Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaamammmmaa

czy to alergia pokarmowa? Co mam zrobić???

Polecane posty

Gość maaamammmmaa

Pojawiły się u mojego dziecka (2 tygodnie) na twarzy głównie w okolicach brwi i oczu małe czerwone krostki. Karmię piersią i dokarmaiam bebilonem 1 w związku z czym nie wiem czy to przez moje mleko czy modyfikowane. Dysponuję jeszcze bebilon HA. Co mam teraz zrobić, bo mała ma tych krostek coraz więcej?

Gość jnmuyujy
Ja proponuję udać się do lekarza. Będziesz miała pewność i mniej stresu.

Gość maaammmmaaammm
Nie żartuję, nie wiem , jak u Was, ale drodi u nas są nieprzejezdne i ci od odgarnienia nie mogą się uporać z tym. Nie mam jak jechać do lekarza a pozatym jutro jest niedziela i nikt mnie nie przyjmie. Kurczę nie mam sie kogo poradzić...

Gość maaamammmammm
chodzi mi o to, że jesteśmy zasypani śniegiem. drogi są sparaliżowane. I pozostaje helikopter.

Gość nie chce sie czepiac
po pierwsze niepotrzebnie mieszasz te mleka - zdecyduj się na jedno i na początek zacznij unikać silnych alergenów - cytrusów, selera, pomidorów, orzechów. Jak nie pomoże odstaw nabiał a wizyta u lekarza i tak Cię nie ominie a dziecku możesz podać profilaktycznie calcium dla dzieci. A przede wszystkim zastanów się co ostatnio jadłaś nietypowego, co mogło małemu szakodzić

Witam. U mojego synka pojawiły się również takie krostki, ale na policzkach. Położna poradziła mi, abym przemywała mu buźkę rumiankiem i pomogło, krostki znikają :)

Gość potówka to jest
rumianek, hydrocortizon, apteka dyżurująca tam poradzą

Gość ...ups
To najprawdopodobniej są potówki. Dziecko musiało zostać przegrzane, ale mu zbyt ciepło.

tak małemu dziecku nie należy zmieniać mleka co kwadrans... sorry, ale zdecyduj się. Bezpieczniejsze mleko będzie HA nawet gdy malec okaże się zdrowy. Dziecko ma 2 tygodnie - to na 90% nie jest alergia. ALergiczne krosty pojawiają się po 3 tygodniu życia, a nawet po 4 tyg. życia. Nie po 2 tyg. Niestety wiem to z doświadczenia. Nie jedz jogurtów, serków, ciastek, masła, zupy jedz bez smietany.

opisz dokładnie przypadek twojego dziecka na dziecko24.pl tam pediatra odpowiada w godzinę. Tylko że i tak napisze Ci, żebyś dziecko lekarzowi pokazała... ale poradź się tam. To fajny portal. Trzeba się tam zalogować.

Nie jest to prawdą. Skaza białkowa może pojawić się już w 1 dobie życia. Moja córka jest tego idealnym przykładem. Położne dokarmiły Ją modyfką podczas, gdy ja dochodziłam do siebie po cesarce (nie chciało się im tyłka ruszyć i mi dziecka donieść oraz przystawić).Niestety mimo przejścia na pierś nie było lepiej, więc musiałam wprowadzić dietę eliminacyjną (mleko, nabiał, czekolada, orzechy, miód, cytrusy, jaja, kura - poszy w odstawkę). Poprawa yła widoczna już po kilku dniach a całkiem zeszło po ok 2-3 tygodniach.

I co ciekwe - nie wszystkie mamy wiedzą - ile dzieci, tyle możliwych reakcji. Moja była ała w krostach.

OK< no to sorry że ja wprowadzam w błąd. Raczej ngkl ma rację. Pzdr.

Gość smozapal2
witam, malutkie dzieci, czesto maja wypryski, jeśli są białe, tylko to nic sie nie dzieje, to od hormonów mamusi, ale jak czerwone tak jak wspomniałaś, to potówka, przemywaj rumiankiem ale nie za duzo bo na rumianek, tez mozna sie uczulic. staraj sie by temperatura w pokoju nie przekraczała 20-21 stopni i nie ubieraj dzidziusia nie wiadomo jak grubo. gorzej jeśli krosty nie zejdą, a bedzie ich wiecej, to moze byc alergia. nie podawaj dzidziusiowi mleka dla alergików, chyba, ze ty lub ktos w rodzinie nim jest, ale i tak najlepiej, byś dała mu takie dla zdroweych dzieci. moj też pił bebilon i niestety sie uczulił, miał krosty po całym ciele, wręcz placki, zamieniały sie w małe ranki, a tak poza tym nic mu nie było, lekarka myslała, ze to potówka, a ja jakoś nie wierzyłam, poszłam do innego lekarza. od razu powiedział, ze to alergia.