Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę być mamą

czy dobrze robię-owulacja

Polecane posty

Gość chcę być mamą

Witaski, zaczęliśmy się starać o dziecko;)Na razie nasz pierwszy cykl. Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 31.12.2009 . Kochałam się w minioną sobotę i wczoraj. Od wczoraj bolą mnie jajniki-owulacja, dziś dalej mnie bolą, czuję,że mam wzdęte podbrzusze.Śluz owulacyjny-jak białko kurze. Zastanawiam się czy dziś również się poprzytulać,czy nie za dużo tego;) Wydaje mi się,że co do przytulania się to wybrałam dobry moment;) Czy mam szanse aby zajść w ciąże? Staramy się o 1 dziecko

Gość lepiej co 2 dni
bo wtedy plemniki sa bardziej zywotne i jest wieksza szansa na zaplodnienie

Gość chcę być mamą
czyli mimo tego śluzu płodnego lepiej odłożyć przytulanko na jutro:)

Gość oczywiście że SĄ
jeśli jesteście zdrową parą, to tak jak inne pary macie MAKSYMALNIE 40% szans na zdrowa ciażę

Gość chce być mamą
ja już się zniechęciłam, bo dziś chyba najlepszy wieczór na sex, a mój mąż w pracy do rana;( dopiero jutro wieczorem coś możemy zdziałać, ale nie wiem czy nie bedzie za późno;(

A ilu dniowe masz cykle, ze juz w 12 dc masz owulacje? Sluz plodny pojawia sie nawet 3-4 dni przed owulacja. Plemniki w takim sluzie sa nawet w stanie przezyc 5 dni. Natura sama to tak zaplanowala :) Na twoim miejscu nie martwilabym sie tak, nie zastanawiala nad wszystkim a przed wszystkim nie analizowala kazdej godziny ...bo to dopiero pierwszy cykl. Zdrowa para w pojedynczym cyklu ma 25 % szans na ciaze. Zycze bys byla w tych 25 % , ale wiecej luzu, bo stres nie pomaga.

Gość chce być mamą
No hej! cykle mam przeważnie 28 dniowe. Wczoraj i dziś((11 i 12 dc) odczuwam bóle jajników,dziś kłucie i jakby mrowienie w prawym.Dziś zaobserwowałam śluz płodny (białko kurze). Kochaliśmy się wczoraj i w sobotę.Dziś nie możemy, ale myślę,że jutro spróbujemy;). Właśnie z moich obserwacji wynika,że owulację mam koło 11-12 dc, po tych kłuciach w jajnikach zwykle za kilka godzin (przeważnie w nocy,albo wieczorem) mam krótkie i intensywne bóle w okolicy jajnika, co wskazuje na pękniecie pęcherzyka. Po jakim czasie komórka jajowa jest zdolna jeszcze do zapłodnienia, bo ile źródeł tyle opinii;) dziękuję za wsparcie;)

A ja uwazam, ze owuacje masz troszke pozniej. Chociaz wszystko mozliwe. Komorka jajowa zyje 24 h , ale lepiej jest gdy plemniczki na nia juz czekaja. Hmm...jak zaszlam w ciaze staralismy sie 11 dc, a owulacja byla 13 dc. Wiec wystarczylo raz a dobrze ;) Mysle, ze naprawde nie masz sie czym stresowac.