Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psycholozka_maybe

doda-chyba ja rozgryzlam

Polecane posty

Gość psycholozka_maybe

Od wczoraj siedze na utube i obejrzalam chyba wszystkie filmiki z nia, dodam ze studiuje psychologie.moje wnioski sa takie: -inteligentna jest, bo gdyby nie byla nie doszlaby do tego co ma -za to ma wielkie braki w wyksztalceniu, brakuje jej zdolnosci elokwentnego wypowiadania sie( ciagle powtarzanie "po prostu" i " w zwiazku z powyzszym", jakanie się ,no i ta okropna maniera w glosie oraz konski smiech), oraz wiedzy z jakiejkolwiek dziedziny, prezentuje typowy dla dzisiejszego mlodego spoleczenstwa styl przyswajania informacji po lebkach i bez glebszego zrozumienia, - w istocie nie ma nic ciekawego do powiedzenia, wynika to z faktu iz jest calkowicie skoncentrowana na sobie , pytania o cokolwiek, poza nia sama ignoruje, natomiast o sobie mowi zawsze to samo(chyba wszyscy wiedza co) -ogladajac jej filmiki z dziecinstwa zauwazylam ze ma wrodzony ogromny temperament i wole walki, zastanawiam sie czy czasem nie miala adhd bo byla strasznie zywym dzieckiem(wspolczuje rodzicom) -nie jest zlym czlowiekiem, w istocie tresc jej wypowiedzi jest pozytywna -a to ze wydaje sie byc chamka to wg mnie mechanizm obronny stworzony na potrzeby zawodu jaki wykonuje-gdyby taka nie byla ludzie weszliby jej na glowe. - mimo obejrzenia zdjec bez makijazu stwierdzilam (to juz tylko moja subiektywna opinia) ze eest naprawde sliczna osoba, ma w sobie cos takiego ze ludzie chca z nia przebywac, ma w oczach moc=] -ma rewelacyjny wrecz glos!co udowodnila spiewajac arie operowa w filmie Zanussiego oraz zamieszczajac filmiki , w kt spiewala majac ok 15 lat-wtedy jeszcze bez tej okrutnej maniery. -wg mnie jest osobowoscia gleboko niedojrzala, zachowuje sie jak dziecko: gdy jej sie cos podoba- robi cyrk, a gdy nie- klnie,krzyczy,mowi ze ma to w d**, latwo sie denerwuje; swiadczy tez o tym calkowity brak zdolnosci przyjmowania krytyki-bo i tak uwaza ze jest najlepsza->moze w tym tkwi jej sila, ale dla psychologow to jest bardzo diagnostyczne;> -jest bezczelna, nie ma dla niej zadnej swietosci- wysmiewala sie z biustu beyonce sama majac sztuczny, to co mowi o religii itp-> ewidentnie swiadczy to o jej egocentrycznym nastawieniu:wszak tylko ona ma racje a wszyscy inni sa w( domniemaniu) beznadziejni.-> znow osobowosc dziecka.. REASUMUJAC: - doda powinna pocwiczyc sposob wypowiadania sie ( zeby sie nie jakac i nie uzywac ciagle tych samych slow) -stawiam hipoteze ze jej fenomenem jest wlasnie ta jej niedojrzala, dziecinna wrecz osobowosc- czym tym bardziej zjednuje sobie mlodziez oraz..facetow;> wszak nie od dzis wiadomo ze panowie szukaja partnerek o cechach dziecka. -czy ma szanse na kariere za granica? tak i zycze jej tego, jednak dla wlasnego dobra fajnie by bylo gdyby zdecydowala sie na jakis trening rozwojowy, poniewaz zadna skrajnosc nie jest dobra i przystosowawcza;) tyle moich wypocin, sorki za bledy i literowki, ciekawa jestem co o tym myslicie=)

Gość prawiczekk 27 lat
doda sie skonczyła wczesniej niz sie zaczeła .

