaa24@o2.pl, pisz jezeli bedziesz potrzebowala porady, jezeli tylko bede mogla napewno pomoge. Super, ze masz college za soba. Na poczatek proponuje zarejestrowanie sie w agencji i szukanie pracy jako asystent w biurze, mysle, ze nie bedzie tak trudno tylko, ze z tego co wiem to zarobki nie sa zbyt duze. Trzymaj sie cieplutko i mysl pozytywnie a napewno Ci sie uda!!!

Gość daria 28
dzięki! pozdrawiam:)