Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaka

Pomóżcie czy ktoś tak mial bo nie moge sie uspokoić??ciąża??boję sie poronienia

Polecane posty

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaka

Witam wszystkich,bardzo proszę o odpowiedz na moje pytanie. trzy dni temu zrobiłam test ciążowy wyszła slaba kreska ale widoczna ,nie byl z porannego moczu.Poszłam do ginekologa powiedział że na usg dopochwowym ciąży nie widać. Jednak z pierwsza ciążą miałam również słaba 2 kreskę jeszcze słabsza od tej. Co do objawów mdli mnie ciągle,mam kłucia w podbrzuszu po lewej stronie,i brzuch mnie boli jak na miesiączkę.Ale jestem juz 4 dni po i miesiączki nie widać,a mam regularne cykle. Lakarz powiedzial że może to byc wczesna ciąża której nie zobaczy dopiero w 4-5 tyg da się zbadać. Ale przepisał mi luteine poniewaz pół roku temu poroniłam 5 tyg ciąże samoistnie. Bardzo sie boje że teraz i tak będzie.

nie możesz si estresować...to napewno nie pomaga ani tobie ani dziecku...co do lekarza...moze juz potwierdzić ciażę, ale przy badaniu normalnym...a na usg jeszcze za wcześnie...ja bylam 6,7 tydz i juz pieknie było widac zarodek....musisz byc cierpliwa i troche odczekać...rozumiem, ze lekarz potwierdził ciażę...ja tez poroniłam w 4-5 tyg i 12 tyg...obecnie staramy sie o dzidziuisa i jest ciezko...mysle, ze jak nam sie w koncu uda to ze wzgledu na wczesniejsze przezycia bede sie steresowac przebiegiem całej ciazy...łatwo sie mówi nie denerwuj sie...ale postaraj sie wyluzowac...

Gość a ja powiem
bierz tą luteinkę i trzymaj się. będzie dobrze.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaka
Tylko że mi sie juz po nocach sni że poroniłam. Mam córeczke 9 miesięczną która miała by brata blizniaka i w 3 miesiacu poroniłam.Na szczeście ona przeżyła.Ale lezała w ciężkim stanie w szpitalu prawie miesiąc. Miałam tez ciąże tak j.w. 5 tyg ale samoistnie poszła dlatego sie b.boje.Bo juz tyle przeszłam

Gość Luthien79
taaaakaaa, a możesz - jeśli nie masz nic przeciwko - napisać, dlaczego to poronienie w 5 tc? jestem w podobnej sytuacji jak Ty wtedy, mam maly przyrost bhcg. Proszę, napisz, jak to wtedy z Tobą było, jeśli możesz. Moja historia w ostatnich postach wątku o BHCH POMOZCIE, na ostatniej stronie.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaka
Przed chwila zrobiłam 2 test.znowu wyszła 2 słaba kreska:)

Gość saleminka8
jak miałaś poronienie samoistne to bardzo dobrze,że bierzesz luteine. Ból brzucha może świadczyć o czymś złym,ale nie musi...to tak jest,jedni siusiają dużo,bo macica uciska pęcherz a inne (nie ciężarne) bo np.coś się dzieje w pęcherzu...itd.itp.więc nie sugeruj się za bardzo tym co napisałam wcześniej ;) Mnie bolał brzuch na początku ciąży jak na okres,ale wszystko było wporządku :) trzymam kciuki i bierz luteine

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaka
Z moja ciąża 5 tyg było to tak.Że byłam 3 miesiace po porodzie i nam sie przydażyło było za wcześnie ,pozatym mamy konflikt i immonoglobulina nie zaczela chyba dzialac. W kazdym razie lekarz powiedział że byłam za słaba. Moja córeczka miała przez konflikt do 4 miesiąca zółtaczke . takze wystapily dwa czynniki które zadecydowały o tym poronieniu i tamtym tez Konflikt oraz za wczesna ciąża

Gość Boguśśśka
Podnosze bardzo ciekawy temat. Życze powidzenia dziewczynki

Gość a ja powiem
ja też poroniłam, w 9 tc, dlatego rozumiem Twoje obawy, ale nie jesteś w stanie nic więcej na razie zrobić. bierz leki, staraj się myśleć pozytywnie(wiem, że to trudne) i powodzenia