Gość psycholozka_maybe
ciekawa jestem waszych komentarzy!no dalej! nie po to wysmarowalam tutaj taka epistole zeby to przeszlo bez echa!!;]

Gość dobbbreeeeeee
Jedno zdanie a jakie wymowne :D

Gość nie każdego interesuje
wnętrze(sic!) osobowosciowe Dody

dobra analiza:) Dorota jest specyficzną osobą z cechami dziecka co mi osobiscie wydaje się zrozumiałe. Miałam przyjemność ją poznać osobiście i akurat dobrze nam się rozmawiało może dlatego ze ja emocjonalnie wg psychologów jestem na poziomie dziecka:P Napisałaś natomiast że każdy facet szuka u kobiety czegoś z dziecka. Ja zawsze uważałam, że każdy facet ma coś w sobie z pedofila:D A Twoja opinia tylko to potwierdza:P

Ależ się powtarzałam zupełnie jak Doda:D Mimo, że mam bogate słownictwo to chyba wina przemęczenia.

Gość A kto to wogóle jest
???

Gość no nie wiem czy to tak do
końca jest. Mój facet zawsze mi powtarza jak sie kłócimy ze zachowuje sie jak dziecko , jak gówniara a on dzieci nie chce niańczyć

Gość Ewaldi
ale DODA ma Ciebie kompletnie w doopie i te Twoje wywody , jak sama zauważyłaś Ona ma ludzi w doopie i krytykę , jako psycholog raczej porównaj Dodę z kobietami , które pracują w Straży Granicznej albo Służbie Ochrony Lotniska , być może zauważysz jakąś zbieżność , To ludzie , czyli fani wywindowali Dodę na szczyt , media pomogły , czyli pełny sukces , Ona wie, że jeżeli nie dorobi się do trzydziestki to potem będzie doopa blada , być może w wieku 40 lat adoptuje dziecko z ochronki , boginią została dzięki ludziom , skandalistki są nadal na topie :)

bo facetowi łatwo jest się wykręcić mówiąc "zachowujesz się jak dziecko":D Ale zapleć warkoczyki, załóż spódniczkę w kratkę i zabierz z dziecięcym uśmiechem na wesołe miasteczko a bedzie zadowolony:P

Gość psycholozka_maybe
hehe widze ze zainteresowal was ten watek;) wg badan (niestety nie pamietam jakich bo mialam to 3 lata temu;D) mezczyzni( nie wszyscy oczywiscie) podswiadomie szukaja kobiet o wygladzie i charakterze dziecka, którymi mogliby sie zaopiekowac, dlatego wlasnie takie cechy wygladu jak duze oczy i usta wydaja nam sie atrakcyjne, bo male dzieci takie maja, dlatego tez obowiazuje nas taki wzorzec piekna. do "no nie wiem.." ze Twoj facet wytyka Ci zachowanie dziecka w chwilach klotni-> mysle ze wtedy, na poziomie swiadomym takie cos mzoe byc irytujace, jednak ogolnie faceci to lubia, zauwazcie ze kobiety silne i tzw z jajami -podniecaja facetow , owszem , jednak mezczyzni boja sie takich kobiet, gdyz boja sie ze nie spelnia swojej roli nadanej im podswiadomie przez spoleczenstwo.

Gość psycholozka_maybe
wiem ze mialaby mnie w doopie, jednak mialam przemozna potrzebe podzielic sie z wami moimi przemysleniami, moze to kogos zainteresuje;]

"mezczyzni( nie wszyscy oczywiscie) podswiadomie szukaja kobiet o wygladzie i charakterze dziecka, którymi mogliby sie zaopiekowac" absolutnie się z tym zgadzam. Świadczy o tym chociażby to, ze kiedy staram się zachowywać jak dorosła kobieta to mój mąż walczy tak jakby ze mną na argumenty, a kiedy przyjmuję dziecięcą postawę od razu odpuszcza przytula głaszcze po głowie i zależy mu tylko na tym bym nie płakała. A, że kilku facetów miałam i w kilku związkach byłam to jest to przeze mnie potwierdzone:P

