Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość petite fillette

drętwienie ręki - co orbic?

Polecane posty

Gość petite fillette

Witam, Od wczoraj zauewazylam,ze dretwieje mi reka. Czuje tak, jakbym spala na tej ręce i krew nie dochodzila> Na poczatku pomyslalam,ze to wlasnie to, ale to drętwienie nie przeszlo. w tym momencie juz rdugi dzien mam wrazenie mrowienia w jednej ręce, w malym palcu najbardziej te mrowienie czuje. Nie wiem jak temu zaradzic. Probowalam nia ruszxac, masowac. Czy to moze byc wina niedoboru magnezu? A moze czegos innego? Prosze o porade. Dzieki

Gość to moze byc niedobor
wapnia, magnezu, potasu, witamin z grupy B.... i krzywego kregoslupa. nie masz skoliozy przypadkiem? albo nie pracujesz duzo przy kompie i cie kark nie boli?

Gość petite fillette
wlasnie pracuje przy komputerze, i ostatnio bardzo czesto mam taki ucisk przy karku, w jednym miejscu, jakby mnei skurcz chwytal. Hmm.czy to moze byc od tego? Kurcze, nie wiem w tym momencie co robic. Musialabym jakos cwiczyc, czy cos..

Gość oj...nieładnie
Myślę,że masz problemy z kręgosłupem.

Gość będe miliarderem
Mysle ze masz zakrzepice od antykonceptow :classic_cool:

czyli to od tego, bo jest ucisk na nerwy wlasne w odc szyjnym. tez tak mam, ale mi tez noga dretwiala, cala strona :O pocwicz sobie, sa proste cwiczenia na odcinek szyjny

Gość petite fillette
dziekuje bardzo za odpowiedz. Czyli to od tego karku mi sie tak robi? Ja niedawno zaczelam te prace, i wlasnie od jakiegos tygodnia czuje ten uscisk na karku. Bede musiala sobie cwiczyc a Bylas moze z tym u lekarza?

do neurologa lub ortopedy i koniecznie na masaże. Mój mąż tak ma ale po masażach przechodzi.

nie bylam ale mialam skierowanie do ortopedy... ale jak zaczelam cwiczyc w domu to stwierdzilam, ze nie ma sensu sie bujac po lekarzach, bo cwiczenia na to pomagaja. taka specyfika pracy przy komputerze. a zadne rehabilitacje i lazenie po lekarzach i tak nic nie da, jak sie w domu cwiczyc nie bedzie. jak chcesz to moge ci powiedziec, jakie cwiczenia wykonywac, to sa proste i bezpieczne cwiczenia. ale to na mail raczej ;)

Gość będe miliarderem
Tak od karku, zakrzepice płucną tez od karku dostaniesz :classic_cool:

Gość petite fillette
dziekuje za odpowiedzi. W takim razie mozesz do mnie napisac? Moj mail: vraisemblable17@poczta.fm Bede wdzieczna za wszelkie rady:)

Gość ja miałam właśnie od
siedzenia przy komputerze (kilkanaście godzin dziennie) rwę ramienną- bolesne jak cholera, brałam zastrzyki, chodziłam na rehabilitację, ale nie doleczyłam do końca. Dlatego lepiej zadziałać wcześnie, a nie czekać do ostatniej chwili - jak ja.

Gość petite fillette
bede starac sie cwiczyc. Rzeczywiscie lepiej od razu zaczac cos robic, niz czekac na gorsze dl\olegliwiosci.. Dziekuje Wa mza rady

już Ci wysłałam :)

Gość to od kregoslupa zwlaszcza
jak duzo siedzisz przy kompie. Musisz sie pogimnastykowac co jakis czas.( ale delikatnie, bez poskokow)

Gość petite fillette
dziekuje! za chwile zobacze. I uciekam wziac kąpiel. Rzeczxywiscie strasznie mam spiętą szyje i kark :( Ehh..szkoda slow;) Pozdrowienia dla Wszystkich Dziekuje za maila!

Gość petite fillette
dziekuje. Przejrze wszystkie te cwiczenia i bede je robic! :)