Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olgaa

Psychiatra

Polecane posty

Gość Olgaa

Witam! Mam do Was pytanie. Czy prywatny psychiatra może przepisać 15 letniej osoby leki, jeżeli na wizycie nie są obecni rodzice? Potrzebuje jakoś zgodę napisaną przez rodzica? Czy mogę tak po prostu sama przyjść i przepisze mi?

Gość sfsf
psychiatra = konował . Cala ta psychiatria jest nic nie warta , a te psychotropy tylko szkodza jaka kazdy narkotyk.

Gość Olgaa
Jeżeli nie ma wyjścia? Mam problemy ze snem. Około półtora roku, nie mogę spać do 5. Sen jest takie płytkie i krótkie. A w szkole to już nie wspomne. Zależy mi na tym, aby się dobrze czuć, chęć do życia a tak to zawsze CODZIENNIE się nie wysypiam. Niedobrze mi itd.

Gość sfsf
a probowalas brac zwykle tabletki w aptece bez recepty na sen ?

Gość ahamam
może przepisać. ale jakmasz problem, to czemu nie powiedzieć o tym rodzicom? chyba że po prostu chcesz sie naćpać. Lekarz wyczuje symulację

Gość amaletta
idź do mamy lub taty i im to powiedz

Gość Olgaa
Tak brałam zwykłe bez recepty. A rodzice wiedza o tym, tylko moi rodzice mają tak ustalone czas pracy, że będę musiała sama pójść, i się pytam czy trzeba mieć kartkę z zgodę rodzica?

Gość lola1369
porób sobie podstawowe badania i może coś wyjdzie dlaczego nie możesz spać ,co zrobisz jak się przyzwyczaisz do leku na sen w takim wieku?

Gość Olgaa
Czy mogę tak po prostu przyjść? Bez z niczego?

Gość lola1369
idż do lekarza rodzinnego!!!!!

Gość amaletta
Olgaa Tak brałam zwykłe bez recepty. A rodzice wiedza o tym, tylko moi rodzice mają tak ustalone czas pracy, że będę musiała sama pójść, i się pytam czy trzeba mieć kartkę z zgodę rodzica? Ty oczywiscie żartujesz? Ale jeśli przez przypadek nie to zgłos sie do szkolnego psychologa, bo to mia zakrawa na bycie sierotą społeczną, pozbawioną opieki rodzicielskiej :O

Gość Olgaa
Już byłam u lekarza rodzinnego i przepisał mi lek Hydroxyzin czy tak jakoś tak. I nie pomogło..

Gość lola1369
to lek uspokajający ,a robiłaś badanie krwi?

Gość sfsf
hydroxyzyna chyba

Dobry psychiatra doradzi Ci to co tutaj- podstawowe badania przede wszystkim. Więc może najpierw do pediatry idź, tyle że pediatra może nie potraktować tego poważnie. Psychiatra też na pewno porozmawia z Tobą czy wszystko jest w porządku, a mimo leków będzie starał się znaleźć przyczyny. Ale owszem, może Ci przepisać nawet jeśli nie jesteś pełnoletnia. Tyle ze leki nasenne mają skutki uboczne, brałam- niedługo na szczęście, fakt- zasypiałam w ciągu, powiedzmy, 20 min. i spałam przynajmniej 8 godz. ale rano byłam nieprzytomna, czasem zawroty głowy w ciągu dnia, bełkotanie przez dłuższy czas rano... w szkole po tym możesz sprawiać wrażenie naćpanej. A sen nie daje takiego relaksu jak naturalny. Spróbuj faktycznie ziółek. A bardzo polecam Neospamine, dostaniesz bez recepty, wyciąg z ziół na alkoholu, mocny i skuteczny.

nie wiem, czy do psychiatry trzeba mieć skierowanie, czy nie jeśli nie trzeba, to mozesz iśc od razu, jeśli trzeba, to musi Ci je dać lekarz rodzinny każdy lekarz może przepisać pacjentowi leki jak idziesz do pediatry czy rodzinnego, to też dostajesz receptę do ręki plus zwolnienie i nikt nie pyta o rodziców, bez przesady, ze 15 letnia dziewczyna idąc sama do lekarza, jest pozbawiona opieki - zaczynacie jak Amerykanie chrzanić

Gość amaletta
bez przesady, ze 15 letnia dziewczyna idąc sama do lekarza, jest pozbawiona opieki - zaczynacie jak Amerykanie chrzanić Ewcia sądzę, że chrzanisz to ty... dziewczyna ma problem natury psychicznej, a starzy nie mają nawet czasu iść z nią do lekarza? to nie jest qrwa niestrawnosć po nieswieżym hot-dogu tylko szprycowanie rosnącego organizmu prochami o wielorakich skutkach ubocznych !

od prochów i szprycowania właśnie sa lekarze, a nie rodzice a choroby psychiczne czy nerwowe sa jak wszystkie inne choroby - trzeba iśc do specjalisty i się leczyć a nie kombinowac na prawo i lewo

A sen nie daje takiego relaksu jak naturalny. Spróbuj faktycznie ziółek. A bardzo polecam Neospamine, dostaniesz bez recepty, wyciąg z ziół na alkoholu, mocny i skuteczny. No, największy relaks to jest jak ktoś śpi po dwie godziny na dobę.... Jeśli to kwestia nerwów, to na pewno Neospasimna będzie za słaba... Z tym psychiatra to dobry pomysł - chyba najlepiej zadzwnnić do jakiejś poradni zdrowia psychicznego i zapytać - bo słyszałam że z reguły inni leczą dzieci, i inni - dorosłych. TyLko że 15 latka to też już nie takie dziecko...

Gość Olgaa
Dziękuje za wypowiedzi. Mam nadzieję, że ten psychiatra mi pomoże. Bo nie funkcjonuje normalnie. Śpie 2-3 godziny dziennie. Więc długo nie da się funkcjonować.

Gość Ewa do psychiatry i to już

Gość alltheway
Ktoś,kto nie CHOROWAŁ na bezsenność może tutaj tylko się mądrzyć i niepotrzebnie strzępić klawiaturę. To bardzo poważna choroba i z nią TRZEBA iść do psychiatry,nie należy tego mylić z zarwaną nocą raz na miesiąc, to jest męczarnia i cierpienie. Zgodę rodziców na leczenie musisz mieć,co nie znaczy,że lekarz będzie ich informował o Twoich intymnych problemach. Mi naprawdę pomógł. Najpierw dostałam od niego parę sztuk tabletek typowo nasennych-czyli zwalających konia z nóg.Po to,żeby organizm odpoczął i się zregenerował. Ale zaraz potem dostałam leki o działaniu długofazowym,nie działająco typowo nasennie,ale działające na ośrodek nerwowy wyciszająco.Zresztą to,co na ulotce czasami może być mylne. To były niewielkie dawki,nie żadne psychotropy,tylko łagodne leki,brane systematycznie przez kilka długich miesięcy. I jest naprawdę lepiej.

Gość Olgaa
Kochani! dziękuje za te wypowiedzi teraz wiem co i jak. Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów! ;]