Gość Ewaldi
posłuchaj autorko , nie przepadam za kobietami tak zwanymi 'szara myszka' , ponieważ gdy będę potrzebował pomocy to SZARA MYSZKA schowa się za miotłą albo pod łóżko , wolę i lubię kobiety przebojowe i dynamiczne z energią i z takimi kobietami błyskawicznie się dogaduję :) czy dogadałbym się z Dodą ? chyba NIE ! ponieważ jest dla mnie za zbyt chamska i wulgarna ( język potoczny mam opanowany ale potrafię się opanować i nie rzucam schabowymi ) , czuję że z panią Rabczewską nie porozmawiam o historii lub teatrze albo na temat malarstwa , ta pani Doda nie reprezentuje niczego co może mnie zainteresować , raczej powinna pracować w sklepie albo w knajpie , gdzie się sprawdzi jako użądlona osa wyzywając na zapitych pijaków i w knajpie może sprawdzić swoje IQ :)

Gość hbnjkm
ja nie studiuje psychologii , a jednak sama zauwazylam to co Ty i to juz dawno ... Chociaz zastanwialam sie nad zmiana kierunku na psychologie , wydaje mi sie byc bardzo ciekawa ... Tylko obawiam sie , ze moze mi sie nie udac . Poniewaz zdawalam historie sztuki na maturze ;/ No i ja chialabym byc pania sexuolog :D ewentualnie na zaoczne pewnie by mi sie udalo . Fakt jest taki, ze gdyby byla taka jak inni to by sie jej nie udalo ... Nie wiem jaka os. jest na co dzien, ale czuje do niej antypatje ... i nie za jej wyglad. Ma cos w sobie co mnie od niej odpycha ... tego nie a sie sprecyzowac. Jej caloksztalt to jakby mala kobietka (o czym swiadcza jej maniery) ktora pragnie byc dorosla(chocby to,jak sie ubiera)- tez zawsze chialam sie tak ubeirac jak bylam malutka :P No ale nie ebde sie powtarzac w sumie Ty to juz wszytsko ujelas:) trafnie

"generalnie w związku z powyższym" zgadzam się z autorką poza tym iż jej głos jest przeciętny i to bardzo, zastanawiam się jak długo pociągnie w tej wersji bo latka lecą a rozpieszczonego bachora po 30-tce ciężko udawać, leci na kasę jak się da, pewnie po trzydziestce już jej będzie miała tyle, że w dupie będzie miała już wszystkich. Wiecie co mnie najbardziej boli? że Agnieszka Chylińska wydała płyte nie w swoim stylu, jaki znamy, i wszyscy ją krytykują, ona zrobiła swoje była sobą taką jaką była ale dla mnie super , szczerą i przede wszystkim nieprzeciętny głos i teraz gdzie być może też próbuje skorzystać z okazji zarobienia kasy, wszyscy po niej jadą a Doda "Królowa" choreeee, ale takie życie :(

Gość hbnjkm
a chialam sie dowiedziec ejscze czmeu ona sie smieje z biustu beyonce? - dla tego, ze jest maly ??? Chyab, ze zrobila sobie operacje o cyzm nie wiem, bo nie bardzo intersuja mnie takie sprawy :) hehe No ale beyonce, w maire mozliwosci, jest naturalna :) nie liczac zebow, i jakis tam niewielkich zabiegow odmladzajacych, jak botox itp. Ale tam to ejst na porzadku dziennym nie tylko gwiazdy sobie na to pozwalaja :P A ansza doda neistey ale cyce ma stuczne, zeby tez, usta , makijarz tez jakis tam saly neiwielki, no i jakby mogla to i by se pupe poprawila, z reszta cholerka wie czym nas jeszcze zaskoczy :p czasem mi sie wydaje, ze ona chce byc taka holiłudzka gwiazda w naszej niewielkiej polsce :P

