Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powazne odpowiedzi tylko

wierzycie naprawde ze jutro zebrana kasa przez WOSP pojdzie na ten cel

Polecane posty

Gość powazne odpowiedzi tylko

co ma byc przeznaczona..bo ja za bardzo nie....nie mozna bez tych calych imprez itd zebrac tej kasy, przecierz to wszystko kosztuje, kto to wszystko zapalci za czyje peiniądze to jest wszystko oragnizowane, ciekawe czy Telewizja polska za darmo odstepuje swoj cza antenowy, czy zeczywiscie te wszystkie gwiazdy graja za darmo i jescze cos od siebie dają...noi ciekawe..... co roku jest zebranych tyle pieniedzy, grube miliony....szpitale juz dawno powinny byc wypelnioe sprzętem!!!!!czy nie mam racji...hm ciekawe gdzie Osiak w tym roku spedzi wakacje...na co obstawiacie

Gość Ander
A byłaś czy też byłeś w jakimś szpitalu dziecięcym??? Ja byłem często, bo mam dwoje dzieci. I przy ich narodzinach i później, gdy wymagały hospitalizacji przy chorobach, to na każdym dziecięcym oddziale widziałem sprzęt z Wielkiej Orkiestry. Moja córka po narodzinach leżała w specjalistycznym inkubatorze po narodzinach - właśnie kupionym przez Orkiestrę. Mój syn po narodzinach dwa lata temu był badany zaraz po urodzeniu aparatem do badań przesiewowych słuchu tez kupionym przez Orkiestrę. Dzięki temu wiele dzieci może być wcześnie zdiagnozowanych pod kątem niedosłuchu czy głuchoty, można wtedy szybko reagować i pomóc jeśli się uda. Orkiestrę w dużej mierze wspierają sponsorzy i ludzie dobrej woli, którzy za swój trud, pracę i wysiłek nie biorą kasy. Za to cały czas się zastanawiam czemu ojciec Rydzyk potrafiący ruszyć masy do zbiórki nie zrobił jeszcze tak pożytecznej akcji??? Potrafi przetrzepać portfel niejednej babci, a na pożyteczny cel nie daje! Takie sranie w banie z tym nawoływaniem o ochronę życia poczętego, a jak już chore dzieci przychodzą na świat, z wadami, wymagające specjalistycznego sprzętu do diagnostyki, operacji itp., to ojca dyrektora nie ma, jest za to Owsiak. Jego dzieło widać na każdym dziecięcym oddziale, jest namacalne, widać je i jego efekty też. Szczerze podziwiam Jurka Owsiaka za to co robi, bo dzięki niemu wielu rodziców może się cieszyć zdrowiem i życiem swoich pociech, a niektórzy z nich nawet sobie z tego nie zdają sprawy.

Gość polehka
autorko nie wiem jak stacje, one maja pewnie kase z reklam i tak na swoje wyjda, ale np niektorzy 'artysci' jak bracia Cugowscy czy Feel chca kase za wystepy charytatywne ... a poza tym podpisuje sie pod Ander. kase ktora zbiera Owsiak moze byc sprawzona w wielu szpitalach i rodzinac, ktorym ten sprzet pomogl, pieniadze emerytow ktore wzial Rydzyk na Stocznie wciaz w stoczni sie nie znalazly.... ale jak sobie babcie chca wierzyc ze kupuja miejsce w raju bo posylaja Rydzykowi kase to ich sprawa, wszelki jad ktory leja na Owsiaka jest tak smieszny ze nawet komentowac sie nie chce i swiadczy tylko o inteligencji i kulturze takich osob.

Gość mofo
[powazne odpowiedzi tylko]--- myslisz ze taki sprzet kosztuje 5tys? radze zainteresowac sie tematem a potem pierrdolic od rzeczy bo narazie swoja ignorancja sie osmieszasz

Gość Ave Owsiak
Moje dziecko miało badany słuch aparatem z WOŚP, wiele sprzętów na noworodkach mamy dzęki NIM i :) TAK WIERZĘ, JUTRO NAPEWNO WRZUCĘ BANKNOT DO SKARBONKI,a po t,o aby podziękować losowi za zdrowe łobuzowate dziecko i pomóc innym,poczytaj co to jest fundacja i na jakich zasadach działa, proponuję udać się do najbliższego szpitala i zapytać o sprzęt z WOŚP....miło się rozczarujesz.

