Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alola100

czy spowiadacie się z masturbacji?

Polecane posty

Gość dziewuchaaaaaaaaaaaaa
jeśli Bóg istnieje to czemu nie mógłby pomóc osobie mu bardzo oddanej, masz racje że czasami to autosugestia ale niektóre cudy które zawdzieczamy Panu Bogu, są fizycznie nie mozliwe do spełnienia. Poczytaj sobie coś w internecie na ten temat (np o cudownych uzdrowieniach)

Gość mamy XXI wiek
@dziewuchaaaaaaaaaaaaa cudów nie ma, są co najwyżej sprawy, których na obecną chwilę nie jesteśmy w stanie zrozumieć. Jak myślisz, co sobie myślał prosty jaskiniowiec, który widział na niebie pioruny?

masz racje, ale osoby idące do seminarjum nie są zazwyczaj aseksualne lecz są niesamowicie oddane Bogu. Księża oraz biskupi nie posiadają żon ponieważ biorą ślub z Panem Bogiem- na tym polega ten sakrament

Gość mamy XXI wiek
Ale natury i popędu tak jak pisałem, nie da się oszukać. Tłumienie w sobie czegoś co jest normalne, zdrowe nie jest. Wolałbym, żeby ksiądz miał żonę i gromadkę dzieci, normalniej by to wyglądało.

jaskiniowiec na pewno po krótkim czasie się domyślił;) a co do cudów- to one są. jeżeli dzięki modlitwie jakaś osoba została uzdrowiona to nie mozna uważać tego za przypadek

dziewucha z tego co mowisz to ksiadz bierze slub z bogem obaj faceci a kosciol potepia homoseksualizm wiec jak to wyglada?

ale mężczyzna biorący ślub lub idący do seminarium jest tak samo mocno zakochany! tylko że jeden w kobiecie której między innymi swoją miłoś może wyrażać po przez sex, a inny mężczyzna jest zakochany w Bogu a swoją miłość chce mu wyrażać po przez modlitwe

Gość kama dama
do dziewuchaaaaa oczywiście zgadzam się z Tobą że niektórzy księża są z powołania i faktycznie dobrze wykonują swoją pracę ale większość jest jednak tych co zostają księdzem dla dobrego i wygodnego życia a im wyższy stopniem to ma lepiej , Wystarczy popatrzeć na te mordy wypasione i zsiniałe już od alkoholu które można zobaczyć w TV . Mnogość pedofli i innego badziejstwa wsród nich też napewno sporo , nie raz media donosiły o takich przypadkach ! I komu tu się spowiadać ? i z czego? Niech oni się wyspowiadają ze swoich grzechów najpierw a potem my . Ciekawe kto kogo przebije w grzechach .

półka jakbyś chciała wiedzieć to Bóg nie jest ani kobietą ani mężczyzną ( widać ze dziecko z Ciebie albo jesteś jakiejś baaardzo innej wiary)

ja poprostu nie wierze w kosciol katolicki a bog jest uznawany za mezczyzne, tworce, zawsze sie mowi o nim w rodzaju meskim

Gość 3532523
Raz spowiadałam się z tego księdzu, ale byłam młoda i głupia. Zaczął pytać o szczegóły - czy też w szkole i jak... :( Mało nie spaliłam się ze wstydu...

Gość 3532523
półka jakbyś chciała wiedzieć to Bóg nie jest ani kobietą ani mężczyzną ( widać ze dziecko z Ciebie albo jesteś jakiejś baaardzo innej wiary) Wszyscy teoretycznie wiedzą, że Bóg nie ma płci, i wszyscy domyślnie traktują go jako faceta. Przyznają to nawet teolodzy. Więc nie pieprz głupot...

Gość dr. Evil
spowiedź bez wyznania masturbacji to jak obiad bez piwa "po" - nie liczy się

Gość no wlasnie mam...
wyprzedzilas mnie odpowiedzia tez chcialem tak napisac

Gość no wlasnie mam...
No to jak mam powiedziec ksiedzu ze wle se konia czy jak???

a po co ksiedzu do wiadomosci w jakich pozycjach , gdzie , jak czesto uprawiam seks? to tylko ich wymysly i tyle

Gość 3532523
dziewuucha - ile ty dziecko masz lat? Celibat został wprowadzony we wczesnym średniowieczu przez kościół nie ze względów doktrynalnych, tylko aby nie dopuścić do rozdrabniania jego majątku - co miałoby miejsce przy procesie dziedziczenia.... No i księża nie składają ślubów czystości - tylko zakonnicy.

Gość 3532523
półka - oni zboczeni są, a co ty myślałaś? :)

Gość Girl_UK
Ja sie spowiadalam ale to bylo juz dawno temu, bo juz sie nie spowiadalam od 3 lat lol.

Gość no wlasnie mam...
Ja mam 15

Gość chybazartujesz
nie to jest intymna sprawa nie rozumiem dlaczego to grzech przeciez to jest potrzeba naturalna niby glosi kosciol zeby zyc w zgodzie z natura . a potem sie okazuje ze sami gwalca . wiec chyba lepiej sie wyladowac niz byc potem psychicznym .

Gość mamy XXI wiek
Ja ze zbrodniczą instytucją nie chcę mieć nic wspólnego, może ktoś pamięta, kiedy oficjalnie uznali, że Ziemia nie jest płaska? Ofiar wojen religijnych i świętej inkwizycji nie da się policzyć.

Gość kama dama
Kopernik ledwo z życiem uszedł

Gość kama dama
o tysiącu lat trzymania ludzi w ciemnocie już nie wspomnę

Gość 3532523
A propos gwałcenia... Poczytajcie kiedyś Kronikę Janka z Czarnkowa - to był kronikarz z 14 wieku... Opisuje tam życie biskupów - sa takie notatki np. dnia tego i tego zmarł bp pozn. Zawisza z Kurozwęk. Potem opis wielu donacji, jakich dokonał na kosciół. I na koniec - że niestety bp ten nie żył zbyt cnotliwie ..... bo gwałcił dziewice. Potem inny biskup - podobnie ; do tego zmarł na skutek upadku z drabiny - kiedy gonił jakąś dziewkę ze wsi - a ona schowała się przed nim na strychu. Był tam jej ojciec i razem zrzucili drabinę.. Biskup spadł z dużej wysokości i na skutek ran później zmarł...

Gość no wlasnie mam...
No ale jak juz jestem u spowiedzi mowie wszystkie grzechy to mam powiedziec ze wale se konia???

Gość no wlasnie mam...
????????????????????????????????????????????? Nie mam książki?????????????

Gość mamy XXI wiek
@no wlasnie mam ja Ci tego nie powiem, bo nie wierzę w spowiedź i tak dalej, ale patrząc wedle tych wszystkich praw i przepisów dotyczących "grzechów" i tego, żeby spowiedź była ważna, to musisz się z tego wyspowiadać, inaczej będzie nieważna i nie pójdziesz do nieba. Sam zdecyduj, czy ten facet w czarnej sukience może mieć jakiś wpływ, na Twoje życie po śmierci, na które dowodów nie ma.