Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidze zycia

Urodzilybyscie dziecko, ktore moze byc chore?

Polecane posty

Gość nienawidze zycia

Ot co, czy wiedzac, ze mozecie swoja glupota zmarnowac mu zycie zdecydowalybyscie sie na to? Ja sama nie wiem, nie usuwalabym nigdy w zyciu, ale w takiej sytuacji...Zabezpieczalam sie, nie wiedzialam nawet ze wpadlam! Do drugiego miesiaca bralam leki, ktore powoduja wady rozwojowe. :(

tak urodziłabym. chociaz zdaje sobie sprawe ze byłoby trudna decyzja . dziecko to jest dziecko i powinno życ . zalezy jakie leki brałas, badz dobrej myslii slońce ;)

bądź dobrej myśli - może lekarz zleci jakieś dodatkowe badania by wykryć ew. wady? nie usunęłabym - nie byłaby to łatwa decyzja, ale kim jestem by decydować o czyimś życiu lub śmierci? A gdyby tak jednak dziecko urodziło się zdrowe? Tak naprawdę mało które badanie daje 100% pewność urodzenia chorego dziecka (nie mówię tu o np. braku jakiejś kończyny).

Gość kropelka56788
Ciężko powiedzieć. Generalnie jestem za tym, żeby kobieta miała wolny wybór w takim przypadku. Raczej moje rozważania skłaniałyby się w kierunku usunięcia ciąży, ale co bym zrobiła na pewno powiedizeć nie mogę.

Gość znam taką sytuacje
Mojej koleżance lekarz powiedział ze dziecko ma rozczep kręgosłupa i ze jak się urodzi to zaraz umrze to nie prawda mały urodził się zdrowy!!! powiem Ci jedno mam już dziecko 6 letnie teraz jestem znów w ciąży i nie wyobrażam sobie że miałam bym mu odebrać życie.powiedz w którym jesteś miesiącu ciąży i co dokładnie lekarz Ci powiedział? Słońce jeśli dziecko naprawdę urodzi się z dużymi wadami są instytucje które na pewno by Ci pomogły nie jedna matka(rodzina) mimo choroby dziecka walczy o niego do końca.Niech Bóg da Ci siłę i pokieruje tak by dobrze było a Matka Boża będzie strzegła dzieciątka :)