Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość senno-bezsenna

ciagle spiaca...ktos tak ma?

Polecane posty

Gość senno-bezsenna

przeszukalam internet i nie znalazlam nic takiego mianowicie jestem ciagle niewyspana,ale nie tak zwyczajnie.klade sie spac przed 22 budzik mam nastawiony na 6.30 co daje 8 i pol godziny snu,jednak nawet po takiej ilosci snu mam straszne problemy ze wstawaniem,kilka dni daje rade wstac na budzik ale w koncu nadchodzi ten dzien kiedy tak bardzo chce spac ze budzika juz nie slysze.nie sypiam w dzien mimo tego ze czasem oczy mi sie same zamykaja bo nie potrafie zasnac a czuje sie wrecz wycienczona.spie duzo co by moglo zakrawac o nadmierna sennosc z drugiej strony nigdy w dzien nie zasypiam co to wlasnei wyklucza.w nocy zdarza mi sie budzic co moze wskazywac na bezsennosc i po wstaniu nadal jestem spiaca co oznaczaloby ze nie jestem wyspana ale spie duzo co bezsennosc wyklucza.co to u diabla moze byc.ciezko mi funkcjonowac z tym.nie moge sie zaliczyc ani do nadmiernie sennych ani do bezsennych albo do jednego i drugiego po trochu co jakby nie bylo sie wyklucza.ma ktos tak czy tylko ja sie tak mecze:(

Gość ja tak mam śpię ciągle
w domu w pracy, jak będę na emeryturze to z łóżka nigdy nie wyjdę. A póki co faszeruję się napojami energetycznymi, kawą itp. pomaga na tyle że jestem w stanie normalnie pracować, ale spać i tak się chce :( Duuużą różnicę odczułam kiedyś, jak zażyłam amfetaminę, ale boję się uzależnienia i nie chcę traktować fety jako codziennego sposobu na senność.

Gość senno-bezsenna
no tylko to tak jak mowie jestem spiaca caly dzien bez wzgledu na ilosc kawy(po 4 kubkach kluje mnie serce a spiaca nadal jestem)ale zasnac w dzien nie moge nawet jesli oczy mi sie zamykaja,myslalam juz ze moze drzemka by mi pomogla ale nie ma bata bo zasnac w dzien nie da rady choc skupic sie na niczym nie moge i jestem na wpol-zywa.spie tylko w nocy ale bardzo dlugo potrzebuje spac a i tak wstaje niewyspana:(ja nie wiem juz co z tym zrobic.

Gość ja tak mam śpię ciągle
A myślisz że mi ta kawa pomaga? Piję bo piję, może jakoś pomaga, ale takiego momentu, żeby nie chciało mi się spać to nie mam. Niestety też parę razy przesadziłam (wolę energy-drinki od kawy :/) i odczuwałam właśnie to co mówisz, kłucie w sercu, drętwienie lewej ręki, kołatanie, ale na ogół ZAWSZE mogłabym spać, nawet teraz gdybym się położyła to bym zasnęła. Niestety nic nie poradzę, jakbym znała sposób to bym zastosowała u siebie ;/

Gość ewa 2487
powodów moze byc tysiace, najczesciej to niskie cisnienie, ale warto sie dokładniej zbadać i wybrac sie do lekarza

Gość senno-bezsenna
ewo u lekarza dostalam recepte na jakies tabletki na spanie:ospac to ja potrafie tylko wstac nie moge po dlugim nawet spaniu.mowil ze niby wyreguluja mi czas snu i bede mogla wstac rzezka a one nie dzialaja w nocy tylko dopiero rano sie robie tragicznei spiaca po nich wiec zaprzestalam brania. moja siostra ma niskie cisnienie i ma tak ze jak sie polozy to zaraz spi nawrt w dzien ja w dzien nei moge sobie pomoc tylko sie tak mecze,nie usne zeby sobie ulzyc a i tez nic nie zrobie bo ledwo sie skupiam zaraz mi sie oczy zamykaja i tak w kolko,trace bardzo duzo czasu przez to a moglabym sie uczyc...

Gość aguniaa215
bylam dzis u lekarza. Mam to samo. Takie chroniczne niewysypianie sie odbiera czlowiekowi chec do zycia :( ciagle chce mi sie spac. Nawet jak w weekendy przespie 9,10 h i tak jestem padnieta. Mialam dosc i poszlam do lekarza. Jeden stwierdzil, ze za malo spie (chyba zartuje!) i malo spaceruje. A to u mnie codziennosc, bo mam psa, wiec 10, 15 minutowe spacery 3x dziennie to standard. Idiota sie jeszcze ze mnie smial, jak mu powiedzialam, ze spie w szkole na lekcjach :/ zrobilam badania moczu, morfologie i tarczyce. Wszystko wykazalo, ze jestem zdrowa jaka ryba. Drugi lekarz stwierdzil, ze to moze byc wynik stresu i duzej ilosci obowiazkow. W moim przypadku owszem...albo wynik niedocisnienia, bo mam je bardzo niskie, wiec bole glowy to rutyna. Dostalam lek na podniesienie cisnienia, uspokajajace, lecytyne, magnez i wit.B6. Jesli nic nie pomoze, ide do neurologa. Moze on pomoc albo psychiatra :/ pisze w tym roku mature, a nie jestem w stanie sie uczyc :( faktycznie chodze zestresowana. Jednak staram sie zdrowo odzywiac, przebywam na swiezym powietrzu, pije duzej ilosci wody mineralnej, unikam uzywek, wiec to pewnie stres :( zeby te leki pomogly. Jesli macie te same problemy, idzcie do lekarza, bo sie wykonczycie

Gość trzeba szukać
a badaliście sobie cukier? Czasem taka sennosć występuje przy cukrzycy.

Gość justyna_klemenss
Siemanko! :) ja mam to samo, najgorsze jest to, że mam dopiero 19 lat a potrafię przesypiać całe dnie i noce, jestem ZAWSZE niewyspana i zmęczona, cukrzycy nie mam bo właśnie tydzień temu robiłam badania-wszystko jest ok (choć jem tonę słodyczy dziennie :P) Normalnie wyglądam jakbym cały czas żyła w śpiączce... Śpie, śpie, śpie i nie mogę się wyspać!!! Mam tak od około 3 lat. To jest masakra. Potrafię spać 12 i więcej godzin na dobę. Nie wiem co ze mną jest nie tak, ale martwi mnie to, bo z charakteru jestem żywiołową i energiczną osobą, ale odkąd mam te problemy czuję się jak jakaś stara babcia, opadam z sił, jestem jak wrak człowieka....

Gość veg
to moze byc objaw deprescji

Gość malutka3335
Mam takie same objawy jak wy ! Jestem wiecznie śpiąca i zmęczona ,mam kupe roboty w domu bo mam troje małych dzieci tak mi ciężko wytrzymać cały dzień . Czasem utne sobie drzemke na kanapie jak dzieci zajmą się czymś na dłużej ale to jeszcze bardziej pogarsza moje samopoczucie ! U siebie podejrzewam chorobę wieńcową bo wszyscy ze strony mojej mamy to mają więc pewnie i ja .Chorobę wieńcową nie jest tak prosto zdiagnozować a wiem to po tym jak moja mama chodziła na badania ,dopiero badania wysiłkowe pokazały gdzie jest problem . Jeśli chcecie spróbujcie zbadać się w tym kierunku ! Pozdrawiam .

Gość IamYourFather
Ja też tak mam. A teraz wyjaśnienie ! Mam też tak jak siedzie w domu i wykonuje durne czynności, typu spacer z psem, praca na komputerze, jakoś tam się czasem poruszam powyginam, przejdę na piwo. To fakt mam jak wy ale tu jest transformacja !!! Jak wracam na studia i zaczynam siłownie dodatkowe zajęcia, ciągle przebywam ze znajomymi wszędzie chodzimy czasem jakiś mocniejszy alkohol, brak rutyny, obowiązki na mieszkaniu sprzątanie, mycie, zrobienie studenckiego śniadania to mi wszystko przechodzi jak ręką odjął Krzysztof Wniosek: Zacznijcie aktywnie żyć to nie będzie czasu na zmęczenie. Pozdrawiam ( Lekkim słowem młodzieżowym mgr psycholog B.W)

Gość gość
wracając do dyskusji, jak radzicie sobie w pracy będąc ciągle tak zmęczeni i senni? dla mnie na obecną chwilę trudno wyobrazić sobie, że wstaję np o 6 i idę na 7 do pracy. Moje zmęczenie na ogół cyrkuluje między 7 a 10 po nocy. Wyprobowałam rózne leki nasenne antydepresyjne ale problem dalej jest...

Gość gość
U mnie problem był taki ze nie miałam motywacji, na podjecie dalszej nauki bo znam siebie i wiem ze nie potrafie chlonac wiedzy, szybko trace czyms zainteresowanie. W pracy klienci do mnie czasem zagadauja ale nie potrafiłam podtrzymac rozmowy, czasem zeby glupio nie wyszlo to cos tam na sile odpowiadałam ,ale nie przychodziło mi to lekko. Dopiero dzięki oczyszczeniu aury ze strony http://energiaduchowa.pl stałam się osobą przebojową i znalazłam motywację do działania. Jestem obecnie uznawana za optymistkę, chociaż wcześniej było to nie do pomyslenia.