Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co ja mam

Co z soba zrobić?

Polecane posty

Gość i co ja mam

Witam. Ostatnio często się zastanawiam nad swoją przyszłością. Nie tak to wszystko miało wyglądać. Mam 25 lat, jestem na ostatnim roku pedagogiki, która przestała mnie interesować rok temu, pracuje w sklepie za 1200zł:o Nie wiem co dalej. Chyba przegrałam życie:o Jak to zmienic? Chciałabym mieć dobre stanowisko, zarabiac przynajmniej 2,5 tys. Co robic? Macie jakieś propozycje???:o

Gość życie jest nowelą
Będzie ciężko :P Kazdy chciałby mieć ciepłą posadkę i żeby co miesiąc na konto przychodziło kilka tysiaków, ale poradzą sobie tylko sprytni :)

2,5 tys. nie zarobisz na samym początku. Trzeba mieć doświadczenie i uklady. A poza tym ciężko będzie Ci znaleźć pracę po pedagogice. W Polsce jest 2,5 razy więcej pedagogów na liczbę mieszkańców niż w jakimkolwiek kraju UE.

Gość i co ja mam
Wiem własnie. Nie wiem nawet czy chciałabym pracować w tym zawodzie bo już przestał mnie on interesować. Ale może jakiś kurs? Co jest przyszłościowe? Po czym można mieć dobrą pracę?:o

Gość polecam logistykę
bardzo opłacalny kierunek

Czytałam raport w Wyborczej i najbardziej przyszłościowe są kierunki związane ze zdrowiem. Najmniej społeczne.

Gość polecam logistykę
Ze zdrowiem? Tzn może medycyna itp, bo mój kumpel skończył zarządzanie zdrowiem, czy coś takiego i po 2 latach od mgr nie może znaleźć pracy w zawodzie, mimo iż jest przebojowym człowiekiem

Społeczeństwo się starzeje. Dobry kierunek to np. pielęgniarstwo

Gość i co ja mam
myślałam o fizjoterapii, masażu leczniczym. Co myślicie? To mnie akurat interesuje.

Ciekawe kierunki. Ale pomyśl czy Cię interesują i czy nie boisz się przełamać. jeśli chcesz się nauczyć masażu to na zajęciach wszyscy rozbierają się do stringów - chłopaki i dziewczyny. I się masują nawzajem.

Gość nic nowego masz racje
tez mam 25 lat, zarabiam na reke 1400, kilka razy w roku dostaje nagrody i w sumie jestem z pracy bardzo zadowolona, nie chcialabym jej zmieniac. Kazdy by chcial byc na jakims kierowniczym stanowisku, zarabiac kilka tys, ale nie zawsze ejst to mozliwe szczegolnie w naszym kraju. Kilka lat pracowalam naprawde bardzo ciezko za najnizsza krajowa, w rpacy ktorej nie szanowalo sie pracownika, teraz zarabiam wicej, jestem szanowana i w sumie do satysfakcji nie potrzeba 3 tys. wypaty...chociaz wiaodmo ze tez myslalam ze ebdzie lepiej...ale ile ejst osob po studiach bez pracy? cieszmy sie z tego co mamy, dodatkowo jakos sie doksztalcajmy, moze bedzie lepiej :) Najwanziejsze to spokojna praca, ukochany czlowiek u boku i zdrowie :)

Gość i co ja mam
Lily-> interesują mnie i nie boję sie :) Chciałabym w przyszłości mieć swój salon masażu czy cos takiego. Myślisz, że to dobry pomysł? Nic nowego masz racje-> wiesz,ja nie chce zarabiać tyle, żeby balangować na przykład. Ale tak myślę o swojej przyszłości, chciałabym urodzic dziecko i za co ja je utrzymam? Za 1200zł miesięcznie? Nie jestem osobą bujająca w obłokach, nie bedę liczyła przede wszystkim na faceta bo ludzie są zawodni. Kobiety decydują sie na dzieci a potem płaczą, że facet je zostawił i zarabiaja po 1000zł i jak maja sobie poradzic. Ja chciałabym takiej sytuacji uniknąć dlatego też myslę co zrobić, aby zapewnić sobie jakis byt i być moze w przyszłości i byt mojemu dziecku.

Nie wiem. Może tak :) Ważne, żebyś robiła to co lubisz