Gość Ave Owsiak 2
właśnie RYDZYK! GO TO HELL!

Gość Ander
Rydzol zebrał myto z biednych staruszek na ratowanie stoczni w kwocie kilku czy też kilkunastu ładnych miliardów i pieniążki przepadły! Taki drobiażdżek, prawda? Zmalwersowali i wyprowadzili z Polski na swoje konta za granicę tyle emerytur, rent i datków swoich słuchaczy, że szok! I co? Ktoś rozliczył ekipę ojca dyrektora za ten przekręt? Ależ skąd:) On potrafi tylko w eter jad puszczać, wyłudzać kasę na swoje zbytki i tajemnicze inwestycje służące tylko jemu (a nie społeczeństwu), oczerniać innych, którzy robią namacalne i widoczne DOBRO.

..nie mam przekonania do tego typu imprez...wg mnie to przekręty:P wiecie, co zrobili w moim mieście? była akcja ogłoszona na ambonie - ratujmy szpital! więc ludzie dawali, zakupiono sprzęty drogie...po czym go sprywatyzowano! i teraz masz kasę za wizytę 70 PL , to cię przyjmie P. dr i na tym sprzęcie z puszek i w dawnym państwowym budynku..aż scyzoryk w kieszeni się otwiera..

wyręczają NFZ i Kopacz od obowiązków finansowych :-O obywatele tego kraju muszą sami sobie kupować sprzęt a ministrowie utrudniają nam służbę zdrowia .Za parę lat nikogo nie będą leczyć tylko będzie naturalna selekcja albo prywatnie.Przyzwyczajają polityków do tego że WOŚP wszystko załatwi.

Gość jasne ze czesc z tej kasy
pojdzie do kieszeni organizatorow ale ogromna czesc zostanie przekazana na szpitale, gdyby nie WOSP nie byloby zbiorki, nie byloby kasy i nie byloby tego co za to zostanie zakupione, wiec czy warto boczyc sie o to ze czesc kasy zostanie u organizatorow?

co ma byc przeznaczona..bo ja za bardzo nie....nie mozna bez tych calych imprez itd zebrac tej kasy, przecierz to wszystko kosztuje, kto to wszystko zapalci za czyje peiniądze to jest wszystko oragnizowane, ciekawe czy Telewizja polska za darmo odstepuje swoj cza antenowy, czy zeczywiscie te wszystkie gwiazdy graja za darmo i jescze cos od siebie dają...noi ciekawe..... co roku jest zebranych tyle pieniedzy, grube miliony....szpitale juz dawno powinny byc wypelnioe sprzętem!!!!!czy nie mam racji No nie masz. I jesteś beznadziejnie głupia. Napjperw poczytaj ile kosztuje sprzęt medyczny a potem pisz takie brednie. Konstrukcja np. kilku sztucznych komór serca może być wydatkiem liczonym w milionach. Jak jesteś mądrzejsza to zbieraj sama. Ktoś chce coś robić, i jeszcze go będą krytykować, że np. lata hekikopterem. Powinien pedałować rowerem z miasta do miasta, jasne.... Żal.

Gość wierze123456789
dzięki sponsorowanym przez nich inkubatorom moje dziecko żyje jestem im za to wdzięczna !!!!!

