Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patkawa

czy niepotzrebnie sie wtrąciłam

Polecane posty

Gość patkawa

Moja dobra kumpela rozstała się ze swoim facetem, a on po dwóch tygodniach od rozstania zareczył sie z inna. Mieszka z nia w inny miescie i w zeszłym miesiacu przyjechali. On chciał sie spotkac z moja kumpela, zeby pogadac. Ona nie miala ochoty, ale sie zgodzila. Wyciagneła z tego pochopne wnioski, ze on bierze slub z tamta z głupiego powodu i mu nie niej nie zalezy. A ze sie tez znamy to poprosilam go o spotkanie. Od razu opisal mi sytuacje ze swojej strony, wytłumaczył decyzje itd. Niestety moja kumpela nie ma racji w niczym co sobie wymysliła, bo on jak sie okazało nigdy jej nie kochał, a mowil inaczej :/ a byli ze sobą 3 lata. Dowiedzialam sie jeszcze kilku niemilych rzeczy. I teraz ona ma do mnie pretensje, ze cala rodzina jego i narzeczonej mysli, ze ona mnie nasłała, zeby miec pretekst, zeby sie z nim spotkac. A wcale tak nie było i on o tym wie. Jej tez probowałam wytłumaczyc, ale to do niej nie dociera. Uważacie, ze niepotrzebnie sie wtraciłam? A powiedziec jej o tym, co mi powiedział? I dodam, ze znam go dłuzej niz ona.

Nic już nie mów. Ona i tak nie jest w stanie, by wysłuchać a Ty tylko niepotrzebnie stracisz nerwy.

Gość patkawa
podobna sytuacja juz miala miejsce kilka lat temu. Spotkala sie z moim przyjacielem. On ja zdradzal i sie z tego smial. Kiedys nie wytrzymalam i jej o tym powiedzialam, a ona... poleciala do niego i wten sposob stracilam kumpele i przyjaciela. Po prostu nie wiem jak mam wybic jej z głowy te dziwne mysli :/

Gość patkawa
nie rozmawiałam o nich, tylko z nim o nim i jego decyzji. Na temat mojej kumpeli i narzeczonej nie powiedziałam ani slowa. To on to zaczął, a ze był to dla mnie niewygodny temat, to nic nie odopwiadalam.

ale czemu czujesz sie w obowiazku cos wybijac z glowy i chcesz ratowac przyjaciolke i swiat?Czy aby napewno nie masz na czym sie skupic w swoim zyciu?Wazniejsze sa rzeczy , chocby wlasne zycie osobiste:)

Gość patkawa
Bo od tego ma sie przyjaciół?

Gość patkawa
Ja nie uwazam, zebym zrobila cos zlego. A moja kumpela i tak troche przesadza, bo chce, zeby jego rodzina lubiła ją bardziej niż narzeczoną :/

Gość patkawa
i to moze stad ta histeria

Wiesz, Eleno... znałam kiedyś taką dziewczynę, która nie miała własnego życia i żyła życiem innych. Przyssała się do mojej przyjaciółki, jak pijawka i musiała uczestniczyć we wszystkim, co tamta robiła. Zaczęła nawet mówić tak, jak ona. Miała w necie starszą o kilkanaście lat znajomą i w końcu zaczęła ją nazywać mamą (z racji tego, że tamta miała sporawą gromadkę dzieci). Też żyła jej problemami, jej życiem. Swojego poskładać nie umiała, była samotna, zaniedbana i żaden facet nie chciał na nią spojrzeć.

Gość patkawa
Mnie to rczej nie dotyczy ;)

Gość no rzczywiscie...
oczywscie ze niepotrzebnie sie wtracilas? Sorry,ale ktos cie o to prosil?!!?!?!?!!!? bo z tego wynika,ze nikt, wiec na chu sie wbijasz gdzie cie nie chcac? alez mnie wkurwiaja takie osob ktore staraja sie byc Hero....

Mnie to rczej nie dotyczy - to znaczy co? Odpowiedz na jedno pytanie: po cholerę rozmawiałaś z tym chłopakiem na temat koleżanki? PO CO? Nie umiesz żyć bez wściubiania nosa w nie swoje sprawy?

