Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammm alinnkiiiii

problem z ojcem mojego dziecka.

Polecane posty

Gość a ja powiem
oczywiście, pieniądze należą się dzieciakowi. i nie miej co do tego żadnych wątpliwości. a z tym płaceniem alimentów przez dziadków dziecka, to jest taka możliwość i jak będziesz musiała to z niej skorzystaj.

dokładnie..niech dziewczyna walczy o swoje. wkoncu nalezy sie temu dziecku cos od tego niby ojca! ojna odpusci a ten sie bedzie smiał z niej ze dzieciaka zrobił i sie wywinał! ja bym nie popusciła. dziecko kosztuje wiec i tak pieniadze napewno sie przydaja chociaz te 300-400zł! chociaz na dziecko to i tak sa marne grosze!

Gość a ja powiem
do no chyba sobie kpisz. prawo polskie daje taką możliwość. a z tym sąsiadem to trochę głupio wyskoczyłeś/aś

on sie powinien dostosowac do ciebie jesli chodzi o spotkania nie ty do niego.Nie odpuszczaj! tak 3maj! Ja bym probowała wszystkiego..

Gość no chyba sobie kpisz
Od tego jest fundusz alimentacyjny a nie dziadkowie, z jakiej qrwa paki dziadkowie maja placic za to ze synuś sobie ogora zakisił. Oto polska wlasnie ;)

Gość mamammm alinnkiiiii
Zostawil mnie w ciazy.Potem przyjechal do polski na urlop.Robil podchody jak bylam na finiszu ciazy.Ze nas kocha ze cche byc znami.Dalam sie podejsc i niby wrocilismy do sibie.Mieszal mi w glowie.A potem pare dni przed jego wyjazdem oznajmil mnie ze mam sie wynosic z jego zycia.Potem jak urodzial sie corka mieslismy kontakt.Klamal mnie ze przyjedzie na wakacje, ze da pieniadze.Potem powiedzialam dosc.Zlozylam sprawe do sadu i kontak zerwal. AZ do teraz sam sie odezwal jak wrocil na swieta do polski.Zadzwonil i spytal sie czy sie zobaczymy.Zgodzilam sie.I powiedzial tylko 1 zdanie." Ze chodzi mu tylko o alimenty jesli nie przyjde to wysle poczta"SPOTkalismy sie w miescie.Nasze spotkanie trwalo ok.10 min.Raz tylko spojrzal na corke.I powiedzial ze wcale nie mial ochoty na spotkanie ze mna a ja odpowiedzialam ze tez.I poszedl sobie.

Gość a ja tak nie na temat ale nie
moge sie powtrzymac...do cholery dziewczyny Z KIM WY MACIE DZIECI!!??? Co jeden temat to lepszy! Czy wy slepe jestescie, glupie czy jak? Bo nie wierze, ze on sie nagle zmienil :o Po cholere wchodzicie w zwiazki z idiotami, po cholece z nimi spicie, a juz do szewskiej pasji doprowadza mnie ciaza z takim motlochem (mam na mysli oczywiscie faceta, nie was) No dziewczyny opamietajcie sie!!!!

Gość mamammm alinnkiiiii
Powiedzialam mu ze nie przyjde bo mam juz plany na dzisiejszy dzien.Napewno nie pojde.

Gość kij ma dwa końce
Chyba widziala z kim do wyrka idzie, a pozniej widziała jak kręci, no jak nie widziała to są siebie warci, sorry, jakies rozstania i powroty jak na brazylijskiej telenoweli, a ta naiwna na wszystko sie godzila, to ma byc przejaw mądrości tak ? :D

Gość a ja powiem
fundusz alimentacyjny leci z naszych podatków, a ja nie mam ochoty płacić za jakiegoś gnoja, lepiej, żeby robili to jego rodzice.

miłosc czasem jest slepa.. ale stało sie jst dziecko i chyba ten ojciec powinien wziasc za nie odpowiedzialnosc ale widocznie to nie facet tylko duzy chłopczyk..

Gość obawiam sie
"Czy wy slepe jestescie, glupie czy jak?" Ze jedno i drugie. I naiwne na dokładkę.

Gość a ja powiem
powroty i rozstania... niewiele osób zakłada z góry złą wolę. wolimy myśleć, ze będzie dobrze. może to naiwne, ale większość tak ma.

