Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lAAAADY

ROSYJSKI - POMOZE KTOS?

Polecane posty

Gość lAAAADY

czy ktos moglby mi napisac z 5, 6 zdan po rosysjku na temat "moj wymarzony dom"?

Как обычно могу помочь :)Сейчас напишу. Ты только никуда не уходи!

Дом моей мечты-большой, светлый, довольно уединенный. Всегда хотел, чтобы в моем доме были комнаты-времена года. Зима - большая комната в бело-серо-голубых жемчужных тонах, со шкурой медведя у камина (выложенного белым мрамором), с напольными экибанами-сухоцветы, ветки рябины с алыми ягодами, глубокие кресла, приглушенный свет, тяжелые портьеры. Весна-небольшая комната-спальня. Высокие потолки, зелено-желтые тона, много живых цветов в горшках-тюльпаны,крокусы. Лето-просторная гостинная.Яркая, рыже-терракотовая, с вкраплениями изумрудно-зеленого. Мебель уютная, просторная, почти деревенская. Паркет,пахнущий можжевельником. Осень - комната-тайник, кабинет, место для раздумий, для души. Охра,баклажан,темные оттенки зеленого. Огромные стеллажи с книгами. Кожаные кресла. Мягкий ворсистый ковер на полу. Хватит?

Gość lAAAADY
спасибо ; ) пять или шесть предложений

Gość lAAAADY
wyslalam do Ciebie maila

Gość lAAAADY
to podaj mi drugiego :)

Gość lAAAADY
ok :)

Gość lAAAADY
da, ja juz kiedys taki blad popelnilam, ze podalam na podobnym forum :D mam nadzieje,ze zrozumiesz..a pomoc jest mi potrzebna

Gość lAAAADY
dziekuje bardzo, nie wiem, jak Ci sie odwdziecze. Potrzebuje to wlasciwie na dzisiaj, na zajecia, a jestem pol przytomna, jedna prace juz napisalam ;) o swietach ^^ jeszcze raz bardzo dziekuje!

Gość lAAAADY
sam pisales? Jesli tak to zazdroszcze tak dobrej znajomosci tego jezyka :D Ja jestem dopiero na poziomie podst, ale wciaz sie ucze :P

Gość lAAAADY
tak :) jeszcze raz bardzo dziekuje

я - русский и это мой родной язык :) Dla mnie jezyk polski jest jezykiem obcym

Gość lAAAADY
cholera, zazdroszcze...czyli urodziles sie w Rosji. Dlugo mieszkasz juz w Polsce? Czy moze poprostu uczysz sie tego jezyka?

Gość Do Uproka
Ale ładnie napisane:)🌼 Uczyłam sie tego języka 12 lat.....jeszcze go pamiętam:):) Dooobreee masz ❤️

Gość Do Uproka
Gdzie mieszkasz ???????

juz prawie 15 lat w Polsce... rosjanie sami z siebie nie ucza sie polskiego jako jezyka obcego (chyba, ze ktos ma pochodzenie polskie)

Dzieki za ocenie :) A mieszkam tam, gdzie wiekszosc rosjan w Polsce, czyli w Wawie

Gość lAAAADY
AJ, wybacz, myslalam, ze jestes mezczyzna :D Jestes dosc przyjaznie nastawiona do tego kraju, moze dlatego, ze moi dziadkowie wychowali sie na terenach ZSSR i znaja rosyjski, tak samo rodzice :P w Szczecinie :) a Ty?

Gość Do Uproka
No widzisz a ja musiałam obowiązkowo się go uczyć - takie były czasy - ale miło go wspominam:):)

Gość Do Uproka
A ja macham Wam z Krakowa .....a Szczecin - moje wymarzone miejsce ......

jak nie patrzec, to jednak byl to jezyk najezdzcow :( A Polska (jak nie patrzec) jest moja druga ojczyzna, wiec ja bardzo lubie i cenie. Bardzo fajny kraj

Gość lAAAADY
boze, wybacz haha zmylily mnie te dwa podobne pseudonimy :D hm...znac rosyjski, to marzenie:D