Gość psycholozka_maybe
do ewaldi- ja nie uogolniam niczego, jednym podobajasie szare myszki a innym panie pewne siebie , chodzi mi o to ze kobieta zachowujaca sie w sposob dziecinny wyzwala w mezczyznach pewne instynkty, dlatego napewno nie mzoe narzekac na brak adoratorow do hbnjkm tak psychologia to bardzo ciekawa nauka, szczerze polecam , chocby dla wlasnego rozwoju. ja jestem na finiszu ale raczej nie bede pracowala jako psycholog, wole zalozyc wlasna firme;)

wybacz ale taki z ciebie psycholog jak z koziej pi**y gwizdek.kazdy bez studiowania psychologii wie ze ona zrobi wszystko zeby o niej gadano bo z tego zyje.wiec zachowuje sie tak jak sie zachowuje,dobrze jej sie to oplaca.do skandali nie trzeba wyksztalcenia ani elokwencji,im gorzej gada tym dluzej o niej gadaja.zreszta kogo to obchodzi??wybierz trudniejszy przypadek np jakiekos pedofila zrob analize jego psychiki a nie prostej dodzie.

Gość hbnjkm
tak to prawda, doda nie ma slicznego glosu, ona ma przecietny glos , a przez tyle lat po prostu wycwiczony tez:) wiem, ze nikt praktycznie nie lubi edyty gorniak, ale uwazam, ze ona to ma glos , jeden z lepszych w polsce :) i bez plejbeku, spokojnie poradzi sobie praktycnzie z kazda piosenka :) Ogladalam powtorke wystepow z sylwestra i jak dla mnei doda wypadla zle :)

Gość psycholozka_maybe
wlasnie wysmiewala sie ze jest maly- o to mi chodzi -normalny dorosly czlowiek ma jakies poczucie przyzwoitosci i wie ze czegos nie wypada mowic,ze to niestosowne. a doda tak jakby zyje w swoim swiecie, mowi wszystko co jej slina na jezyk przyniesie,, niestety nasze malolaty (o zgrozo) zapatrzone w nia jak w obrazek beda z niej (TEŻ) brac przyklad, czego skutkiem jest np skandaliczne zachowanie w szkole. Wydaje mi sie ze ona jeszcze dlugo bedzie funkcjonowac na scenie muzycznej, poniewaz ludzi niezmiernie ciekawi taka osoba. .

Gość hbnjkm
a abrdzo dziekuje :) wydaje mi sie ze na psychologie jest sie bardzo ciezko dostac, a ja niestey taka dobra nie jestem :) poszlam w kierunku sztuki bardziej :) ale ostnio przekonuje sie, ze sztuka to taki niewielki dodatek, brakuje mi wlansie takiego rozwoju, doweidziec sie czegos wiecej o naszym wnetrzu, o psychologii czlowieka ... itp. hehe pomylilam sie no ale coz bywa :) moze zloze w tym roku papiery, co mi szkodzi :) moze i z ta hist. mnie przyjma roznie bywa :P a w jakim miescie bys mi polecala psychologie ???

Gość hbnjkm
ciekawe czy przed swoja operacja tez sie smiala z jej biustu :P teraz sie smieje bo jej go zrobili , a jak nie miala to cicho seidziala :P ehhh zadnego samowychowania to ona nie ma :)hehehe

Gość psycholozka_maybe
do kotek filotek- hehe dzieki za krytyke;) wiem ze tak w skrocie moznaby powiedziec ze skandal=sukces, jednak mnie zaciekawil sposob bycia pani Dody , gdyz uwazam ze jest to naprawde wrecz ksiazkowy przypadek gdy z rozpieszczonego do granic mozliwosci i najpewniej z adhd, dzieciaka wyrasta kobieta niedojrzala totalnie, ciekawa jestem jakby sobie proadzila gdyby ludzie przestaliby kupowac jej plyty i chodzic na koncerty-jednym zaliczylaby porazke w zyciu, bo jak dotad faktycznie wszytsko jej sie udawalo co tylko utwierdza ja w przekonaniu ze jej sposob byciajest oplacalny.Mysle ze jej silne mechanizmy obronne ciagle kazalby jej wierzyc ze jest krolowa , tylko ludzie sie nie znaa, jednak mzoe po dluzszym czasie doszlaby( nie tyle do tego ze wcale nie ejst taka wspaniala-bo faktycznie uwazam ze jest;>- ile, ze sa na swiecie pewne prawa ktore nalezy respektowac jak: szacunek, tolerancja, moze nabralaby troche pokory.. raz jeszcze sorki za literowki;)

