Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjaaaajaaj

Czy golicie się w ciąży do ginekologa?

Polecane posty

Gość alicjaaaajaaj

Mam nietypowe pytanie. Do niedawna zawsze goliłam miejsca intymne przed wizytą do ginekologa, jednak teraz brzuch mi bardzo urósł i mam z tym trudności (brzuch zasłania wzgórek łonowy). Ostatnio wspomagałam się lusterkiem i jakoś się udało :). A czy Wy golicie się, czy nic Was to nie obchodzi? ;P

Gość zwyczajna29mama
no jest coraz ciężej, tez się podgalam jak mi wyjdzie tam mi wyjdzie. Maz mi nie chce pomóc, bo sie boi mnie zranić, wiec sama kombinuje:)

Gość już niedługo
ja się golę z lusterkiem , a czasem mąż mi pomaga :)

Gość nie golę się
ani do ginekologa ani "prywatnie"

Gość alicjaaaajaaj
Ja akurat mam inny nawyk :). Owłosienie dla mnie jest nieestetyczne, a po drugie źle się z nim czuję ;P.

Gość a fiuj
ja golę się zawsze jak byłąm w ciąży i teraz też,czuję się z tym owłosieniem bardzo żle

Gość ja sie nigdy nie gole
ani na codzien, ani tym bardziej do ginekologa. Przed porodem tylko ;)

Gość a fiuj
i chodzisz z takim owłosieniem jak koczkodan :)

Gość beksalaleczka
na co dzien to juz raczej nie:)od czasu do czasu tylko. ale do ginekologa tak-nie jakos tak wymyslnie,ale tak troche chociaz. Bo az wstyd pokazac sie z takim tylkiem-tym bardziej,ze wlosy mi na nim tez w ciazy urosly:(

Gość kachakrakow31
ja tez się golę ale nie tylko do ginekologa - brzuch mam juz spory ale jakos daje rade .

Gość celnik_h
tylko się podgalam i przycinam włoski

Gość alicjaaaajaaj
Tylko do porodu? A ja to wręcz przeciwnie - mogę się zawsze ogolić, ale przed samym porodem nie, bo to przecież taka męka, że się nie chce już ;P.

Gość hhhhh
ja jak miałam już za duzy brzuch to golił mnie mąż

w poprzedniej ciazy do samego porodu sie sama golilam(nie wyobrazam sobie jak mozna sie nie ogolic wiedzac ze moga zastosowac ta zylete brrrr) i teraz tez... uzywam lusterka postawionego na umywalce i do dziela..a to ze owlosienie w ciazy wzrasta to normalne brrrrr najgorzej u mnie z goleniem nog;) a i gole sie dla siebie nie dla ginegologa bo sie z nim nie widze;) takze wychodzi duzo czesciej jak co 3 tyg hehe

Gość alicjaaaajaaj
nie wyobrazam sobie jak mozna sie nie ogolic wiedzac ze moga zastosowac ta zylete brrrr) O jaką żyletę Ci chodzi??

Gość o fiuj
jeśli będziesz nie ogolona to sami wyciągną zwykłą maszynkę i zaczną szastac na sucho brrr

goliłam się i przed ciąża i podczas całej ciąży teraz tez usuwam zbędne owłosienie. mama które już maja problemy z zobaczeniem swojego łona przez duży brzuszek polecam krem do depilacji pod prysznic. nie ma ryzyka ze się potniecie a przy użyciu lusterka nie jest to trudne a i tez jest bardzo wydajny :)

wlasnie chodzilo mi o ta maszynke ktora stosuja w szpitalu;) tutaj kobietki niektore sie skarza ze szastaja na sucho przed porodem brrrr..ale nie szastali by gdyby te miejsca byly w miare wczesniej ogolone;) takze samemuu sie tworzy problem...brrr

aa i najlepiej jakies wieksze lustro miec ustawione przed soba a nie poslugiwac sie malym lusterkiem gdzie jedna reka jest zajeta..wtedy wlasnie wszystko trwa dluzej i wlasnie mozna sie Pociac wrr a tak ma sie obie rece wolne;)

hmm ale tak się zastawiam ze gdy zdążają się przypadki golenia przed porodem i nawet gdy matka zostanie pocięta chyba jest jej to wszystko jedno. przy bólach porodowych chyba nawet nie odczuwa bólu gdy pielęgniarka potnie cie maszynka. Ja źle czuje się z owłosieniem łonowym a tez (choć nie było to zbyt łatwe) goliłam się przed porodem żeby wyglądać estetycznie i czuć się komfortowo. Po co podczas porodu miałam męczyć się myślami że mam nie ogolona pipkę czy nogi :)

Gość saleminka8
ja też przycinałam,a od 35tc na zero :P

nie chodze jak koczkodan, tylko jak kobieta. Jeszcze na glowe nie upadlam, zeby sie dla ginekologa golic, skoro nawet dla meza tego nie robie :P Przed porodem tylko i tez na sucho. Zreszta zawsze gole sie na sucho (mam na mysli te fragmenty ciala, ktore gole regularnie).

Gość a fiuj
no to jak małpka owłosiona :) ja nie golę się dla lekarza tylko dla własnej wygody i komfortu

mi ogolenie miejsc intymnych nie daje ani komfortu ani wygody.

Jak widac co kraj to obyczaj... Ja nie wyobrazam sobie rezygnacji z depilacji miejsc intymnych. Zazwyczaj nie gole sie, tylko wlsanie depiluje. Nie dla ginekologa, nie dla meza, ale dla samej siebie. Jestem w 31 tyg ciazy i mam duzy brzuch, ale mimo to staram sie nie rezygnowac z dbania o siebie, choc czasami jest ciezej niz bez brzucha:-) Dla mnie depilacja to higiena, a z niej sie nie rezygnuje...

dla mnie higiena to mycie sie :) A depilacja to estetyka. Dlatego gole nogi i pachy. A akurat owlosienie lonowe mi sie podoba. Nie podoba mi sie jak jest lyso jak u dziewczynki. Kwestia gustu, a nie higiena ;)

Gość zarośnięta mutantka z Ciebie
syf i malaria w Twoich galotach :-o

kazdy sadzi po sobie :)

Gość kalkskal
Ja generalnie też zawsze się tylko trochę depiluje w tych miejscach, natomiast tak na zero wg mnie wygląda obrzydliwie, ale to kwestia gustu.

Gość golenie golenie
ja mialam duzy brzuch i dawalam rade sie ogolic z pomoca lusterka.Lusterko oczywiscie ruchome.Bardziej dbalam o te miejsca w ciazy niz teraz z powodu czestych wizyt u ginekologa oraz z powodu takiego,ze wydawalo mie sie ,ze w kazdej chwili moge zaczac rodzic.