Gość grrr...............
okulary kosztuja taniej niz utrzymywanie dziecka ;-)

Gość klaudiaaaaaa29
kasa kasa i jeszcze raz tylko kasa... weźcie sie jebnijcie w łeb i weźcie sie za robote, zacznijcie dbać o siebie i dobro dziecka nie czyims kosztem a swoim, bo traktowanie kogos jak człowieka drugiej kategorii tez ma swoje granice i kiedys może wam za to odpłacic. ja od swojego byłego mam zasadzone alimenty na 2 dzieci, placi regularnie, dogadalismy sie ze przedstawiam mu rachunki i nic z tego nie biore do siebie... dzieci sa szczesliwe bo maja tatusia a ja jestem szczesliwa bo mi placi na ich utrzymanie ale przedstawiam rachunki i wszystko dzielimy na pol. miejcie swoj honor i godność dziewczyny a nie jak te niektóre paniusie, nic tylko patrzą żeby zedrzeć z chopa wszystkie pieniadze. facet tez niestety człowiek, musi jakos żyć.

pewnie powinien cie wczesniej upszedzic o tym ze chce siespotkac..ty nie musisz byc na kazde jego pierdniecie! a druga sprawa co sie dziewczyny czepiacie to jej sprawa z kim poszła do łozka a pozatym nie o tym jest topik tylko o kasie dla tego dziecka. wszystkie takie madre jestescie..chciałabym wiedziec czy sie wam to tak w zyciu sprawdza!

Gość grrr...............
jak jej sprawa, taka odpowiedzielana i wiedziala co robi jest to czemu teraz placze i psy na "tatusiu" wiesza ? Ludzie, troche odpowiedzialnosci za swoje czyny !! Nie naciagajcie facetow na dzieci jak nie sa do tego gotowi !!! Glowa a nie macica trzeba myslec i nie plakac pozniej ze sie "tatus" wypial !!!

Gość juz ci wyjasniam
"chciałabym wiedziec czy sie wam to tak w zyciu sprawdza!" Z wibratorem nie zajde w ciaze, a baterie sa relatywnie tanie. Prawda ze proste :)

Gość a ja powiem
klaudia, zastanów się co piszesz. twój płaci alimenty i masz dobrze. skąd przekonanie, ze autorka będzie żyć tylko z pieniędzy tego faceta. jak nieważna kasa, to czemu bierzesz ją od ojca swoich dzieci. ogarnij się dziewczyno

Gość mamammm alinnkiiiii
Cala wyprawke ja kupilam za swoje.On nawet zlotowki nie dal.mial to gdzies. ja caly czas pracowalam przed ciaza az 4 lata.i nigdy nie bylam na jego utrzymaniu bo mialam swoje pieniadze.Teraz jestem na wychowawczym.

Gość a ja tak nie na temat ale nie
Midi - przestan bawic sie w adwokatke naiwnych! To bylaby jej sprawa gdyby z tego pozal sie Boze zwiazku nie bylo dziecka. Wtedy wisialoby mi z kim ona sypia i mogladby do lozka isc z polowa Polski i cwiartka Niemiec, ale z tego jest dziecko, ktore ma ojca debila, chama i prostaka! I dlatego wlasnie wtracam sie i pisze to, co pisze! Dobro dziecka jest NAJWAZNIEJSZE zawsze i wszedzie! I to nie o to chodzi, ze nie sa razem, bo to akurat sie zdarza, ale sek w tym,zeby wiedziec z kim sie sypia i wchodzi w zwiazki! I, jesli dojdzie niestety do takiej sytuacji, obie strony potrafily rozstac sie jak dorosli ludzie, wziac odpowiedzialnosc za swoje czyny i dziecko i umiec sie dogadac (tak jak napisala tu juz jedna dziewczyna wyzej, ze dogadala sie z ex, on jej placi, a dzieci sa szczesliwe!)

Gość czyzby zlapanie faceta na
dziecko sie nie powiodlo ? :P miejmy nadzieje ze nie wycmanisz od biedaka pieniedzy :)

Gość a ja powiem
jedna się dogadała i ma alimenty, bo trafiła lepiej, a inna musi do sądu o alimenty pozywać. to nie wina babek tylko facetów. no i rzeczywiście próba złapania faceta na dziecko sie nie powiodła - żałosne

to co jak sie dowiedziała ze juz jest w ciazy to miała usunac? nie bawie sie w adwokata tylko takie jest moje zdanie na ten temat. tez nie miałam ojca i nie obwiniam matki ze sie pusciła bo byli malzenstwem i jakos tata tez okazał sie nic nie wart! a było dobrze do jakiegos czasu. wiem jak mojej mamie było ciezko z wychowaniem i jak brakowało kasy a moj tata tez nie płavił na nas tylko dawał fundusz.

Gość nie lamentuj na zapas
Znam pełne rodziny ktore nie stac ani na komputer ani na internet. Nie chcialo sie myslec przed bedziesz myslec po, milego biegania po sadach.

autorko zycze dobrego rozwiazania sprawy..nie wypowiadam sie bo zaraz mnie tu zje to stado złosliwych bab. pieniadze ci sie naleza bez wzgledu na wszystko. z tego co wiem utrzymywac dziecko powinno oboje rodzicow. i nie przejmuj sie złosliwymi komentarzami;-)

Gość ANITKA300
moj maz tez ma zasadzone alimenty na dziecko z poprzedniego malzenstwa i nie placi jak narazie komornik moze go w dupe pocalowac.mial zasadzone 550zl teraz zniesli na 400 ale bedziemy jeszcze wnosic o obnizenie.a ta krowa bez honoru chciala jeszcze na siebie 550 zl ale sedzia jej powiedzial ma rece jest zdrowa wiec moze na siebie zarobic.narazie wplaca do komornika po 50zl i w tej sytyuacji sa bezradni bo cokolwiek placi poza tym jest zarejstrowany na najnizsza krajowa wiec nawet jesli to niewiele mu sciagnie a teraz mamy 2dzieci i jest idealnym ojcem nie robcie z kazdego alimenciarza marginesu.a poza tym pomagali jej jego rodzice a jak pieniazki sie od nich skonczyly to wypiela na nich dupe.ma gaha to niech sie doklada do dzieciaka skoro zdecydowal sie na rozwodke z dzieckiem

Gość na wyprawke bylo cie stac
Ale zeby kupic tabletki anty nie pomyslalas zanim sie rozkraczylas. Dobrze ze glupota nie boli, bo bys sie zwijala z bolu na podlodze.

Gość bez siana w glowie
Niektóre naiwniary życia nie znają. Nie słyszałyście nigdy o tym na facet chciał dziecko a po narodzinach się rozmyślił? Albo o wpadkach? Nie akceptuję tylko tzw. wrabiania w dziecko. Jednakże w każdym przypadku facet ma obowiązek wobec dziecka na równi z matką. I te gówniane alimenty niestety nawet w części nie pokrywają nie tylko potrzeb materialnych dziecka. Bo obowiązek względem dziecka to nie tylko kasa ale także codzienna opieka. To matka zazwyczaj wstaje w nocy, jeździ z dzieckiem do lekarza, gotuje mu, odprowadza do przedszkola itd. Więc bądźcie łaskawe nie pieprzyć głupot. Razem poszli do łózka. Razem ponoszą konsekwencję. Nie poddawajcie się dziewczyny. Prawo jest po Waszej stronie. Na marginesie. Jestem mężatką, nie mam jeszcze dzieci.

Gość klaudiaaaaaa29
DO CYT: "a ja powiem klaudia, zastanów się co piszesz. twój płaci alimenty i masz dobrze. skąd przekonanie, ze autorka będzie żyć tylko z pieniędzy tego faceta. jak nieważna kasa, to czemu bierzesz ją od ojca swoich dzieci. ogarnij się dziewczyno " to ja Ci powiem jeszcze raz skoro nie zrozumialaś, dostaje alimenty ale przedstawiam wszystkie dowody zakupu takie jak paragony, (to takie małe białe z czarnymi napisami, zazwyczaj jest tam cena i nazwa produktu), na tej podstawie rozliczam sie z tatusiem, jezeli jest konieczny remont to przeprowadzam go sama, a tatuś dopłaca połowe itd. itd... Czegoś nie rozumiesz jeszcze?