Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammm alinnkiiiii

problem z ojcem mojego dziecka.

Polecane posty

Gość mamammm alinnkiiiii

nie jestesmy razem.byla sprawa w sadzie o alimenty i zwrot kasy za wyprawke.2 miesiace temu oddal mi zalegle alimenty.i zostalo mu do oddania 1500zł za wyprawke.Do tej pory nie oddal.Napisalam mu dzis rano sms " ze nic sobie nie robi z wyroku sadowego.daje mu termin do 15.01 na oddanie kasy.jesli nie odda to ide do komornika".odrazu zadzwonil i zaczal wyzywac mnie od roznych, ze go strasze komornikiem,na koniec powiedzial "sierdalaj, pocaluj mnie w du.., zadnych pieniedzy nie dostaniesz".ale cham i prostak.

Gość ANITKA300
to niezly tatus przecierz te pieniadze bys przeznaczyla na dziecko jego dziecko.nie zalezy mu zeby mialo wszystko co najlepsze?

Gość już niedługo
to jak on tak po chamsku cie potraktował to ja nie miałabym na twoim miejscu żadnych skrupułów i zrobiłabym mu koło dupy !!!! uprzykrzaj mu żywot jak tylko umiesz :classic_cool:trzymam za Ciebie kciuki

Gość mamammm alinnkiiiii
on dziecko widzial tylko 1 raz.BObyl kilka miesiecy za granica i 3 tyg. temu wrocil i bedzie w polsce do konca marca. kasa potrzebna na remont pokoju dla corki.

Gość jsjsjsjss
Witaj, bardzo Ci współczuję, sama byłam krok od takiej sytuacji. Na szczęście jako tako się pogodziłam i partner wykłada swoje pieniądze na łóżeczko, wózek itp. Ja kupuję akcesoria (np. smoczki, ciuszki, grzebyki, nożyczki itp.). Powiedz mi, jak sprawiłaś, że ojciec musi płacić alimenty? Jak ustaliliście ojcostwo (to kosztuje ponad 2000zł). Ale nie martw się - pieniądze musi Ci oddać, bo inaczej trafi z tym do sądu - komornik się już z nim upora :).

Gość ANITKA300
skoro byl za granica to napewno pieniadze ma na jego miejscu bym nie kombinowala bo jezeli komornik go dopadnie to zaplaci jescze za koszty jego pracy i straci wiecej

Gość ANITKA300
widocznie nie trzeba bylo ustalac ojcostwa pewnie sam uznal dziecko

Gość jsjsjsjss
a no tak :)

moja kolezanka była w podobnej sytuacji. za badanie dna płaciła około 1500zł. i to jest tak ze jesli ojciec rzeczywiscie okarze sie ojcem dziecka to on pokrywa koszty. przynajmniej w jej przypadku tak było. a potem juz z gorki. sprawa w sadzoie i zasadzone alimenty od kiedy złozyła pozew. potem po orzeknieciu musi spałacic facet te zaległe alimenty. jesli sie uchyla to wio do komornika! na takich nie ma innej rady!

Gość mamammm alinnkiiiii
Ojcostwo bylo ustalane przez sad.Tatus wyjechal za granica pare dni przed urodzeniem dziecka.I ani razu nie przyjechal do polski.Dopiero teraz po 9 miesiacach przyjechal na urlop do marca bedzie w polsce. Jak twierdzi " nie oplaca mu sie przyjezdzac bo za duzo kasy na podroz".A sadzie reprezentowala go matka on on do sadu napisal list w ktorym uznal dziecko.

ale swinia..ja bym na twoim miejscu uprzykrzyła mu zycie jak tylko jestes w stanie! co to za facet..to duze dziecko ktore unika odpowiedzialnosci!

Gość mamammm alinnkiiiii
Facet ma 34 lata.

Gość oj naiwniacy naiwniacy
I na komornika jest rada, zatrudnienie na czarno, i oficjalnie z faceta nie mozna nic sciagnac ;)

Gość mamammm alinnkiiiii
On pracuje za granica.Wszystko w domu jest na matke.I nic z niego ie sciagnie.Ale moze wtedy sie przestraszy. Pamietam jak zlozylam sprawe do sadu to zadzwonil i tez mnie tak wyzywal ze nic nie dostane i co wygralam w sadzie i oddal zalegle alimenty.

ale bedzie sie zadłuzał i gdy tylko znajdzie prace legalna to z wypłaty sciagna mu 3/4 chyba zedo konca zycia bedzie pracowała na czarno. a co sie z tym wiaze nikt mu nie udzieli kredytu a o ratach tez moze zapomniec..

