Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Margarittttka23

Co dodatkowo ukończyć do języków słowiańskich, pmózcie.

Polecane posty

Gość Margarittttka23

Witam :) Za rok kończę studia mgr z kierunku, który specjalizuje się w językach słowiańskich, znam biegle rosyjski, białoruski i na śr.poziomie czeski, to mi nie wystarczy i chcę za jakiś czas nabyć dodatkowe specjalizacje jak Specjalista ds HR (zasoby ludzkie) - i dodatkowo waham się pomiędzy księgową a kadrową, co według Waszej opinii będzie dla mnie korzystniejsze pod względem znalezienia zatrudnienia po stdiach, dziękuję :)

Gość lkkythgk
Księgowa

Gość he-he-he-he
jesli chcesz polaczyc z jezykami to w sumie do zadnego z wymienionych przez ciebie zawodow. ksiegowa siedzi glownie w papierach, musi byc na bieząco z przepisami itp, wiec jezyki nie sa niezbedne. no chyba, ze zatrudnisz sie w jakiejs firmie zagranicznej, ale poza tym niespecjalnie. kadrowa to samo. moze spec. od HR wiecej korzysta z jezykow obcych, ale to tez zalezy od firmy. ja bym ci radzila jakis handel, marketing, cos w tym kierunku. mozesz wykorzystac jezyki np na spotkaniach biznesowych, do przygotowywania ofert dla zagranicznych klientow czy w kontaktach z nimi. na pewno takie kwalifikacje nie zaszkodza :) zawsze tez mozesz robic tlumaczenia, zatrudnic sie w jakims biurze tlumaczen albo na wlasna rękę.