Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kicia 1

umowa o prace

Polecane posty

Gość kicia 1

tydzien temu podjelam prace ,podpisalam umowe na okres probny 3 miesiace z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia .niestety nie jestem zadowolona, czy moge rozwiazac ta umowe bez okresu wypowiedzenia za porozumieniem stron ? czy musze odpracowac 2 tygodnie?

Gość uwaga ladaco to prawiczek

jeśli pracodawca się zgodzi, może skrócić okres wypowiedzenia do zera w innym przypadku trzeba odpękac te 2 tygodnie minus nalezny urlop

Tu nie chodzi o podawnie przyczyny tylko o to czy pracodawca się zgodzi, żeby nie trzba było prczowć po zołożeniu wypowiedzenia - te 2 tyg. Niby można porzucić pracę, ale napiszą to w świadectwie prcy. Z drugiej strony jeśli krótko tam pracujesz to możesz olać to św. pr. Kwestia tego jak chce się załatwić taką sprawę.

a kto wam każe odrazu porzucać prace jak pracodawca nie godzi sie na nie pracowanie tych 2 tygodni ..piszesz zwolnienie z zachowaniem 2 tygodniowego okresu wypowiedzenia idziesz na l-4 i kita:)

Gość kicia 1
pracodawca nie godzi sie bez okresu wypowiedzenia poniewaz jak twierdzi zainwestowal w badania i szkolenia bhp,a ja nie daje rady fizycznie wiec l4 to dobry pomysl .

Energiczna nie załamuj mnie u mnie mieście jest conajmniej 10-20 którzy ...bardzo chetnie prywatnie dadzą...bez obaw tylko trza wymyślić knyf:D