Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krisana

po stosunku....

Polecane posty

czesto slyszalam ze jak pary juz sobie odpuszczaj to bach trach i w kolejnym cyklu jest fasolka :)

Gość gość1234
czytam i czytam i u mnie zupełnie inaczej... W pierwszą ciążę zaszłam niechcący zaraz po mojej "18", po sześciu latach małżeństwa pomyśleliśmy z mężem o drugim dziecku i od razu zaszłam. Teraz biorę tabletki, bo albo mielibyśmy życie bez seksu, albo dziesięcioro dzieci chyba!!

jak ktoś nie planuje dzieckeato zachodzi bez problemu, nie leży z nogami w górze, tylko pewnie od razu wstaje "żeby szybciej wypłynęło", nie czeka na owulację a najczęściej zachodzi jak "na pewno" były niepłodne dni. No tak już jest.

Gość gość1234
Może... Teraz mam już duże córki (18 i 11 lat) i nie chcielibyśmy już z mężem maleństwa. Dla mnie to już zamknięty rozdział życia. Teraz tylko boję się żeby córcia nie poszła w ślady mamy..

kiedy bylam nastolatka to zawsze mi sie wydowalo ze rodzice sa tacy zacofani a jak sie okazuje oni tylko udawali ze nie widza pewnych rzeczy,rzeczy ktore sa nie uniknione :)

Gość Czarodziejka79
W marcu skończę 31 lat, mój mąż ma 35. Same rozumiecie, że badzo zlaeży mi żeby jak najszybciej zajsć w ciążę..

Gość Melpomena...
Czesc Dziewczyny... :) Widze, ze sie tu zaczyna planowanie... Ja wybieram sie na badania koncem stycznia i pocztkiem lutego. Mam 31 lat a maz 38... Staramy sie dlugo, sypiamy bez zabezpieczenia nie wiem juz ile lat. I nic! Troche smutno... Ale mam nadzieje, ze sie w koncu uda.. Latwo mowic o nieplanowaniu.... Czarodziejka wiem co czujesz. Wierz mi. Trzymam kciuki!!!

widze ze macie doswiadczenie na ty polu wiec jakie badania trzeba zarobic przed?tzn my przestalismy sie zabezpieczac i chcialabym byc przygotowana :)

Gość Melpomena...
Ja robie badania ze wzgledu na niemoznosc zajscia w ciaze. Mam zdiagnozowane PCOS, i chyba do tego kalnia mi sie nadczynnosc tarczycy, dlatego te badania... A potem bede musiala pewno wykupic cala apteke i futrowac sie przez kilka miesiecy... byle byly efekty!

Gość Melpomena...
Jesli zaczynacie dopiero starania proponuje zaczac od dobrej pelnowartosciowej diety, bogatej w witaminy. Zaczac zazywac kwas foliowy. Przeprowadzic badanie na toksoplazmoze, jesli mialas kontakt z kotami. Jajeczko dojzewa 3 miesiace, wiec warto poczekac na to pelnowartosciowe! :)

no wlasnie co do toxo to moj lekarz w uk powiedzial ze takie badania wykonuje sie b. rzadko .moze ze wzgledu na to ze tu nie ma zaniedbanych i bezpanskich kotow tylko wszystkie szczepione i z czipami .hmm mam skierowanie na ogolne badanie krwi i dopisal ta toxo ale nie gwarantowal czy zrobia...jutro ide do szpitala .a kota mam w domu :/