Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca zastanawiająca się

Ucieczka dobra na wszystko? hmmm?

Polecane posty

Cześć, tak się zastanawiam dlaczego, gdy komuś zależy na drugiej osobie to czasem ucieka... Przed czym ucieka? Przed uczuciem? Ze stresu? Dlaczego tak się dzieje? Dla przykładu(wiem, głupi przykład) podam epizod z serialu "Brzydula". Tam przyjeżdża Julia, dawna dziewczyna Aleksa. On przed nią ucieka, mimo iż ją kocha... Czy mozecie mi jakoś wyjaśnić takie postępowanie?

no iiii?

i takie osoby się nie zmienią? jak na nie wplynąć? Czyli np wolą unieść się dumą niż być szczęśliwym w miłości? :(

Nie raczej to nie jest cecha do zmiany.Sama jestem taką osoba i uwierz mi czasem chowam honor do kieszeni ale się go nie wyzbędę:( Tak utrzymaliśmy już 4 lata zwiazku.

Gość mieli wiecej wyobrazni
od depeche 15

Gość patryssssss
nie wiem czy moge wtracic..... ale z ta ucieczke to ja mam taka teze:-) wiekszosc ....nie ze Wy...ludzi przyzwyczajona jest do tego ze nic im w zyciu nie wychodz, a wiec jak spotkaja kogos naprawde "bliskiego" uklada mi sie przez jakis czas potem jedna ze stron sie wycofuje...bo jak to tak moze byc ze ulada mu sie w zwiazku. toz to nie naturalne, nie normalne i caly czas sobie zadawaja pytanie : dlaczego???? jak to sie stalo???? jak to mozliwe ze to mi sie poszczescilo???? a ze polskie spoleczenstwo przywyklo do marudzenia to pomimo ze maja sie dobrze zawsze cos bedzie na "nie"

Gość ucieczka NIGDY nie jest
dobrym wyjsciem.

Uciekamy też bo boimy się zmian, boimy się że nie podołamy. Uciekamy przed porażką, która się jeszcze nie zdarzyła.

Czy można uciekać przed kimś kogo się kocha i kto odwzajemnia uczucia?

Uciekasz przed sobą, przed uczuciami nie przed fizycznie realnym facetem. Oczywiście nie dlatego że ich nie chcesz, to po prostu pewien szok i nowość dla umysłu :) Tak sadzę.

Gość szukamy Tatusia z Małym
Nie sugeruj się jakimś tam serialem. Nie pisali go spece od psychoanalizy, tylko zwykli ludzie. Ucieczka nie jest przed uczuciem, bo ono jest w sercu. Jest. Nie można od niego uciec. Ucieczka to raczej reakcja człowieka na....:) I to zostawię dla siebie. Muszę w końcu za coś dostać Nobla;) P>S Dziecko mnie się drugi dzień pyta: idziemy szukać Tatusia:D? Nie biorę go, bo zimno:) Ale co mam mu powiedzieć, Kochany Tatusiu?:)? Ostatnim razem padał śnieg i namalowaliśmy Tobie coś na zderzaku z tyłu:) Z dzieckiem Mamy są odważaniejsze:) Więc? Wyjdziesz nam naprzeciw Tatusiu;)? Wieczorami jest niebezpiecznie, ale lepiej się rozmawia:) decyzja należy do Ciebie:) Mama z synkiem;)

Racja:) a czy myslisz, że można jakoś to zmienić? ;)

hehe no spoko, po prostu zastanawiam się nad tym, ale to nie ejst jakiś mój wielki życiowy problem :P

Przed uciekaniem:)? Zwykle uciekamy jak daleko;) jak blisko, nie ucieka się. To się tyczy wielu sytuacji. Np strach przed pożarem. Boimy się, uciekamy od iskry od zapałki..ale jak pożar nas zastaje stoimy bez ruchu. Albo spokojnie go gasimy. Nasza reakcja jest inna niż jak zdarzenie było daleko od nas. Przykład taki sobie, ale nie chcę mi się pisac bardziej szczegółowego. Jeśli druga strona wyjdzie tej uciekającej stronie to nie ucieknie. Bo realność będzie miała przed sobą. Blisko. Nie da się tego opisać. Ale to zachowanie nawet u zwierząt występuje.

BNB to raczej stereotypowe. I fakt zdarza się. Często. Ale to nie wszystko. I nie w tym przypadku. Oj chyba zgarnę tego Nobla:D

Gość uciec mozna
uciec mozna od osoby, ale nie od uczuc ;) te uczucia zawsze gdzies zostana i czesto potem wychodza na swiatlo dzienne i maca w glowie tej osobie od ktorej sie ucieklo :O

nie w tym przypadku?;> a skąd wiesz jaki to przypadek?

Gość właśnie uciekam
:(

właśnie uciekam-> dlaczego? bo się boisz? bo nie chcesz? bo..? bo co?:P

up

Gość uciec mozna
ciekawe czy wypowie sie ktos kto ucieka ;) Oni chyba sami nie wiedza czemu uciekaja

boja sie zimna, jest -2:D;)

Nie wiem, dla mnie to takie dziwne ;) a może taka osoba tak naprawdę nie kocha skoro ucieka?

Gość uciec mozna
zapewne tak wlasnie bylo .....