Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milutka2525

Nie wiem co dalej ? Którą drogę wybrać?

Polecane posty

Gość Milutka2525

Dostałam ciekawą propozycje pracy. Jednak wiąże się ona z ciągłymi wyjazdami, również co jakiś czas będę musiał trochę dłużej spędzić czas zza granicą. Generalnie sytuacja wygląda tak, że przez 2- 4 lata będą w ciągłym rozjazdach. Poznam wiele europejskich państw. I tak się zastanawiam bo mam 25 lat i nie będę miała przez ten okres czasu na żaden poważny związek, bo kto by wytrzymał z dziewczyną, która ciągla gdzieś wyjeżdza (?)Jak wspominałam to ma być maksimum 4 lata. Fakt, że zarobię dość fajne pieniądze i pozwiedzam Europę, ale czy warto zrezygnować z miłości? Boję się, ze jak nie będę miałą męza ani kandydata do 28 roku życia to mnie zaczną oczerniać, stara panna itd Co byście zrobili na moim miejscu ?

Gość Lubieżelki
Miłość jest najwazniejsza....

Gość pieczucha
miłośc przychodzi w kazdym wieku a ty nawet sie nie zastanawiaj jak ci zycie daje taka szane! wiekszosc moze tylko o tym pomarzyc....co z tego ze maja milosc, jak nie ma zadnych ambicji, praca taka zeby tylko zarobic na zycie, zadnych perspektyw na przyszlosc, zero podróży...chwytaj szanse!

Gość Milutka2525
Dodam że obecnie nie jestem w żadnym związku, niestety nie wyszło mi z pewnym chłopakiem

Gość zyj dziewczyno
a nie mysl o bzdurach!A moze na podrozy poznasz tego swojego!A oczerniac Cie moga tylko zazdrosne debile w kraju w ktorym kobieta lekko po 20 jest juz stara.Ale to chyba w Polsce tylko tak jest.Nie organiczaj siebie samej tylko dlatego ze polska jest nietolerancyjna!

a może gdzieś tam na twojej szalonej drodze stanie właśnie ten????

Gość xbdjhbscfhjwvchjsbea cfhlbs
dokładnie wszedzie na swiecie mozesz kogos poznac

Gość Lubieżelki
tak a najlepiej poznaje się kogoś w szale pracy...same cudowne związki wtedy powstaja

Będziesz czekać w kraju na wielką miłość. Bez sensu. Ja troche poświęciłam dla miłości, którą już miałam i teraz żałuje, ale to szcegół.

Gość .....ot ..co.....
a jak w ciagu tych 4 lat nie poznasz nikogo, albo poznasz jakiegos palanta, co zrobi cie w ciula? mysl o sobie, rozwijaj sie! nie kazdy ma okazje zwiedzic cala europe i nie wydajac na to ani grosza tylko dostawac za to pieniadze! moze za zgranica kogos poznasz;)

Gość Milutka2525
Właściwie to tylko max 4 lata to nie jest aż tak długo, ale może byłoby inaczej gdyby miała 20 lat! Już mieszkałam jakiś czas poza granicami Polski i faktycznie rzadko się spotyka dziewczyny,które w bardzo młodym wieku wychodzą za mąż. Jednak w mojej rodzinie już np wszystkie kuzynki są zamężne i czasami czuje jakby wszyscy myśleli ze mnie nikt nie chcę i tak może być przez najlbliższe lata...!!!

Gość amaletta
chcesz zrezygnowac z pracy w imie zwiazku z kims kogo jeszcze nie poznalas? :D wyluzuj, moze poznasz goscia przy okazji tejze pracy

Gość cooleżanka24
trochę Cię rozumiem autorko, jednak chyba nie rezygnowałabym z takiej szansy:) może faktycznie będzie tam ten Ktoś:)

Gość Milutka2525
Wiem, że to może brzmieć strasznie niedojrzale, ale ciężko jest żyć w rodzinie tak tradycyjnej i chyba trochę bez większych ambicji

Gość zyj dziewczyno
Boze Swiety masz dopiero 24 lata i prwadopodobnie nie jestes dojrzala na malzenstwo i dzieci.mam 35 lat,jestem singielka,dzieci nie mam, mam prace i kase i jestem zadowolona.Nikt na mnie krzywo nie patrzy bo nie zyje w polsce tylko w kraju w ktorym jest normalne pozno rodzic a kobieta w moim wieku jeszcze dlugo jest mloda.No i siata troche zobaczylam.No powiem szczerze ze nawet by sie nikt nie odwazyl mi cos powiedziec bo ja to po postu olewam co inni o mnie gadaja.

