Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

straszny_kocur

jakie mleko? Szybkie pytanie.

Polecane posty

moje dziecko ma 5.5 miesiąca i od urodzenia jest tylko na piersi. Teraz chciałabym jeden posiłek zastąpić mlekiem modyfikowanym aby powoli odzwyczaić go od piersi. Jakie powinnam kupić mleko? Początkowe, czy odpowiednie do jego wieku??

Gość mama 3ki
Odpowiednie do wieku.jeśli oczywiście nie ma alergii,to może być Nan2,Bebiko2,Bebilan2 itd,ale jeśli ma alergie to radzę udać się do lekarza i on Cię już poinformuje jakie. Pozdrawiam

Gość Paula_27
Powinnaś zacząć od mleka 1...a nie od 2. Mimo że maleństwo juz ma 5,5 m-ca. Jedno lub dwa opakowania zużyj i dopiero przejdź na 2. Mleko modyfikowane ma inny skład niż kobiece, więc jeśli chcesz uniknąć problemów z brzuszkiem zacznij od 1.

Paula ma rację. zacznij od mleka nr 1 i powoli przechodź na dwójkę

Gość saleminka8
Paula_27 nie koniecznie :) przecież w samych reklamach mówią,po mleku matki "2" ;) Ja bym przezytała skłąd 1 i 2 jeśli niewiele się rózni to myślę,ze 2 można podać,ale :P na 1 np.bebiko ,bo ja takie daje,bo mojemu pasuje i super je toleruje jest napisane dawkowanie aż do 7 m-ca,więc można zaczynać od 1,jeśli dziecko ma ponizej 7m-cy

Gość saleminka8
sorki za lterówki :P a co do mleka to ja bym się poradziła pediatre jakie,bo różnie bywa moja koleżanka narzeka na NAN,ja za to bym polecała bebiko,moja kumpela za to bebilon każde dziecko jest inne i co innego by mu pasowało ;)

ja bym przeszła na 2. ja karmiłam małego do 11 miesiąca, potem od razu na 3 przeszłam, no bo jak miałam od 1 zaczynać? ja podaję hipp bio. próbowałam najpierw bebiko ale bardzo się pieni i mały zaczął znów ulewać :O

Radze podobnie jak inne dziewczyny zaczac od NAN 1. (jedno / dwa opakowania i przejsc na 2) Bebilon tez jest dobrym mlekiem, ale moj synek mial po nim sensacje zolodkowe, natomiast po Nanie nigdy, dlatego ja jestem jak najbardziej za Nanem. Agatka - ale twoj synek byl juz duzo wiekszy i jego brzuszke byl przyzwyczajony rowniez do innych pokarmow, a nie tylko mleka, a u takiego maluszka 5,5 miesiaca to albo dopiero zaczynsaz wprowadzac inne pokarmy typu warzywa i owoce, albo dopiero zaczniesz gdy skonczy 6 miesiecy, wiec to duza roznica.

Gość Paula_27
zgadzam się z mama malego Danielka ...jest duuuuuża róznica pomiędzy dzieckiem 11-mc i 5,5 mc.... Ja osobiście przy okazji wizyty lub szczepienia poradziłabym sie pediatry które mleko akurat dla mojego brzdąca będzie odpowiednie...każde dziecko inne...czy nie ma ryzyka alergii pokarmowej....z własnego doświadczenia wiem że przejście z mleka matki na modyfikowane może przynieść opłakane skutki:(