Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smdmdd

Z czarnego na rudy samej w domu???

Polecane posty

Gość smdmdd

Dotychczas farbowałam wlosy na czarno ale chcialabym to zmienic i zafarbować na rudy, taki jak na zdjęciu: http://www.voila.pl/330/m24jf/?1 Czy uda mi się uzyskać taki kolor gdy najpierw położę na włosy rozjaśniacz a później farbę w takim kolorze? Boję się, że nie wyjdzie albo jeszcze gorzej - że wyjdą plamy lub jakiś inny kolor. Wolałabym iść do fryzjera ale u mnie w mieście nie ma dobrych salonów, nawet nie potrafią ścinać włosów... Jak myślicie? Ryzykować i zrobić samemu?

Gość nikt nie probowal
??? :(

Gość wariatka2098475
przechodziłam z blond na czarne i z brazu ciemnego na rudy. mysle ze sie da. najlepiej kupic rozjasniacz (np Joanny), po zabiegu wlosy są jasne blad/rude/białe zalezy od wyjsciowego, jak masz czarne to pewnie cos kolo rudego bedą i potem farbe nakladac.

Gość moze ktos jeszcze sie wypowie

Gość maryska1234567891234
Tez bardzo chce miec rude (mam czarne). Kupilam rozjasniacz w sprayu z joanny, ktory stopniowo rozjasnia wlosy. Jak mi rozjasni jakies 3 tony to zozjasnie zwyklym rozjasniaczem i poloze farbe.

Gość hmmmm21.......
smdmdd jaka farba wczesniej farbowałas wloski???

Gość do smdmdd
miałam tez brazowe wlsoki ale stwierdziłam ze rudy to moj kolor, rozjasniałam sobie sama bez wizyt u fryzjerów. jak chcesz sie czegoś wiecej dowiedziec to pisz z checia Ci odpowiem

Gość hmmmm21.......
no i dziewczynki ucichły.... a chciałam cos pomóc....

Gość do hmmmmm21
szukałam i faktycznie śliczny ten kolorek płomienna iskra :) Też farbowałam joanna naturią ale na czarno, teraz chce mieć rude. Mam 3 centymetrowe odrosty ale moj naturalny kolor to brąz więc i tak nie wychdzie :( Chodzi mi o to jak je rozjaśnić żeby po nałożeniu farby wyszedł taki kolor jak na opakowaniu? Dekoloryzacją raczej nie zejdę do jasnego, myślę żeby rozjaśnić rozjaśniaczem ale jakim dokładnie? jak to zrobić żeby kolor wyszedł jednolity? bo juz raz próbowałam i kupiłam rozjaśniacz z joanny 6 ton, położyłam na włosy i po zmyciu odrosty miałam żółte a te czarne minimalnie się rozjaśniły ale zaryzykowałam i położyłam farbę w kolorze miedzianym i odrosty wyszły rude a reszta czerwona :o wiec znowu zafarbowałam na czarno... tak bardzo chciałabym miec rude :(

Gość hmmmm21.......
smdmdd najpierw powinnas nalozyc rozjasniacz na te wloski co masz czarna farbe a dpoiero po czase na odrosty, wiem ze cieko to zrobic ale i tak sama dobrze tego nie zrobisz musisz miec jakas pomoc.

Gość smdmdd
No i zrobiłam :) Kupiłam 2 rozjaśniacze bo mam długie włosy. Położyłam na włosy na 30min. Te czarne rozjasnily sie do slicznego rudego ale odrosty byly żółte więc położylam farbę z joanny płomienna iskre. Na odrowstach mialam pomaranczowe, w niektorych miejscach czarne a zas w innych miedziane :o Wiec polecialam po drugi rozjasniacz żeby rozjaśnić tylko te czarne pasemka i kupiłam farbe garnier w kolorze nektarynki. Rozjasnilam pasemka, nastepnie polozylam farbe na cale wlosy i w koncu wyszlo tak jak chciałam ;) Jestem zadowolona, w niektorych miejscach mam przeblyski czarnego ale wygladaja one jak pasemka w jasnym brazie wiec ok :) Teraz musze zaczac dbac o wlosy bo po takich zabiegach na pewno beda oslabione.

powiedz mi prosze jakim rozjasniaczem rozjasnialas swoje czarne wlosy?

Gość ruda66
ja z czarnych przechodziłam na rude i są takie jak chciałam najlepszy jest rozjaśniacz z joanny żółty i płomienna iskra terz z joanny pozdro

Gość Alicyja94
Ja na czarne włosy nałożyłam 2 rozjaśniacze (włosy do łopatek)i włosy miałam jasno brązowe. Poczekałam miesiąc, zabieg powtórzyłam, włosy były w kolorze złotego brązu, a odrosty żółte, ale na szczęście stopniowo. Na to założyłam farbę w piance intensywna miedź, ale kolor przypominał neonową pomarańcz, więc po miesiącu pofarbowałam włosy farbą joanna płomienna iskra i kolor pozytywnie mnie zaskoczył, bo bałam się, że włosy będą neonowo-pomarańczowe, a wyszły w bardzo ładnym rudym odcieniu. :) Oczywiście po rozjaśnianiu na włoski używam maski regenerującej włosy i pięknie lśnią. :)