Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psycholozka_maybe

doda-chyba ja rozgryzlam

Polecane posty

Gość E. DRZAZGA
skoro tak ! to OK🖐️

Gość onaaaaaaaaaaaa
PODOBNO DODA TEZ CHCIALA STUDIOWAC PSCYHOLOGIE MOIM ZDANIEM TO CIEKAWY KERUNEK , MAM PROSBE DO AUTORKI TAK POZA TEMATEM MOGLABYS POLECIC MI KSIAZKI NA TEMAT "PSCYHOLOGIA JAKO NAUKA" BEDE WDZIECZNA:)...PS. INTERESUJACE WYPOWIEDZI zwlaszcza autorki

i jeszcze jedno obejrzyj sobie jej fotki sprzed paru lat i operacji plastycznych a te obecne.roznica jest ogromna,wszystko ma poprawione.teraz jest piekna(kwestia gustu) bo sie poprawila,dawniej byla co najwyzej przecietna.jest duzo ladniejszych i naturalnych kobiet.pomysl jak po tych botoksach i innych zabiegach bedzie wygladac za kilka lat.swoja droga to ze jej sie wydaje ze ona jest krolowa i jest the best nie wplynie dobrze na jej psychike bo za pare lat gdy moda na dode przeminie ona sie nie bedzie umiala z tym pogodzic i wtedy problemy emocjonalne gotowe,mysle ze ona juz je ma i jej sie poglebia.a prawda jest taka ze zostala przez pewnych ludzi wykreowana i bez tego nic by nie osiagnela,po prostu pokazala sie ze skandalizuje i znalezli sie ludzie ktorzy umieli z niej zrobic swoj produkt i na tym zarobic i to o wiele wiecej niz ona.spojrz na nia w jej piosenkach nie ma zadnej sensownej tresci bo ona tylko ma zarabiac na skandalach i przez skandale sprzedac plyty i zarobic dla kogos przy okazji dla siebie i tyle.nie musi nic madrego spiewac.

Gość psycholozka_maybe
fakt, zauwazyles/as? ciekawa sprawe...otoz ogolnie tak sie mowi ze gdy ktos jest taki wygadany i pewny siebie to w glebi duszy jest zakompleksiony, ale co do naszej dody to powiedzialabym ze ona od dziecka byla wychowywana w taki calkowicie bezstresowy sposob, mysle ze raczej nie ma kompleksow, te operacje raczej swiadcza o jej potrzebie perfekcjonizmu, sama przyznala ze nie jest osoba ktora miewa "dolki" - w tkwi szkopul- normalni ludzie, kobiety zwlaszcza , raz na jakis czas maja nawet nie tyle "dolek" ile potrzebe wyciszenia sie, kontemplacji..u niej czegos takiego nie widze, oczywiscie majac do analizy tylko filmiki na utube - ale twierdze ze ona naprawde taka jest na jaka sie kreuje, jedynie w obecnosci bliskich osob jest milsza, troche temperuje swoje chamskie zachowania. mysle(ale oczywiscie moge sie mylic) ze ona calkowicie wierzy ze jest osoba idealna, choc umie tez realistycznie spojrzec na swiat(np watpila czy sie dostanie do 5-atki MTV), jednak ogolnie jest "mega pewna siebie" i przekonana o swojej nieomylnsoci- co do tego ze nie wchodzi w polemike z osobami inteligentnymi-wynika to z faktu ze jednak mimo wszystko jest swiadoma ze brakuje jej elementarnych podstaw wiedzy. ..Moim zdaniem oczywiscie..

Gość hbnjkm
dobrze powiedzalas, z tym, ze wiekszosc ludzi ktorzy studiuja, studiowali, czy sa psychologami, to os., majace jakeis problemy ze soba , nie umeijacy sobie do konca z nimi poradzic. Datego ulubia pomagac innym w tedy szukaja odpowiedzi na wlasne problemy... Ja wlnsie mam taki problem o jakim wspomnials ... taki jak Ty mials. Dlatego zastanwiam sie czy naprawde enie zmeinic tych studiow :) niestey na 2 kierunki mnie eni stac, na jeden to mzoe sie jakos tam uzbiera, nawet zaocznie bym chiala, bo chialabym sie zaspokoic, i uszczesliwic, a jesli to mialby mi pomoc, to mialabym gdzies to, ze reszta rowneisnikow bedzi ejuz na 3 roku, a ja na 1 ;/ w koncu na studia nie trzeba isc od razu , i nie ma przymusu, ze trzeba je skonczyc w wieku 25 lat . Nie wiem co robic . Moze Ty mi doradzisz ??? i w jakim miescie moglabym sie ubiegac o takiee studia , nawet zaoczne ??? czy orietujesz sie autorko ???