nie pozwól aby ktoś(w tym wypadku rodzina) kierował Tobą. to Twoje życie. przecież może zrezygnować po roku tej pracy, prawda? ja też jestem z takiej rodziny. na ciągłe pytanie rodziny: - Kiedy Ty się ożenisz, wszyscy już mają rodziny. odpowiadam: - Jak zalegalizują małżeństwa homoseksualne w Polsce, ciociu. i cioci berecik spadł. ;]

Gość zyj dziewczyno
hahahahaha to bylo dobre ciocie przygasiles/as. lesbijka nie jestem ale mi sie zaden nie trafil i koniec.Rodzice jeszcze kiedys mowili zebym nareszcie "ulozyla sobie zycie", dzieci+maz a teraz ani mrumru.To jest moje zycie i ja musze byc zadowolona i niezyje po to zeby sie dostosowywac do oczekiwan srodowiska.

Gość Milutka2525
Cieszę się, że nie jestem sama...Fakt zdecydowanie nie dorosłam do małżeństwa ani tym bardziej do dzieci. Tylko niektóre osoby, a raczej większość uważa, że jak nie masz narzeczonego lub męża to na pewno jesteś nieszcześliwa Tylko właśnie jak wróciłam do Polski ( studiowałam zza granicą ) to zrobiłam się strasznie rozgoryczona i przez to również z nikim mi się nie układało. Nie chcę być żle zroumiana, ze Polska jest taka zła, ale niestety w moim środowisku takie są poglądy. Brak męża = nieszczęsliwa kobieta

Gość zyj dziewczyno
rozumiem . brak meza=nieszczesliwa kobieta, albo brak meza: nienormalna kobieta z ktora cos jest nie tak! No ja jakos bez meza nieszczesliwa nie jestem i zrezygnowalam z tlumaczeniem tego moim rodzicom i tematu nie ma.Szczesliwa jestem ze nie mam meza i dzieci.Jak pomysle nad tym ze od wielu lat juz bym sedziala nad garami to nie dziekuje bardzo!Nie daj sie zlamac dziewczyno i zyj jak uwazasz no i mysle ze Twoj los i tak za granica bedzie.Powodzenia zycze.

Gość zyj dziewczyno
Jestem z gdanska a wiec nie ze wsi. Takie poglady sa niestety "genetycznie" odziedziczone bo polska po prostu jest nie tolerancyjna.A jakie zdanie o mnie rodzina ma to mi zupelnie wisi.Czy maja mnie za dziwologa czy nie wiem jeszcze za co.Zyje jak mi sie podoba.

Gość Milutka2525
Pierwszy wolny nick ---> masz trochę racji, jednak moi znajomi to miastowi z bardzo duzego miasta Najgorsze jest to, że jedna moja przyjaciółka się zaręczyła i na spotkaniu wśród znajomych powiedziała no to teraz czas na ciebie Nie wyobrażacie sobie jak się poczułam. Zyj dziewczyno -----> dokładnie jak nie ma się męża to uważają że jest coś z tobą nie tak, jednak wolę być szczęśliwa sama niż być nieszczęsliwa ale z mężem

Gość misia swojego misia
myślę że mimo barwnych podróży szybko odczujesz samotność, depresję i brak miłości w życiu, jeśli juz tego nie odczuwasz. jeśli byłabym wolna to moze bym pojechała ale to nie dla mnie. jak czujesz ze dasz rade to pewnie ze jedź

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
korzystaj z szansy jaka dało Ci zycie, miłośc mozesz zawsze spotkac na swojeje drodze :) jesli bedzie prawdziwa przetrwa wszystko :)

Gość zyj dziewczyno
eeemmmm....tylko dlatego ze dziewczyna bedzie podrozowac to poczuje depresje i brak milosci?????????? halo?????? Ona partnera nie ma wiec z milosci nie rezygnuje i milosci nie mozna znalezc na sile bo wszystko przychodzi tak jak ma byc! A depresji napewno nie dostanie bo przynajmniej przezyje duzo i bedzie miala doswiadczenie duzo t.z nie bedzie nigdy uzalezniona od jakiegos faceta i zawsze bedzie miala prace!

Gość Milutka2525
Tutaj widać jak odbierają inni osoby tego pokroju. Wszyscy lepiej wiedzą co będzie dla mnie lepsze.Chyba muszę się wziąć w garść i może dam radę przełamać przede wszystkim falę krytyki rodziny.