Gość patkawa
on sam podziekował mi za spotkanie i cieszyl sie, ze mogl mi to powiedziec. To ze oni sie rozstali nie swiadczy o tym, ze bede teraz rezygnowała z kumpla, ktorego znam wczesniej niz kumpele...

tak czeso jest.Na dodatek tlumaczone jest to czesto checia pomocy kolezance.A motywy sa najczesciej-poplacze kolezance troche, niech poszuje jak to dobrze, doloze jej do pieca, albo zamiast zajac sie budowaniem swojego zycia z wlasciwych klockow , burzy i wtraca sie w czyjes ,bez pytania czy prosby o pomoc. La Firyndo -moim zdaniem w zyciu jest wazny umiar.Dobrymi(czy czyste intencje?) checiami pieklo jest wybrukowane.

Niegdy się nie wtrącaj między faceta a kobietę. Bo oni się pogodzą, a Ty wyjdziesz na idiotkę, taka prawda.

Gość patkawa
Bo wydawało mi sie, ze cos nie gra. Co innego mowili znajomi, co innego ona. I sie okazało, ze oni mieli racje. Poza tym to byl moj kumpel juz dawno, ja znam krocej.

Ano właśnie :( Poza tym to, co dla jednych może być lekiem, dla innych może okazać się trucizną. Zawsze wychodziłam z takiego założenia, ze lepiej mieć mądrego wroga niż głupiego przyjaciela. I takim przyjacielem okazuje się "nasza" autorka.

Gość patkawa
Nie pogoda sie, tego jestem pewna. I to nie była moja ciekawosc. Skoro nie rozumiecie takiej prostej rzeczy, to nie ma sensu probowac przekonywac was dalej.

on sam podziekował mi za spotkanie i cieszyl sie, ze mogl mi to powiedziec. To ze oni sie rozstali nie swiadczy o tym, ze bede teraz rezygnowała z kumpla, ktorego znam wczesniej niz kumpele...- no i pięknie wyszło szydło z worka :)

Gość patkawa
Z jakiej racji tak o mnie mowisz? Bo ty bys tak nie postapiła? Skad wiesz co by było, gdyby Ciebei spotkala taka sytuacja. Pamietaj - nigdy nie mow nigdy.

Hahaha, widać, jaka z ciebie osoba: szybciutko się usprawiedliwiłaś. Wiesz co? Jesteś płytsza, niż kałuża na Saharze i wścibska, jak mamusia jedynaka. Boże, chroń nas przed Filomenami z przydługim nochalem.

Gość patkawa
Chyba Rozi źle zrozumiał/a :) Nie o to chodziło :) Tylko uważam, ze buntowanie pzrez nią całego świata pzreciwko niemu, bo sie roztsali nie ma sensu. Jasne, uwazam, go za drania i mam do niego o to pretensje.

niech Cie sumienie prowadzi dalej po rozdrozach zycia-powodzenia obrazalska!!!!! Nawet wnioskow nie umiesz wycigac Kapusciana Glowo!!!( nie ublizajac kapuscie bo ja bardzo lubie)

ależ ciebie nic nie spotkalo :) zajmij sie sobą, to najlepsze co mozesz zrobić :) ( choć wątpie, zeby tak sie stalo, takie jak ty sie nie zmieniaja )

Gość patkawa
Smieszni jesteście, niby dorosli ludzie, a co drugi to wyzwiskami rzuca. Z wami nie da sie normalnie porozmawiac. I wcale sie nie obraziłam :)

Gość patkawa
Kilka słów i oceniacie człowieka. Mało tego, oceniacie pochopnie. Nic z tych rzeczy, ktore pisaliście nie dotyczą mnie. Kilka zdań i wyrabiacie sobie opinię. Mimo wszystko uwazam, ze dobrze sie stało, ze o tym wszystkim wiem, bo bede wybijala jej z głowy pomysł powrotu do niego.

Gość patkawa
Gdyby taki oczywiście nastąpił :)

To raczej ty nic nie rozumiesz i nie zrozumiesz. Zarzucasz nam, że nie jesteśmy dorośli? A jak ty się zachowałaś? Jak przedszkolak, który musi wepchać nos w nie swoje sprawy, jak gówniara, która MUSI wiedzieć kto, jak, z kim i dlaczego. Czytaj Bravo Girl (czy jak to się tam nazywa). A wścibstwo jest brzydką cechą. Nawet bardzo, bardzo brzydką.