Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ferrarek

mam kaszel od roku

Polecane posty

Gość ferrarek

Od roku roku mam kaszel. Zaczęło się w marcu. Kaszel jest suchy. Czuję jakby po sciankach gardła spływał mi jakiś śluz. Najczęściej kaszel mnie łapie gdy kładę sie w pozycji leżacej lecz w dzień również nie daje mi o sobie zapomnieć. Robiłem testy alergiczne wyszla mi alergia na kota 3>. Miałem robione testy odczulające ale kaszel nadal został .Robiłem Rentgen płuc i zatok, nic wszystko ,, drożne i w pożądku '' a mnie szlak trafia bo od roku kaszlę a ci mówią ze nic mi nie jest. Byłem o profesora od płuc kazał mi brać Pulmikord ale od 4 miesięcy biore i nic mi nie pomaga.. więc prosze pomóżcie bo o ile wiem to osoby zdrowe nie kaszlą a u mnie jest zupelnie inaczej. prosze piszcie na meila ferrarek@gmail.com

Gość ferrarek
Zapomniałem dodać że mam 16 lat.

Gość ___________________________
To chyba nie suchy kaszel, tylko kaszel spowodowany spływaniem wydzieliny z zatok po tylnej ściance gardła. Zatoki są drożne, ale nadmiar ciągle spływa i Ci podrażnia gardło. Może masz trochę powiększone migdały?

Gość ferrarek
Nie, kaszel jest suchy. A gdy mocniej zakaszlę w tedy też odkrztuszam wydzielinę. Co do węzłów nie zauważyłem nic takiego. dodam jeszcze że przez pól roku brałem zyrtek (na alergię) i tez nic nie pomogło.

Gość sprawdź jeszcze
sprawdź dokładnie czy aby nie masz choroby refluksowej u niektórych osób nie ma innych objawów oprócz kaszlu poczytaj sobie o refluksie , powoduje drażnienie przełyku kwasami z żołądka i to wywołuje kaszel a inne objawy jak wydzielina czy cos tam, też wynika z podrażnienia śluzówki przewodu pokarmowego a nawet oskrzeli, i koło się zamyka a wystarczy tylko leczyć refluks, albo chociaż zobojętniać kwasy żołądkowe i kaszel maleje a nawet zanika (możesz w ramach testu przez dwa tygodnie brać jedną tabletkę Bioprazolu na czczo, i obserwuj czy pomaga...jeśli pomaga to może wskazywać na refluks jako przyczynę kaszlu....kupisz bez recepty około 15 zł)

Gość kamils
witam ja tez mam problem z kaszlem. od ponad roku kaszle. W domu na podwórku czy podczas lekcji w szkole. Jak mnie złapie to nie raz nie moze przestać. Czasami kaszle mnie jak bym miał zapalienie płuc. Niewiem jak to sie mówi ale niektózy mówią ze sie na płucach odbija. Co mi moze być (mialem robione przeswietlenie i nic nie wskazało

Gość POLECAM WSZYSTKIM
Dziewczyny ! Chcecie dostać DARMOWE próbki kosmetyków z NAJWYŻSZEJ półki? Prosta sprawa ! Wystarczy, że zalogujecie się tutaj: http://shinybox.pl/?ref=b778a51 :) Polecam gorąco:)