Gość psycholozka_maybe
jesli chodzi o zaoczne to polecalabym Ci wroclaw lub warszawe, ja studiuje na Usiu ale nie bardzo mi sie tam podoba i zaluje ze nie poszlam do wroclawia(piekne miasto i klimat tamtejszej uczelni), no i oczywiscie krakow;) teraz jest duzo uczelni panstwowych i prywatnych , z tego co sie orientuje semestr kosztuje ok 2 tys. szcerze polecam te studia osobom chcacym zajrzec w glab siebie i pozastanawiac sie jakie prawa rzadza naszymi zachowaniami=]

nie ma osoby na tym swiecie ktora nie mialaby dolkow gorszych dni itp..jesli ktos tak mowi to po prostu nie umie sie do tego przyznac,kreuje sie na twardziela a co za tym idzie nie radzi sobie z emocjami.napewno byla wychowana w bezstresowy sposob stad jej zostalo przeswiadczenie ze wszystko i wszedzie jej ujdzie,jak to mowia czym skorupka za mlodu nasiaknie...i jest to prawda dziecko ktoremu wszystko wolno wyrasta tylko z dziecinstwa,ale nie z tego przeswiadczenia.kolejnym dowodem na to ze nie radzi sobie z emocjami jest wlasnie....brak szacunku,ublizanie i mowinie-mam wszystko w dupie...osoby ktore potrafia sobie radzic z emocjami sie w ten sposob nie zachowuja.rowniez to dazenie do perfekcjonizmu-pewna siebie osoba potrafi nawet ze swych mankamentow zrobic znak rozpoznawczy i uchodzi za osobe z charakterem.przykladem jest np pink-przyznala sie ze ma kompleks malych piersi chcialaby miec wieksze ale nie chce byc sztuczna wiec sobie ich nie zrobi.mimo kompleksu jest pewna siebie i takich osob jest wiele.doda do nich nie nalezy,zmienila w sobie doslownie wszystko wiec pewna siebie nie byla i myslala ze jak odmieni swoj wyglad lepiej sie poczuje.moze i sie poczula ale ze swoimi kompleksami zyc nie umiala wiec daleko jej do ppewnosci siebie.

Gość hbnjkm
dziejuje:* jesli zaoczne to najblizej bed emeic do krakowa:P Poza tym uwielbia krakow:) No i prace musze znalesc :P Pozdrawiam Cie

Gość onaaaaaaaaaaaa
PODOBNO DODA TEZ CHCIALA STUDIOWAC PSCYHOLOGIE MOIM ZDANIEM TO CIEKAWY KERUNEK , MAM PROSBE DO AUTORKI TAK POZA TEMATEM MOGLABYS POLECIC MI KSIAZKI NA TEMAT "PSCYHOLOGIA JAKO NAUKA" BEDE WDZIECZNA ...PS. INTERESUJACE WYPOWIEDZI zwlaszcza autorki

Gość psycholozka_maybe
prosze bardzo;) obys znalazla na tych studiach odpowiedzi na swoje pytania. Kotekfilotek- niby to co piszesz jest logiczne owszem, jednak brakuje mi tu wyzwalacza jej rzekomych kompleksow, bo gdyby tak faktycznie bylo oznaczaloby ze doda ma osobowosc narcystyczna , czyli ze najpewniej w dziecinstwie spotkal ja niedostatek milsoci badz jakas utrata waznej osoby, ktorej niedostatek musialaby rekompensowac wmwawianiem sobie o swojej "zajebistosci".. tez myslalam o tym, jednak analizujac jej wypowiedzi i ogladajac filmiki z dziecinstwa( bo i takie umeiscila ;>) widze ze miala bardzo kochajacych ja rodzicow, w pelni ja akceptujacych, szczerze powiedziawszy to nie zauwazylam nawet nieprawidlowosci wychowawczych, dlatego mysle ze wrodzony ogromny temperament+ pelnia bezwarunkowej milosci rodzicielskiej+ wielka ambicja-> daly efekt w postaci kobiety pewnej siebie, ale chcacej poprawiac mankamenty, w celu osiagniecia idealu.

