Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja sie nadal nie znam na lek

poczatek kaszlu i kataru u 3 i pol latka-co podac?

Polecane posty

Gość poradama
Syrop z babki lancetowatej " SIRUPUS PLANTAGINIS", lub lipomal z lipy U nas sprawdza się wyśmienicie. Z nosa wydzieline odciagaj Firdą i podaj jakieś kropeki. Nacieraj dziecko do spania Pulmex baby (plecy) dziecko musi leżec głową do dołu i nlezy wcierać maść a następnie przy kaszlu oklepać.

Gość jak to jest z tymi tabsami
syrop z cebuli

wapno wysusza katar. są takie syropy bananowe dla dzieci. do tego może być otrivin i jakiś syrop na kaszel- to zależy czy suchy czy mokry

Gość jak to jest z tymi tabsami
no i pulmex baby polecam, smaruje sie dziecko co doskonale inhaluje

moze być też syrop z cebuli i czosnku- można dodać jeszcze miód i cytrynę; dobry est też syrop z buraka

Lipomal ( na wypoenie) Pulmex do smarwania klatki pleow ułatwia odychanie syrop prawoślazowy

3,5 latkowi odciągacie katar fridą ??? móje dziecko jak miało 2,5 roku to dmuchało nosek jak stary :D

katar ma wodnisty dosyc ale ciezko sie mu oddycha w nocy temp brak kaszel sporadyczny wiec natenczas trudno mi okreslic czy jest suchy czy mokry

moj synek sie poci jak spi-nie jest przegrzany to nie wiem czy mu dawac cos na wypocenie dodatkowo,raczej nie

Gość mama zmieniajace swoje zycie
Kup za grosze zwykły pyrosal......jest na poczatki przeziębienia..............

Gość przejdzie za tydzien całkiem
albo na oskrzela

ja podaje syropek prospan i smaruje maścią majerankową pod noskiem klatkę piersiowa i plecy jeśli ma zapchany nos ułatwia to w oddychaniu. jeśli nie ma gorączki to raczej niekonieczne jest dawaniu dzieciakowi dodatkowych leków. A w sumie najlepsze są babcine sposoby jeśli nie jest potrzebna kuracja antybiotykowa

www.dziecko24.pl wejdz na tą stronę. najpierw musisz się zalogowac , potem wysłac pytanie o co chodzi i gotowe.w ciągu godz. lekarze napiszą ci co możesz podac.

Gość mi farmaceutka podpowiedziała
coby podac przeciwzapalny nurofen

Gość pomoze pomoze albo i nie

Gość pomoze pomoze albo i nie

Gość gość
najlepiej cos przeciwzapalnego z ibuprofenem.

Gość gośćula
mleko z czosnkiem,sól fizjologiczną do nosa, ibuprofen i natrzec wickiem lub amolem ,zadnych punleo i innych wynalazków i dbac o to by pomieszczenia gdzie przebywa dzieckobyły przewietrzone

Gość gość
mleko z czosnkiem jest obrzydliwe, nawet ja, jako osoba dorosła nie jestem w stanie go przełknąć. Jeśli czosnek to tylko w postaci grzanki posmarowanej masłem czosnkowym. Ja często gotuje zupę dyniową z dodatkiem carry, imbiru, papryki i curcumy. Wprowadzam więcej świeżo wyciskanych soków. Ale nie jestem zwolennikiem domowych metod za wszelką cenę. Jeśli infekcja nie mija podaję przeciwzapalny Fosidal, żeby zatrzymać stan zapalny.

Gość gość
dobre rady ula ale dla dorosłogo,ja w tej chwili zżeram po pół główki czosnku dziennie i mi pomaga,dziecka nie przekonasz. Ja swojemu podaje od razu ibufen bo działa przeciwzapalnie,do tego podwójna dawa rutinoskorbinu i duzo ciepłych płynów ,głównie herbata z sokiem malinowym

Gość gość
kurcze, nawet nie brała ibufenu pod uwagę, w sumie zawsze go podawałam na gorączkę ale faktycznie jak się doczyta ulotkę do końca to można go podawać przeciwzapalnie. Ja zamiast malin robię z wyciśniętym pomarańczem, goździkiem i odrobinką imbiru. Herbatka jest genialna w smaku i dzieciaki ją uwielbiają. Spróbujcie również zupy dyniowej z carry, curcumą, papryką, imbirem. Bardzo rozgrzewająca.

Gość gość
no powiem, że przetestowałam wszystkie rady i faktycznie zupka jest superr na przeziębienia.

Gość gość
Na samym początku w zupełności wystarczają inhalacje i fosidal na kaszel. Nie ma potrzeby podawać silniejszych leków chyba, że mamy do czynienia z alergikiem, który wymaga specjalistycznego leczenia.