Gość KasiulekSmyk22 Napisano Styczeń 11, 2010 hej kochane:) zaczełam czytać wasze iforum i powiem wam ze ja już ćwiczę rok. Z waki 95 kg schudłam do 75kg i jeszcze mam zamaiar do 65 kg schudnąć przy wzroście 179:) i todzięki hula hop. Dieta owszem jest ważna ale 1500 kcl jak kolezanka pisała niestety to za mało a znam się perfekcyjnie na odżywianiu. Dla dorosłej osoby nie moze być kułko dla dzieci = bo jest za lekkie , mniejsze efekty. Ja ćwiczę na kole z anionowymi wypustkami ponieważ przyspieszają spalanie tłuszczu , masują , oraz co najważniejsze umieśniają brzuch , pośladki i nogi. Niestety skutkiem ubocznym w pierszym tygodniu ćwiczeń będą występować duże siniaki i otarcia, po tygodniu skóra sie przyzwyczaja. Ja kręcę 1 h dziennie czasem 1,5, od poniedziałku do soboty. Ważne są podstawowe rzeczy , aby schudnąć Po 1. dobrać odpowiednie posiłki . Należy je przygotowywać starannie i ustali pory jedzenia. Musicie jeść 4-5 posiłków małych dziennie składających sie z ciemnego chleba , ciemne bułki , makaron razowy , tłuste ryby wędzone lub surowe bogate w omega 3 , pomidory , ogórki , sałaty różnego rodzaju , oliwa z oliwek (najważniejsza) marchewka , por seler , cukinia , pierść z kurczaka , masło do kanapek (prawdziwe) oliwki , owoce(tylko cytrusy ) zielona herbata , wola (1,5l dziennie) , płatki z mlekiem ( obojętnie jakie ale z umiarem do 7 łyżek + mleko) Możecie też jeść jajecznicę dietetyczną (max 2 jajka+ troszkę mleka plus sól roztrzepać i wlać na patelnię. Do tego bułka z masłem. Oczywiście mozecie jesc kanapkę z serem , twarogi , serki waniliowe lecz tez z umiarem . Przykładowy plan 1 dzień do 1h po przebudzeniu śniadanie jajecznica dietetyczna z 2 jajek plu 1bułka z masłem i pomidorem albo ogórkiem lub 1,5 bułki z masłem , serem , sałatą , ogórniem i wędliną (tylko drobiowa) 3 h później - sałatka z pokruszonej sałaty , pokrojona upieczona pierść z kurczaka z 5 kostek , pomidor , kukurydza i polać oliwą i posolić 1 h później jogurt lub serek 1h później - owoc , lub 1kromka pieczywa chrupkiego z serkem , lub 2 łużki białego sera z jogurtem naturalnym i szypiorkiem. 1,5 h - czki koło 15 30 obiad Albo ryba pieczona w foli , albo ryba wędzona, albo ziemniaki 2 pieczone, albo 8 szaszłyków małych ( nadziewane na patyczek na przemian kosta piersi z k , kostka papryki , kostka cukini kostka cebuli i znowu piers papryka itp - i do piekarnika na 25 min ( chude , syte , nie tuczy ) możecie też zjeść ryż plus mrozonki plus 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego , albo mrożonki duszone na maśle----- dużo jest opcji za duzo pisania:)PAMIETAJC IE BY WOLNO JESC.!!!!!!!!!!!!! około 17- mozecie zjesc albo twarożek , albo sałatke albo warzywa ale nie wolno węglowodanów. Jeść można do 3 h przed snem . Pamietajcie o unikaniu alkoholu typu piwo itp. Co do słodyczy---- mozna je jesc ale w weekend np. niedziele max do 350 kcl możecie sobie wybrać. Pijcie dużo wody mineralnej , unikajnie soków z kartonu , pijcie zieloną herbatkę. Zamiast białego cukru słodźcie sobie czarnym cukrem trzcinowym , broń boże słodzik !!!!!!!! Nie głodujcie moje drogie , ja już raz 3 lata temu schudłam i potem jojo. Jeżeli będziecie tego przestrzegać gwarantuje że schudniecie ale nie na miesiac dwa ale na stałe. Pamiętajcie o ćwiczeniach lepsze jest kułko bo działa na wszelkie partie ciała. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach