Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fossill

Oliwka do ciała

Polecane posty

Hej, mam pytanie. jak używacie oliwki do ciała? Słyszałam, ze jest bardzo dobra, nawilża i natłuszcza skórę, no ale przecież jak ja się tym posmaruję, to jestem cała tłusta i jak założę piżamę lub wejdę w pościel to potem to jest całe w tłustych plamach i jest do prania... Nie wiem, może coś źle robię, jak używać właściwie oliwki do ciała?

Gość kasiekk222
wysmaruj sie poczekaj chwile az troche sie wchlonie i załóż pizame normalnie, ja tam zawsze jestem wysmarowana cała i zanim załoze pizame to z 10 min robie inne rzeczy jeszcze smaruje sie balsamem kremikiem etc i ubieram sie no wiadomo ze sie wszystko t luscii oliwka to oliwka

no ale Ty potem ta piżame pierzesz od razu, jak ona taka tlusta jest? czy uznalas ze tak musi być i po p[rostu zmieniasz ja normalnie, co kilka dni, tygodni, czy jak kto tam chce..?

ja kiedyś stosowałam oliwkę Johnson's Baby na mokre ciało, zaraz po prysznicu; potem delikatnie wycierałam się ręcznikiem; skóra była fajnie nawilżona, ale nie tłusta :)

o, to fajny sposob :) a recznik to na jeden raz, czy nie jest strasznie tłusty jak sie nim powycierasz?

Gość Mirandddiittaa
Oliwka bambino nigdy Ci sie nie wchlonie a przypuszczam ze jej wlasnie uzywasz! Oliwka nie brudzaca mimo nie wchlaniania sie to oliwka ziaji z serii pomaranczowej-antycellulitowej! Swietna sprawa...W lecie nawet nie brudzi bialych cienkich spodni jak sie je ubierze po posmarowaniu nia.

Gość fdjfdhffhfh
oliwka koniecznie na mokre ciało i nalezy ją w tą skórę wmasować. Używaj jej mało. A potrm po chwili delikatnie ręcznikiem. Ręcznik nie będzie tłusty. Mam tylko jedna watpliwość - zmieniasz pizamę co kilka tygodni??? Ja to ro bię maz co 3 dni.

Gość fdjfdhffhfh
acha i ja uzywam albo Ziaji tej pomarańczowej albo johnsons - tej lawendowej - bo uwielbiam lawendę.

Gość MagdaSem
Zamiast smarować oliwką ciało, wole do kąpieli dodać olejek trochę więcej niż pisze w zaleceniach. Teraz fajnie mi służy olejek do kąpieli z drzewa herbacianego z witaminami A + E z Gal. Kilkunastominutowa kąpiel w roztworze olejku z drzewa herbacianego wykazuje działanie łagodzące skutki ukąszeń komarów i innych owadów a latem to się przydaje bardzo.

Gość do poprzedniczki...
Miałam ten olejek do kąpieli z gala i rzeczywiście pozostawia on fajnie nawilżone ciało. Poza tym olejek ten nie plami ubrań, no i po kąpieli nie ma potrzeby smarowania się balsamem czy innym mazidłem :) Natomiast ja czasami na noc smaruje się oliwką w żelu johnsons baby - zapach ma delikatny i fajnie nawilża skórę. Mnie ta oliwka bardzo pasuje :)

Gość olejek z gala
A ja dzisiaj byłam po ten olejek w aptece i okazało się, że go nie ma :/ Czyżby on był tak trudno dostępny, czy może ja trafiłam do źle zaopatrzonej apteki? Ps. ile on kosztuje?

Jak dla mnie najlepszą oliwka do ciała to ta z serii cocoa butter palmers: http://av.pl/6285,palmers-cocoa-oliwka-terapeutyczna-do-ciala-150ml.html , w której składzie znajduję się wspaniałe masło kakaowe ;). Szczerze pisząc, produkty z serii Palmers Cocoa http://av.pl/6285,palmers-cocoa-oliwka-terapeutyczna-do-ciala-150ml.html są jednymi z najlepszych dostępnych kosmetyków pielęgnacyjnych dla kobiet ;). Co do używania to należy pamiętać, że wystarczy niewiele olejku do ciała, żeby porządnie nawilżyć skórę, a też nie utłuścisz sobie żadnego ubrania :). Wiadomość z ostatniej chwili! W ten weekend perfumy damskie i męskie w internetowej Aptece Volfarm http://av.pl/ taniej o 7%! :)

Gość gość
hej dziewczyny! Czy używałyście może oliwki witaminowo ziołowej HB? Mam chęć wypróbować, ciekawa jestem waszych opinii o tym produkcie:D

Gość gość
Ja dodaję oliwkę do kąpieli, potem lekko się wycieram ręcznikiem i skórę mam miękką i nawilżoną.

Gość gość
oliwki Johnsona są z parafiną, to nie ma nic wspólnego z naturalnymi olejkami parafina to pochodna ropy naftowej, zapycha skórę i nie pozwala jej oddychać i wchłaniać substancje odżywcze

Gość gość
Ja używam olejku migdałowo-kokosowego COSNATURE. Ma niesamowity zapach i doskonale nawilża. Można go stosować bezpośrednio na skórę lub wlać kilka kropel do kąpieli. Efekt nawilżenia utrzymuje się całkiem długo. Polecam. Co do ceny to nie jest strasznie drogi. Ja np kupuje go w aptece internetowej melissa. https://www.apteka-melissa.pl/produkt/cosnature-11-olejek-migdal-kokosowy-100ml,18113.html?kat=kosmetyki-organiczne,828

Gość kinga838
Dziewczyny, a próbowałyście oliwek marki Evree? Ja trafiłam przez przypadek i się zakochałam :) Jest ich spory wybór. Ja aktualnie tą mam https://www.amfora.pl/evree-magic-rose-30-olejek-do-twarzy-i-szyi-upiekszajacy-na-dzien-i-noc-50ml-936213/ . Skuteczne jest jak mało co. Szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy i rewelacyjnie nawilża.

Gość sis12

Polecam te od Starej Mydlarni, w stu procentach naturalne a ciało nawilżone że mmm