Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w wielkiej potrzebie

poszukiwanie niani

Polecane posty

Niedługo rodzę, a już musze się martwić i myśleć o przyszłości, po macierzyńskim muszę/ chcę wrócić do pracy. Z rodziny nie mam nikogo kto mógłby mi pomóc, znajomi nikogo nie mają do polecenia, na żłobek nikłe szanse bo słyszałam co się dzieje, jaka jest walka o miejsca. Zawsze bałam się powierzać dziecko nianiom z ogłoszenia. Jaka jest wasza opinia na ten temat? Jestem lekko przerażona co zrobię z takim maleństwem bo zależy mi na osobie której można ufać, której nie mogę dać wielkich pieniędzy bo sama nie dużo zarabiam, i która mnie nie zostawi po 2 m-cach bo coś tam,.....

Gość Ile trwa macierzynski
Tak z ciekawości :)

20 tyg + 2 wezmę jeszcze ok 1 miesiąc urlopu

Gość co do niani...
To szkoda że nie nikt ze znajomych nie może polecić Ci niani, ja ogólnie nie dałabym dziecka w ręce obcej osoby, Zwłaszcza takiego malutkie i to tylko dlatego,że pare lat temu była afera z ta nianią,która szarpała niemowle i było to pokazane na filmiku nakręconym z ukrytej kamery. Ten filmik za bardzo mną wstrząsnął i nie mam kompletnego zaufania do niań. Małe dziecko nie powie Ci też: co robila niania... OCZYWIŚCIE NIE KAŻDA NIANIA JEST WYRODNA ITD! Bo dużo kobiet wynajmuje nianie... :D

Gość co do niani...
Zresztą może ktoś z Twoich znajomych pilnowałby dziecka? Może nie pracuje,a chciałby zarobić parę groszy?

Radze popytać wśród znajomych . Ryzykowne jest baranie osoby tak w ciemno . Może znajomi znają kogoś odpowiedzialnego.

Gość Alicja........
Ja obdzwoniłam 30 znajomych i ostatnia znajoma mi pomogła. Jej teściowa znała kobietę która opiekowała sie wieloma dziećmi. W sobotę przyszła na rozmowę a w poniedziałek ja szłam do pracy. Istne szaleństwo, ale kobieta jest super. Teraz to juz jestesmy jak rodzina :) Warto popytać Wszystkich znajomych!

Gość i tak bywa.
moja koleżanka zrezygnowała z pracy bo w końcu nie miała ani niani ani żłobka! Ja ci radze starać sie o żłobek! Raz: że taniej Dwa: że dziecko 'na lodzie' nie zostanie

Gość Alicja........
Zacznie dziecko chorowac (bo w żłobkach i przedszkolach tak już jest) i kto się nim zajmie ? Będzie się zwalniać z pracy ciągle? Ja bym jednak poszukała niani.

Dzięki za wypowiedzi o żłobek będę się starać, ale wiadomo że różnie bywa, fakt że WSZYSTKICH znajomych jeszcze się nie wypytywałam, ale tych co do tej pory - to lipa. Może głupie pytanie ale.... z taką nianią to podpisje sie jakąś umowę?

Gość gość
Witam :) Ja jestem opiekunka do dzieci :D Jak jakies pytanka to prosze kierowac na gg Pozdrawiam :D

Właśnie tak zamieniłam parę zdań z mężem i powiedział że nie wyobraża sobie obcej osoby samej w naszym mieszkaniu, zresztą jak pomyślę to ja stanowczo też. Jakaś dziewczyna tutaj pisała iż podejrzewa że niańka szpera po kątach, bardzo by mnie to stresowało... Dzięki za wypowiedzi, zrobię wszystko żeby tylko tego uniknąć pozdrawiam