Gość oooopen ur eyes
w wielu krajach w sluzbie zdrowia czy nawet zkolnictwie jest cos takiego, tam filantropii zamiast orgazniowac akcje by wlaczyc w ruch caly narod by narod zrobil cos dla siebie, sponsoruja skrzydla szpitalne, wyposazenie badz cale szpitale (tudziez szkoly, biblioteki, itp, itd) tak jest np w USA gdzie nalezy pamietac ze sluzba zdrowia jest prywatna, czyli z twoich skladek, jak masz ubezpieczenie, na ktore placisz sam, to masz opieke zdrowotna (zalezna oczywiscie od pakietow na jakie cie stac), a pomimo tego filantropi funduja sprzety, czy budynki... i jak wiadomo nie od dzis, ze tak sprywatyzowana sluzba zdrowia to kaplica dla chorych, bo tak czy siak jak spisz na kasie to stac cie na duzo, jak placisz podstawke czy troche wiecej to mozesz chorowac na podstawowe choroby bo na powazniejsze i tak pewnie ubezpieczyciel nie zaplaci, choc ty kase wkladasz....

Dodam jeszcze, że u nas podejrzliwość przekracza granice zdrowego rozsądku. Niektórzy mądrzy wierzą nawet, że pieniądze przekazywane np. na chore dzieci w postaci 1% podatku trafiają nie wiadomo gdzie. A że sama mam chore dziecko, i znam osoby co znierały taki podatek na swoje chore dzieci, mogę zapeniśc każdego, że fundacje nie opierają nawet grosza z tego, co ktoś wpłaca. Każda osoba, na której konto w fundacji zostają wpłacone pieniądze, ma do niego dostęp przez internet - może sprawdzać info o wpłatach i stanie konta.

Gość ha ha he heee
zbiórka z jednego dnia ma zapełnić szpitale sprzętem? sie usmiałam wiesz ile kosztuje? Wiesz, że się również zużywa i ten przekazany dawno może już być bezużyteczny? wiesz ile jest szpitali i jakie potrzeby? znasz ceny? Zanim się założy temat należy się w tym wszystkim zorientować a nie z siebie bałwana robić...

Gość Star Moon
"MOSAD" Ojca Dyrektora działa..........czy On zafundował przez 18 lalt działalności RM choć opakowanie do jednego pojemnika na pieluchy.......WSTYD........Owsiak jest wspaniały.....

Gość ja bardzo proszę o rozsądek
a ja wierzę, niech połowa mojej kasy tam trafi, chylę czoła Owsiakowi, bo pewnie gdyby nie on bylibyśmy daleko za murzynami:)p;

Gość mądra kobieta swoje wie
Nie mam nic do Owsiaka, poza orgaznizowaniem tego woodstoku, na ktory zjezdzaja sie satanisci. Ale prosze nie obrazac Rydzyka, To moj Duchpasterz! Obrazajac go obrazacie uczucia religijne coponiektorych i prosze to wziac pod uwage! Ja Zlego slowa na WOSP nie powiem, ale tez zlotowki nie dam! Ksiadz Rydzyk jedynie moze liczyc na moje datki, jest moim pasterzem i przy nim niczego mi nie braknie i dzieki symbolicznej kwocie prowadzi mnie prosto do Krolestwa Niebieskiego

ja się nie dziwie niektórym niedowiarkom węszącym jakieś przekręty, otóż nie mogą zrozumieć że ktoś może coś robić uczciwie🖐️ a co do tego sprzętu medycznego , to jest on w szpitalach tylko przestarzały, za mało itd a kupowany przez owsiaka jest nowy i dobrych firm. Powiedzmy sobie uczciwie, owsiak kase ma z tego, ale moim zdaniem zasługuje na nią, bardziej niż wszyscy ministrowie zdrowia razem wzięci. Co do rozliczeń finansowych od początku istnienia Orkiestry nikt nigdy nic na Owsiaka nie znalazł. przez tyle lat. DLatego ja wierzę, że jest czysto w papierach i że jak wrzucę kasę to idzie na to na co ma iść. niedowiarki zawsze się znajdą, ale jak widać są w mniejszości.

