Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sekretne okienko

Malowanie twarzy na karnawał

Polecane posty

Gość sekretne okienko

Zbliża się bal karnawałowy w przedszkolu. Czy mogę buzię dziecka pomalować farbami plakatowymi?? Na ten jeden raz szkoda mi kupować specjalnych farb. Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Gość tez sie chetnie dowiem
pomozcie :)

Gość poddnnosze

Gość nie radziłabym
można trafić na takie, które nie do końca będą chciały się zmyć. kiedyś kupowałam na urodziny córki takie specjale i kosztowały 8 zł.

Gość lepiej nie
plakatówki mogą wywołać jakąś alergię, podrażnić oczy, jeszcze skrzywdzisz czymś takim dziecko. może lepiej dogadaj się z kilkoma innymi mamami, żeby wspólnie zainwestować w porządne farbki do malowania twarzy lub poszukaj czegoś w miarę taniego - nie wydaje mi się, żeby kosztowały jakoś specjalnie dużo zawsze możesz też spróbować pomalować buźkę dziecka własnymi kosmetykami - fajnie jakbyś miała jakieś antyalergiczne, dla skóry wrażliwej, skłonnej do podrażnień itp. Na pewno jakieś kolorowe cienie czy szminki się znajdą, kredką do oczu możesz narysować wąsy, patyczkiem higienicznym zanurzonym w różu możesz zrobić piegi... tylko pamiętaj, żeby wcześniej nanieść na skórę dziecka odrobinę tych kosmetyków, których chciałabyś użyć w dniu imprezy - taka próba alergiczna. Jak się nic nie stanie, to ok, maluj buźkę i niech się dobrze bawi, ale jeśli skóra będzie zaczerwieniona, pojawi się pieczenie, swędzenie, czy wysypka - to zmywaj to natychmiast i podaj wapno do wypicia.

Gość hmm no faktycznie
farbki, albo są jeszcze takie kredki - jak pastele, ale specjalne do malowania ciała

Gość fairyland.pl
Sama zajmuję się malowaniem twarzy i zdecydowanie odradzam malowanie twarzy innymi farbami niż tymi przeznaczonymi do malowania ciała! Farby plakatowe zawierają substancje toksyczne które mogą wywołać alergie skórne i podrażnienia! Skóra dziecka jest bardzo delikatna... Polecam farby i kredki przeznaczone wyłącznie do malowania twarzy. Można już za kilkanaście zł kupić zestaw kredek bądź farb. Pamiętajcie że takie farby również mogą wywoływać podrażnienia u osób ze skłonnością do alergii. Przy okazji zapraszam na moją stronę fairyland.pl gdzie znajdziecie propozycje wzorów do malowania na twarzy.