Gość mamammm alinnkiiiii
WLasnie do mnie zadzwonil i powiedzial ze mam o godzinie 14 przyjsc do niego z dzieckiem.Bo jesli nie przyjde to zalatwimy to w inny sposob.

Gość a ja powiem
ale za uchylanie się od obowiązku płacenia alimentów można też iść do więzienia. a tam alimenciarze nie mają łatwo.

Gość a ja powiem
a po co? nie daj się zastraszyć.

sad zawsze idzie za matka! teraz za uchylanie sie od alimentów jest sprawa w sadzie. sprawa trafia do prokuratora i on sie juz dalej takim delikfentem zajmuje. normalnie dostaje sie wyrok za takie cos.

a ma ustalone widzenia? to ty decydujesz moja droga o spotkaniach jego z dzieckiem nie on tak jest i do chyba 2 lat masz prawo byc przy tych spotkaniach.

Gość oj naiwniacy naiwniacy
Pojdzie siedziec ale dziecko kasy nie zobaczy. Za to on bedzie siedzial za nasze podatki, troche to w odwrotna strone dziala :P

Gość jeśli ojciec
nie płaci alimentów można zasądzić od babci, skoro jak twierdzisz wszystko jest zapisane na jego matke

Gość omgomgomg
Ile w tobie jest jadu ! Rozumiem , że chcesz jak najlepiej dla swojego dziecka ,ale gdzie masz swój honor i godność? "kasa to, kasa tamto.." dla ciebie wszystko to kasa?! możesz się dogadać z jego matką, chyba ona jako osoba starsza i jako MATKA mogłaby cię jakoś wspierać. a od tego chama nie bierz nic, bo po co ? z czasem się ocknie, i sam będzie za tobą latał. po co ma cię wyzywać, po co masz tracić nerwy ? daj sobie spokój, a spróboj dogadać się z jego matką, która jak rozumiem mieszka w polsce ?

Gość jsjsjsjss
Nie sądzę żeby wolał siedzieć niż płacić...

Gość panna spokojna
Jak chce się zobaczyć z dzieckiem, to ma do Was przyjść. Jak nie chce u Ciebie, to weźmiecie dziecko i pójdziecie do niego, o ile Ty zechcesz. Jak nie zechcesz, to gdzieś na grunt neutralny.

Gość tak bywa
Dlatego tak ważne jest, aby mieć na uwadze, z kim się idzie do łóżka.

Gość a ja powiem
omg..., daj spokój z gadką o honorze. utrzymanie dziecka to obowiązek obojga rodziców i psim obowiązkiem tego faceta jest dawanie kasy. koniec. kropka. a o jakim jadzie piszesz, ma prawo dziewczyna być wkurzona na tego pajaca. i jak ma pisać "mój misiaczek".

Gość mamammm alinnkiiiii
Z jego matka nie mam kontaktu.Oni wogole nie interesuja sie dzieckiem. A co mam mu podarowac pieniadze a dlaczego? Napewno nie pojde do niego do domu.Bo ja sie boje. Nie wiem czego moge sie po nim spodziewac. Owszem dzwonil do mnie tydz. temu chcial sie spotkac ale nas nie bylo. Ja nie bede rzucala wszystkiego i do niego leciala.

Gość no chyba sobie kpisz
"jeśli ojciec nie płaci alimentów można zasądzić od babci, skoro jak twierdzisz wszystko jest zapisane na jego matke" Zapisane tzn ze on jest gołodupiec, i z tej racji ze nic nie ma można sciagac od babci tak ? W takim razie mozna tez od sąsiada, bo sasiad ma taki sam obowiazek utrzymywac to dziecko jak babcia :D

Gość grrr...............
:-O :-O :-O :-O :-O :-O :-O :-O :-O Jednego nie rozumiem : gdzie Wy takich facetow znajdujecie... i po jaka cholere dzieci z Nimi robicie ?! I niech mi nikt nie mowi ze wczesniej byl inny i tak Go narodziny dziecka zmienily, bo cham i gbur zawsze takim byl, jest i bedzie...