Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość KasiulekSmyk22

Dieta i hula hop

Polecane posty

Gość KasiulekSmyk22

hej kochane:) zaczełam czytać wasze iforum i powiem wam ze ja już ćwiczę rok. Z waki 95 kg schudłam do 75kg i jeszcze mam zamaiar do 65 kg schudnąć przy wzroście 179:) i todzięki hula hop. Dieta owszem jest ważna ale 1500 kcl jak kolezanka pisała niestety to za mało a znam się perfekcyjnie na odżywianiu. Dla dorosłej osoby nie moze być kułko dla dzieci = bo jest za lekkie , mniejsze efekty. Ja ćwiczę na kole z anionowymi wypustkami ponieważ przyspieszają spalanie tłuszczu , masują , oraz co najważniejsze umieśniają brzuch , pośladki i nogi. Niestety skutkiem ubocznym w pierszym tygodniu ćwiczeń będą występować duże siniaki i otarcia, po tygodniu skóra sie przyzwyczaja. Ja kręcę 1 h dziennie czasem 1,5, od poniedziałku do soboty. Ważne są podstawowe rzeczy , aby schudnąć Po 1. dobrać odpowiednie posiłki . Należy je przygotowywać starannie i ustali pory jedzenia. Musicie jeść 4-5 posiłków małych dziennie składających sie z ciemnego chleba , ciemne bułki , makaron razowy , tłuste ryby wędzone lub surowe bogate w omega 3 , pomidory , ogórki , sałaty różnego rodzaju , oliwa z oliwek (najważniejsza) marchewka , por seler , cukinia , pierść z kurczaka , masło do kanapek (prawdziwe) oliwki , owoce(tylko cytrusy ) zielona herbata , wola (1,5l dziennie) , płatki z mlekiem ( obojętnie jakie ale z umiarem do 7 łyżek + mleko) Możecie też jeść jajecznicę dietetyczną (max 2 jajka+ troszkę mleka plus sól roztrzepać i wlać na patelnię. Do tego bułka z masłem. Oczywiście mozecie jesc kanapkę z serem , twarogi , serki waniliowe lecz tez z umiarem . Przykładowy plan 1 dzień do 1h po przebudzeniu śniadanie jajecznica dietetyczna z 2 jajek plu 1bułka z masłem i pomidorem albo ogórkiem lub 1,5 bułki z masłem , serem , sałatą , ogórniem i wędliną (tylko drobiowa) 3 h później - sałatka z pokruszonej sałaty , pokrojona upieczona pierść z kurczaka z 5 kostek , pomidor , kukurydza i polać oliwą i posolić 1 h później jogurt lub serek 1h później - owoc , lub 1kromka pieczywa chrupkiego z serkem , lub 2 łużki białego sera z jogurtem naturalnym i szypiorkiem. 1,5 h - czki koło 15 30 obiad Albo ryba pieczona w foli , albo ryba wędzona, albo ziemniaki 2 pieczone, albo 8 szaszłyków małych ( nadziewane na patyczek na przemian kosta piersi z k , kostka papryki , kostka cukini kostka cebuli i znowu piers papryka itp - i do piekarnika na 25 min ( chude , syte , nie tuczy ) możecie też zjeść ryż plus mrozonki plus 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego , albo mrożonki duszone na maśle----- dużo jest opcji za duzo pisania:)PAMIETAJC IE BY WOLNO JESC.!!!!!!!!!!!!! około 17- mozecie zjesc albo twarożek , albo sałatke albo warzywa ale nie wolno węglowodanów. Jeść można do 3 h przed snem . Pamietajcie o unikaniu alkoholu typu piwo itp. Co do słodyczy---- mozna je jesc ale w weekend np. niedziele max do 350 kcl możecie sobie wybrać. Pijcie dużo wody mineralnej , unikajnie soków z kartonu , pijcie zieloną herbatkę. Zamiast białego cukru słodźcie sobie czarnym cukrem trzcinowym , broń boże słodzik !!!!!!!! Nie głodujcie moje drogie , ja już raz 3 lata temu schudłam i potem jojo. Jeżeli będziecie tego przestrzegać gwarantuje że schudniecie ale nie na miesiac dwa ale na stałe. Pamiętajcie o ćwiczeniach lepsze jest kułko bo działa na wszelkie partie ciała. :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować