Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellusia

czy zagęszczacie mleko niemowlakom 4 mce i czym?

Polecane posty

Gość bellusia

córka często się budzi w nocy, podobno lepiej dziecko śpi jak się zagęści, tym czym kleikiem ryżowym, a może kaszą manną? a jeśli kaszką manną, to jak osobno ją gotujecie na wodzie, a potem do mleka?

Gość tej a co to za badziewie
kaszka manna , budyń:D

Gość mój ma 6 i półmiesiaca
kasza manna to gluten wiec po 10 miesiącu życia dopiero czym zageszczac: kleik kukurydziany - rozluznia kupki kleik ryżowy - zagęszcza kupki wiec według potrzeb ja kleikiem ryzowym

Gość bellusia
dziękuję serdecznie za irzetelne nformacje, bo mam takiego pediatrę, że szkoda gadać...

według nowego schematu żywienia niemowląt (2007)- gluten wprowadza się od 6 miesiąca życia; w karmieniu piersią - nie wcześniej niż w 5, a nie później niż w 6. Mam rozpiskę od pediatry z ich czasopisma :) :Pediatra po dyplomie". Ja próbowałam zagęścić kleikiem kukurydzianym, ale dostała uczulenia, będę próbowała ryżowy.

Gość te mądrala
gluten dla dzieci karmionych piersia wprowadza sie po 5 miesiacu zycia, a dla karmionych sztucznie po 6 miesiacu moj ma prawie 7miesiecy i je juz wprodukty glutenowe i nic mu nie jest, ludzie kurwa nie przesadzajcie tak z wszystkim boze, ja daje nawet serki Danio i nic sie dziecku nie dzieje :)

Gość fgjkl
te mądrala oczywiście że można wszystko tylko serki danio są na zwykłym mleku a te mówią żeby wprowadzać po 3 roku a przez wprowadzanie wcześniej pokarmów które wprowadza się nie miej więcej w wyznaczonym terminie dzieci częściej zapadają na alergię nie koniecznie od razu może to przyjść w późniejszym wieku ja tak miałam mała jadła truskawki w wieku 7 miesięcy i lekarka powiedziała że może to mieć związek teraz nie może jeść pietruszki, marchewki, kurczaka, gum, cukierków czekoladowych,jaj, czekolady, żelków. Teraz ma 3 latka no i jest ciężko kiedy wszystkie dzieci jedzą coś czego ona nie może i trzeba jej tłumaczyć co jest grane.

Gość te mądrala
własnie dlatego że tak ludzie wydziwiają potem dzieci są alegrikami,jakoś my jedliśmy kiedyś wszystko i nasze mamy nie patrzały co się kiedy wporwadza i mało które z nas jest alergikiem,bo są to jednostki,a teraz co trzecie dziecko alergik bo najlepiej jakby do roku bylo na samym mleku :) moj je juz wszystko to co my,oczywiscie nie smazone i nie doprawiane zbytnio...starszy tez tak jadl,ma teraz 5 lat i nic mu nie jest wiec nie zamierzam wydziwiac przy mlodszym :)

te mądrala ma rację co do glutenu :) Ale serki Danio? No ja bym swojej nie dała... ma uczulenie na białko mleka. Co do wprowadzania różnych pokarmów - jeśli za wcześnie - istnieje duże ryzyko alergii. Żołądek dziecka nie jest przystosowany do trawienia konkretnych produktów... stąd przewód pokarmowy reaguje alergicznie np. w 4 miesiącu gluten. Ok, jeśli się udało to ok, ale kaszka glutenowa w 4 miesiącu to ryzyko celiakii. Jeśli ktoś chce ryzykować, niech daje i w 2 miesiącu gluten, ale na przykład mi korona z głowy nie spadnie jak dam wtedy, kiedy zalecają lekarze. My byliśmy karmieni inaczej (i jesteśmy zdrowi), bo inne było otoczenie, w którym żyliśmy, mniej nawozów.... itp. Kto za PRL-u nawozy stosował? W małych ilościach ukradzione z PGR-u. A spaliny? Jak w bloku ktoś miał samochód, to był Pan :) Teraz ludzie na starość alergii dostają.

Gość bellusia
no niestety macie rację, ja i mąż i cała nasza rodzina zero alergii, karmię piersią i co? córeczka jakąś wysypkę miała, teraz szorskie łokcie się zaczynają - skaz abiałkwa albo coś, takie czasy niestey, wszystko może zaszkodzić... smutne ale prawdziwe