Gość gitarra
hmmm ;) Doda studiowała psychologię w Krakowie, jednak na drugim roku wyleciała głownie za absencję i z powodu duuuużego uprzedzenia szanownej komisji co do jej predyspozycji do uprawiania zawodu psychologa. Jednak Dodzia zripostowała ujadającą na nią żeńską częsć komisji (zmarszczonej, o urodzie pobrzmiewajacej na nute przeszłosci :D ) słowami: "studiuję dla przyjemnoości" Te trzy słowa zamurowały szanowna komisję :D No bo kto powiedział ,ze kazdy człowiek studiujący psychologię ma mieć predyspozycje do bycia psychpoterpeutą? a Ty autorko? jaki jest Twój problem, ze wybrałaś psychologię? ;)

Gość E. DRZAZGA
psycholozka_maybe !!!!!!!!!!!!! zazdrościsz jej i tyle :classic_cool:

Gość psycholozka_maybe
hehe nawet nie wiedzialam ze dotrwala do 2 roku ;) mysle ze gdyby dluzej tam zostala moglaby sie rozwinac, i wlasnie byloby to dla przyjemnosci jej i publicznosci jej sluchajacej;)) co do mnie to-fakt cos w tym jest, ze ludzie idacy na ps.majacy problemy ze soba, ale moi drodzy...na dobra sprawe kazdy ma w sobie cos co wymagaloby przepracowania i byc moze psychoterapii.takie ejst zycie -> albo sie ma za duzo albo z amalo bodzcow stymulujacych, rzadko kiedy jest sie w optimum swojego funkcjonowania.. ja owszem mialam swego czasu duzo problemow, ale raczej takich egzystencjalnych, wymagajacych rozwazenia, jednak teraz moge chwilowo pwoiedziec ze jestem jak na swoje oko normalna i zrownowazona;) oczywiscie nie wiem co bedzie za jakis czas gdy np cos dobrego lub zlego mnie spotka, ale czuje ze ogolnie jest dobrze=]

zauwaz ze ona kompletnie nic nie robi,za nia wszystko robia tzn kreuja jej wizerunek,maluja ja pisza jej teksty i muzyke.ona ma tylko wyjsc zaspiewac( co i tak marnie robi bo wszystko jest poprawiane,na zywo nie umie zaspiewac a jej glos zupelnie inaczej brzmi) dlatego jest niedojrzala i uwaza sie za krolowa....brak zajecia to wszystko powoduje,ona nie ma prawdziwych problemow wiec jak moze byc dojrzala??poza tym ona nie jest wcale taka pyskata jak ci sie zdaje,za chamstwem i ublizaniem oraz brakiem szacunku do innych osob zwykle kryja sie zakompleksione niepewne siebie osoby ktore duzym pyskiem probuja zatuszowac swoje wady i odwrocic od nich uwage.ja ci gwarantuje ze ona nie jest taka na jaka sie kreuje,ona tylko taka pewna siebie i cieta to chcialaby byc.ona nie zadziera z ludzmi ktorzy maja cokolwiek do powiedzenia bo jedna cieta riposta i lezy.a jak sie natnie na kogos to wtedy ubliza i mowi ze ma to w dupie bo nie ma innych argumentow.jest prosta bo swoim zachowaniem zdradza swoje kompleksy.przemysl to.

Gość psycholozka_maybe
do e.drzazga- jasne ze jej zazdroszcze: wygladu, talentu, NERGALA)uwazam ze jest swietnym facetem), kasy, zycia w luksusach i tego ze moze tak bezkarnie nazywac sie krolowa... poniekad to mnie zmusilo do analizy jej osobowosci;) jednak zycze jej dobrze bo jest niewatpliwie zjawiskiem i to w muzyce jak i osobowosciowym.