Gość psycholozka_maybe
ksiazki np: zimbardo -wiedza i zycie,kepinski-wszystkie(rewelacyjnie pisal), wszelkie wprowadzenia do psychologii(np kozieleckiego) , zreszta duzo jest na ten temat w internecie, mzoesz wstukac sobie hasla: egzystencjalizm, behawioryzm, freud-psychoanaliza, podejscie poznawcze, jesli chcesz jakies poradniki to podaj meila to Ci powysylam e-booki;]

a znasz takie 2 okreslenia-odchyl od normy + przerost formy nad trescia?? pamietaj ze nie zawsze wszystko kryje sie za dziecinstwem,pozniejsze zycie rowniez ma wplyw na psychike.poza tym cos duzo tych mankamentow miala skoro zoperowala sobie zupelnie wszystko.i wielkich amibicji to ona nie ma bo bazuje na skandalach ktore sie znudza kiedys bo przyjdzie ciekawsza krysia i o dodzie zapomna.gdyby miala ambicje zajela by sie prawdziwa kariera jak gwiazdy prawdziwego formatu,im nie sa potrzebne skandale bo maja swoj poziom i abmicje i mimo ze nic ciekawego o nic nie slychac bo sie po prostu bzdurami nie zajmuja to sa znani,mowi sie o nich i sa ikonami. a doda co reprezentuje??nic.czego jest ikona??chamstwa i prostactwa + sztucznego wygladu.gdzie tu widzisz ambicje?

Gość onaaaaaaaaaaaa
WIELKIE DZIEKI mam nadzieje ze to mi wystarczy:):)

Gość onaaaaaaaaaaaa
JEZELI TO NIE KLOPOT MOZESZ MI WYSLAC;) moj mail sunrise_02pl@o2.pl

Gość psycholozka_maybe
wlasnie chodzi mi o to ze doda w istocie jest wartosciowa osoba...ona naprawde ma wielki talent, http://www.youtube.com/watch?v=6FGgWGrOLm8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Y-RSWfxX7cM&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=k79DGv76Sts&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=FvqvmSdE34c&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=BYmbf__KAjE&feature=related i jest osoba ktora czegokolwiek by sie nie podjela to osiagnelaby skces-to moje subiektywne wrazenie, ale trzeba przyznac ze taka bezgraniczna wiara w siebie z pewnsocia daje wymierne rezultaty. ja sie jednak bede upeirac przy swoim stanowisku-> nie odnotowalam zeby w zyciu spotkalo ja cos przykrego i zeby faktycznie dostala od zycia po d*** kiedykolwiek.Kazdy ma oczywiscie prawo do swojego stanowiska...na cale szczescie;)

i jeszcze jedno-nie ma idealow,wiec dazenie do tego jest smieszne i po prostu wykopuje ten jej brak pewnosci siebie na wierzch.pewne rzeczy trzeba w sobie zaakceptowac,jesli ktos tego nie potrafi tylko wszystko w sobie zmienia i jeszcze wokol mowi jaki to jest idealny to gdzie ta pewnosc siebie,gdzie ten ideal??idealu nie trzeba poprawiac,gdyby sie za taki uwazala(a tak twierdzi) to po co mialaby cos zmieniac??ona sobie zdala sprawe z tego ze rodzina to ja moze kochac bezwarunkowo ale ludzie nie.dlatego cos sobie zalozyla,jakas wizje idealu i dazy do niej.a robi to po to zeby sie podobac,zachowuje sie tez w taki sposob samolubny bo mysli ze jak bedzie taka "zajebista i przebojowa"ludzie beda ja uwielbiac.ona ma silna potrzebe akceptacji i z jej brakiem sobie nie radzi.a to znaczy ze jednak cos nie jest do konca tak jak mowi i jednak nie ma tak wszystkiego w dupie.

Gość psycholozka_maybe
aha a co do operacji- idac tym tokiem myslenia moznaby twierdzic ze kazda kobieta ktora chodzi do kosmetyczki jest zakompleksiona..jesli chcesz tak myslec Twoja wola, ale ja czesto odwiedzam kosmetyczke i wierz mi ze zakompleksiona nie jestem;p uwazam ze operacje plastyczne sa tylko kolejnym etapem w sferze dbania o siebie, zwlaszcza u piosenkarki.

Gość psycholozka_maybe
Uwazam ze te operacje nie wynikaja z tego ze ma kompleksy, tylko ze przez cale zycie byla akceptowana bezwarunkowo i po prostu taki przyjela model rozumowania- ze co by nie zrobila bedzie najlepsze pod sloncem. to jest taki specyficzny tryb rozumowania,t ypu: jestem zajebista dupa, ale powinnam sobie jeszcze poprawic to i to zeby calkowicie spelniac normy estetyczne...

tu sie zgodze,w dupe nie dostala od zycia dlatego jest dziecinna i mysli to co mysli,czyli ze ona jest krolowa i wszystko jej wolno.i ze kazdy ja kocha.dlatego jest osoba mega niedojrzala ktora tak naprawde nie poradzila by sobie zbyt dobrze gdyby nie ludzie ktorzy zajmuja sie tym zeby ja popychac dalej-menedzerowie....to dzieki nim doda sobie radzi....powtarzam ci ona ma tylko wyjsc,zaspiewac glupia pioseneczke zrobic glupia minke powiedziec glupi tekst i zadbac o skandal.na tym polega jej oszalamiajaca kariera i talent.wygrala na tym ze ja do tego wybrano z posrod kilku innych lasek z baru,ale gdyby wybrali kogos innego do tej roli poradzilby sobie rownie dobrze,chyba ze mialby wieksze ambicje to moglby zrobic spiewem kariere.ale nie ona,jej wystarczy zalozenie ze jest wielka gwiazda poniewaz z gory zalozyla ze jest krolowa i jej sie to po prostu nalezy oraz uwielbienie ze strony publicznosci.nie jest to normalne,musisz przynac,dojrzale tym bardziej.

Gość noo aaaa
jesli chodzi o mnie zgadazam sie, ma potencjal na pewno jest bystra lubi szokowac, ale ma braki nadrabia wiara w siebie ale gdzies pod ta skorupa jest wrazliwa osobka i zdeka zakompleksiona takie moje odczucie a nie jestem psychologiem

Gość psycholozka_maybe
tak , jest niesamowicie wrecz niedojrzala, to jest to, o czym mowilam na poczatku;) ale jest tez utalentowana i ma w sobie ogromna energie . ..w sumie to chyba tyle na ten temat;)

Gość noo aaaa
ii jeszcze jedno tak na pewno chce byc perfekcjonistka i wygladzie i w karierze ale nie iwerze zeby to nie bylo poprzedzone kompleksami poza tym perfekcjonizm jest zgubny jak o tym mowie odrazu przychodzi mi na mysl Michael Jackson skrajny perfekcjonizm w polaczeniu z komplekasami wg mnie doda bez makijazu i operacji jest przecietna dziewczyna z osiedla jesli chodzi o wyglad

kosmetyczka a operacje to zupelnie co innego,wybralas zly przyklad poniewaz te 2 rzeczy robi sie z innych powodow.chodzenie do kosmetyczki to dbalosc o siebie podobnie jak podcinanie wlosow,to sie nie wiaze z kompleksami tylko jest to zupelnie naturalna i konieczna czynnosc,bo wlosy trzeba podcinac aa skore np oczyscic,to naturalny proces.operacje sa natomiast po to,ze jak cos mi sie w sobie nie podoba czyli mam kompleks to ide to naprawic.jeszcze sie u chirurga plastyka nie znalazla osoba bez kompleksu bo nie jest to koniecznosc tam isc a jedynie kaprys wynikajacy z kompleksu i braku akceptacji pewnych tematow wlasnie.wykluczajac osoby ktore ulegly wypadkom lub przeszly choroby i sa do tego zmuszone bo to inna sprawa.wiec wiedze ze mylisz podstawowe pojecia.

Gość psycholozka_maybe
Wg mnie takie myslenie jest stereotypowe.. operacje plast. nie sa czyms nie wiadomo czym, tylko korygowaniem swojej osoby za pomoca dostepnych srodkow. Czesto swiadczy to o kompleksach ale naprawde-nie zawsze. zajrzyj chocby na forum chirurgia plastyczna, tam sie wypowiadaja czesto fajne i normalne babki, ktore chca po prostu lepiej wygladac. Uwazam ze tak jest z doda. a co jesli ja Ci powiem ze sama zastanawialam sie nad operacja piersi? pewnie od razu stwierdzisz ze tez jestem niezle zaburzona i zakompleksiona...a wierz mi ze tak nie jest..;p

i na tym zakoncze dyskusje bo ta wypowiedz o kosmetyczce mnie rozwalila,jak na psychologa masz slaby talent do rozgryzania osobowosci.musisz byc bardziej obiektywna w tych tematach bo to ze tobie sie ona podoba nie znaczy wcale ze jest taka zajebista i utalentowana.miej wiecej wiary w swoj instynkt zamiats trzymac sie ksiazkowych definicji bo wlasnie ten instynkt u psychologa sie liczy.i nie patrz na to co ona mowi bo to ze mowi ze jest zajebista nie znaczy ze sama w to wierzy,po prostu wie ze takie zachowanie ludzi przyciagnie.a talent no coz...dla mnie marny bo nie slyszalam zadnej fajnej piosenki u niej,wszystkie takie raczej bez zbytniego przekazu i kierowane do gimnazjalistek.wiec poziomu wysokiego nie ma i od lat stoi w miejscu wiec jaka ambicja??gdzie??kolejna laska przeswiadczona o swojej wielkosci i nieomylnosci co juz dlugo nie potrwa gdy przyjda mlodsze i ladniejsze lub bardziej pyskate.pozdrawiam.dobranoc.

Gość psycholozka_maybe
jasne tez uwaam ze to bezcelowe, kazdy ma swoj punkt widzenia;) nie uwazam ze jest zajebista, tylko ze ma w sobie energie i talent, ale w glowie pusciutko. piosenki-rzecz gustu-mi sie akurat podobają; i kieruje sie tylko swoim rozsadkiem i przeczuciem, oczywiscie ze moge sie mylic. pozdrawiam i dobrej nocy ;)

ale zrozum ze co innego jest gdy sie zmienia cycki bo mam male a chce duze albo nos bo mam krzywy a chce prosty a co innego gdy sie zmienia totalnie wszystko....ja nie mowie ze operacje sobie robia tylko mega zakompleksione babki bo ja rozumiem ze wszystko jest dla ludzi i jak mi te cycki nie pasuja no to sobie robie nowe i jest ok,super luzik i fajnie jest.ale jak ktos zmienia wszysko cala twarz biust nawet zeby i cholera wie co jeszcze to chyba cos jest nie tak...chyba sie nie akceptuje...bo jak robie cycki tzn ze ich nie akceptuje takimi jakie sa czyli mam kompleks na ich punkcie i i je zmieniam.a jak zmieniam wzsystko tzn ze wszystko jest kompleksem,nie akceptuje tego i chce zmienic..prawda??a to juz nie jest normalne

Gość psycholozka_maybe
generalnie tak jest , owszem! ale u dody naprawde nie moge sie dopatrzec niczego co by moglo wywolac te kompleksy-czyli rzekome nizsze poczucie wlasnej wartosci.no prosze. kazdy ale nie doda! u niej to wynika raczej z zachcianki typu chce-to mam. zostawmy ten temat bo i tak ani ja nie zmienie twojego pogladu ani Ty mojego..przyjelabym Twoj punkt widzenia gdyby to mialo jakas logike, ale poczucie nizszej wartosci nie bierze sie z nikad. Ide spac, dobranoc;)

Gość Ewaldi
kobiece zdanie na temat Dody już powiedzmy znamy ale dlaczego żadna kobieta nie zapytała facetów co sądzicie na temat Dody , czy każdy facet chciałby przelecieć Dodę ? no właśnie, czy każdy facet chciałby przelecieć Dodę ? oby się tylko Doda nie zatrzymała ze swoim rozwojem psychicznym w wieku 13 lat to ma szansę na znalezienie męża i na normalną rodzinę ale co zrobi to tylko od niej zależy , obstawiam że Doda będzie mieć kilka złotych kont bankowych i kilka milionów złotych ale zostanie sama z tymi milionami , obym nie był złym prorokiem :)

Gość on000999099
Oglądając z ni wywiady stwierdzam, że jest cyniczna i ironiczna, ma dystans do świata, nie boi się opinii ludzi, jest ekshibicjonistką, lubi byc w centrum uwagi, ma bardzo silny charakter i dużo pewności siebie; także potrafi obiektywnie siebie ocenic i spojrzec na siebie z boku, czyli ma pełną świadomosc swojej osoby; wydaje się byc też w głębi duszy wrażliwą, opiekuńczą, lojalną osobą. Potrafi inteligentnie wybrnąc z sytuacji, gdy ktoś próbuje zrobic z niej idiotkę (p: wywiad z Moniką Olejnik) ; nie jest prostą dziewczyną, obok wulgrnosci i chamstwa widzę w niej wiele szlachetnych i wyjątkowych cech. na pewno jest to nietuzinkowa osoba. ma naturlne cechy lidera i charyzmę. jest osobą wybuchową i emocjonlną, ale nie głupią. wydje mi się, że wielu ludzi razi ta jej pewnośc siebie i charakterystyczny styl wypowiadania się