Gość aaaahhhhhhhrrrr
nie mam nic do wosp, doceniam i sie dorzucam. ale od zawsze wkurwia mnie ze raz do roku cala telewizja jest poprostu tym zasrana.. jak maja ochote sie ludzie bawic niech bawia i poswieca na to jeden kanal telewizyjny, a nie kurwa calym swoim jestectwem zmuszaja ludzi na sile zeby na nic innego w ogole patrzyli. to mnie zniecheca do tej fundacji i w tym roku chyba sie odwroce na piecie i nie dam grosza.. wkurwia mnie to.. w telewizji wszedzie ta orkiestra, na ulice wyjsc nie moge bo mnie banda serduszkowcow atakuje, z internetu i radia tez wyskakuje mi owsiak NOSZ KUUUUUURWA. I TO NIE jest tylko moje zdanie. oni do siebie ta nachalnoscia zniechecaja

Gość wystarczy miec wiecej kanalow
w tv w problem znika:P

Gość enteeetee
Prawda jest taka,że KAZDA ,a to KAŻDA fundacja jest albo dodatkowym dochodem ludzi w nich sie"udzielajacych"(tych głownych oczywiscie)albo jedynym dochodem. NIe ejstem zbytnią altruistka,bardziej mi do egoistki,ale marzy mi się,aby znalazł sie człwoiek z grona tych "wspaniałych"aby naprawdę działał w fundacji za darmo,kosztem swojej rodziny,kosztem wolnego czasu. Przeceiz "udzielajac" sie w takich fundacjach Ci co tam "udzielaja się"(czyt.pracują) po prostu opłacaja sobie składki zdrowotne,emerytalne,maja comiesieczne pensje.Cóz to za pomoc gdy "udział" w fundacji przynosi zyski "udzielajacym sie"

Gość aaaahhhhhhhrrrr
no nie wiem kurwa, jakos chcialabym sobie ogladnac ulubione niedzielne seriale... i co? nie moge.. bo jakas banda pedauow uznala ze wszyscy sie wrecz tak samo istnie zywo hapaja pierdoleniem WKOLKO TEGO SAMEGO. jak lubia i chca i maja przyjemnosc niech sie grupuja, pod palacem kultury czy chuj wie gdzie. postawia pare zebrakow na miescie i tyle a ja nie potrzebuje przez 24h na podjecie decyzji o wplaceniu pieniedzy na chorujace dzieci i niech na boga to uszanuja i niech mnie za kazdym rogiem nie przesladuja ci wyklejacze serduszek. pewnie by moje wkurwienie az takiego zenitu nie siegnelo, gdyby nie budzaca mnie z rana, przejezdzajaca pod oknami jakas katarynka oglaszajaca dzien wielkiej orkiestry. KUrwa.. niech sobie w dupe ta syrene owsiak wsadzi i sie sam zatrabi a nie mnie budzi kurwa

Nie rozumiem skąd w Was tyle agresji .To tylko jeden dzień w roku , a cel szcytny .Widzieliście kiedyś dziecko walczące z nowotworem ...............? Może wtedy zrozumielibyście ,że cel jest wyjatkowy i jeden dzień "wyjęty " dla niektórych z życiorysu -to naprawdę niewiele .Więcej empatii Ludzie .

Gość enteeetee
awe 1,cel szczytny,ale to nie dobroc Owsiaka czy ludzi pracujących w fundacji ktorzy maja comiesieczna pensje i bezrobocie im nie grozi.To dobroc zwykłych ludzi wrzucajacych pare grosikow do puszki albo kupujących cos na aukcji za nieduze peiniadze,bo Ci co kupuja za większe pieniadze to po prostu wyrabiają sobie markę,ze niby sa tacy dobrzy i maja co dpisac od podatku,a wiele osob po prostu pierze pieniadze w ten sposób.

Gość aaaahhhhhhhrrrr
dokladnie, jeden wielki przekret a beda o tym PIERDOOLIC pol dnia na wszystkich kanalach i atakowac w kazdym wiekszym sklepie serduszkami

Wiesz , ale to Owsiak wszystko organizuje i jest twarzą Orkiestry .Jak widać to się sprawdza .MOżna Go nie lubić - mnie też czasem irytuje Jego sposób bycia -ale pracę i cel doceniam .Pozdrawiam .