Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem gruba ..............

jestem gruba i jest mi z tym żle....

Polecane posty

Gość Asiagrubasia
wreszcie szczupła powiedz mi. Mam 20 lat i nie jestem gruba, nie mam nadwagi ale niewiele mi do niej brakuje. Chce schudnąc i zastanawiam się nad Meridią. Do tej pory chodziłam na aerobic jakies 3 razy w tygodniu ale nie chudłam przez to że lubię jeść... Czy jesli zacznę brać te tabletki bede miała siłe na treningi? Jesli nie ma sie apetytu to chyba troche ciężko o energię, poza tym słyszalam ze tabletki maja duzo skutków ubocznych miedzy innymi skoki czy tam opady ciśnienia i bóle głowy, senność. Proszę odpowiedz.

Gość gość
Najprostszy sposób na początek: - wyrzucić z diety chipsy itp. śmieci - wyrzucić z diety sztucznie dosładzane produkty, zwłaszcza te zawierające cukry proste. Czyli żadnej coli i podobnych słodzonych napojów, słodyczy, ciasteczek itd., wodę pić tylko niesłodzoną. - zacząć się ruszać, jak ktoś wcześniej zupełnie nie trenował to zacząć od długich spacerów i marszów. Potem dołączać nowe rodzaje ćwiczeń jak sprawność będzie wzrastała. Nawet tak banalne zasady sprawią że osoba z nadwagą zacznie wracać do formy.

Gość gość
ja miałam napady głodu, wahania wagi, ciągłe joja.. najpierw z osoby normalnej, zaczelam sie odchudzać i wygladac wrecz jak anorektyczka, potem w drugą stronę I z tego drugiego ciezko bylo wyjsc- obzerałam się, miałam ciagle napady głodu, ciagle myslalam o jedzeniu itp(bo ponad 3 lata, ważyłam 74 kg przy 160cm), az w koncu wzielam sie za sb, ustaliłam stałe pory jedzenia bez podżerania, 3 razy dziennie(nie przysłowiowych 5 posiłków dziennie) jak schudłam 10 kg, to wzielam sie za cwiczenia, zeby pobudzic troche przemiane materii i sie czyms zajac bo przy odchudzaniu ciagle sa natretne myśli, żeby coś zjeść itp, plus jakies inne zajecia i tak juz ponad 10 lat trzymam wagę na minus 25 kg. I pije codziennie bardzo dużo zielonej herbaty(zabija głód), plus magnes suplementy, jem normalnie czesto nawet slodycze ale sie nie obzeram, tzn czasami sobie pofolguje i systematycznie cwicze. Nie bierzcie zadnych cudownych leków bo tylko organizm sobie rozregulujecie i watpie zeby pomagały, bo przetestowałam tego mnóstwo i nigdy nie przyniosły efektu