Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roza rosalia

do facetow, osob znajacych sie na informatyce etc

Polecane posty

Gość roza rosalia

Blagam pomozcie skonfigurowac krok po kroku Thunderbirda dla onet.pl, autograf.pl interia.pl i interia.eu Moze ktos ma takie konta i moze mi podac ustawienia? Robie wsio wg wskazowek a skurczysynstwo nie dziala!

Gość może najpierw.........
może najpierw załącz komputer :classic_cool:

Gość roza rosalia
a jak Ty bez wlaczonego kompa piszesz na kafe?

Gość roza rosalia
A jesli nie mam Internetu z TP to co mam zrobic :P

Gość roza rosalia
To skocz ;) ale nie wiem czy to pomoze :) masz polaczenie z Enterprices?

Ja bym skoczył :classic_cool: Ps. Opisujesz problem jakby to był koniec świata, a nie napisałaś nic sensownego, czy nie działa Ci wysyłanie , czy odbieranie , czy autoryzacja (hasło) czy możesz odbierać inną pocztę itp :)

Gość roza rosalia
ech, bo juz dlugo nie moge skonfigurowac i mnie to wkurza. Przeczytalam cale mnostwo wskazowek co robic i wciaz lipa. Nie moge sciagnac maili, jakby w ogole sie nie laczyl z kontem Konta na innych potralach O.K.

Jak wcale się nie łączy to jest jakiś babol w konfiguracji serwera , np nie ten adres dla pop3 albo nie ten rodzaj autoryzacji itp.Może też być awaria onet.pl. nazwa serwera POP3: poczta.onet.pl nazwa serwera SMTP: poczta.onet.pl http://onetmail.onet.pl/ powinnaś podać login jako całość np gorącamagda@buziaczek.pl albo spragnionamagda@autograf.pl

Gość roza rosalia
w jednym koncie mam zaznaczona te opcje, w drugim nie (tez na to wpadlam) i wyprobowalam takie ustawienia, jak opisal BNB (przepisales to z instrukcji Interii, czy sam masz takie ustawienia i jakims cudem Ci dzialaja?)

Ja korzystam tylko z poczty on-line :) http://poczta.onet.pl/pomoc/13224,0,27,6,14020,37,0,0,pomoc.html Adresy serwerów potrzebnych do skonfigurowania kont zakładanych w poczcie bezpłatnej: poczta wychodząca SMTP: smtp.poczta.onet.pl poczta przychodząca POP3: pop3.poczta.onet.pl widać trochę mają burdel w informacjach bo podają dla kont bezpłatnych czasem adresy z tych płatnych (poczta.onet.pl ) nie powinno być większych problemów z tą pocztą :D

Gość rosa rozalia
Nie gniewaj sie, BNB, ale to, co mi teraz piszesz, sama wyczytalam i sie zastosowalam. NIE DZIALA. Jesli wpisuje login@autograf.pl i ustawienia serwera poczta@onet.pl pokazuje mi sie: bledny login lub haslo Sprawdzalam ze login i haslo sa OK

Gość rosa rozalia
tak. wpisalam z kropka. Probowalam wersji poczta.onet.pl i samo onet.pl

Gość rosa rozalia
port ustawil sie domyslnie na 110

Gość rosa rozalia
Nie. Twierdzi, ze jest blad w loginie/hasle

Gość rosa rozalia
z normalnymi tzn ktorymi, bo juz sie gubie :P

Gość rosa rozalia
na sam login raczej nie, bo mi sie przestawi na szukanie login@onet.pl zamiast autograf.pl :)

Gość rosa rozalia
Ale sprawdzilam - ten sam problem

Gość rosa rozalia
po pierwsze, nie ma ustawien smtp i pop3 takich, jakie Ty opisales. W moim thunderbirdzie z pop na pop3 mozna zmienic w zakladce nazwa serwera, a smtp w poczta wychodzaca. Ale Ty piszesz, jakby gdzies byly takie opcje do zaznaczenia doslownie. Nie znalazlam. Aliasy sa na o2, ale na onecie ja mam poczte login@autograf.pl, bo konto login@onet.pl zarezerwowal sobie, zdaje sie, ktos inny. Na interii na 100% majac login w interia.eu nie masz aliasu w interia.pl. Tylko w o2 takie myki :o

Gość rosa rozalia
mam login na autograf.pl i onet.pl i oba nie daja sie skonfigurowac. Problem z loginem lub haslem, ktore sa dobre. Uywam ich do logowania online