Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

netefilka

język włoski-warto się go uczyć?

Polecane posty

jestem po filologii angielskiej i myślę o nauce kolejnego języka celem jest oczywiście przyszła kariera zawodowa... i tak sobie myślę.. czy opłaca się? czy akurat ten język jest pożądany przez korporacje? i czy jest bardzo trudny? wiem, że tam sporo rzeczy ma powiązanie z językiem łacińskim, którego uczyłam się przez rok i którego nie mogłam zdzierżyć :( proszę o rady pozdrawiam

łacina jest dla mnie zbyt trudna, więc chętnie również poznam opinie osób uczących się

Gość w wymowie jest bardzo
łatwy natomiast w reszcie? trudno powiedziec

Gość Wpada w ucho
i szybko się go uczy.Nie jest jakiś super łatwy,ale nie jest ciężki..Ja po dwóch latach pobytu we Włoszech nie mam żadnych problemów z załatwieniem różnych spraw i dogadywaniem się w tym języku.Pisownia tez jest moja mocna strona.:)Generalnie polecam naukę tego języka:)

Gość klassi
zgadzam się, język włoski nie jest zbyt trudny i bardzo przyjemnej się go uczy. :) Często ma gramatykę podobną do naszej. Na początek wg mnie dobrze iść na jakiś kurs by nauczyć się podstaw, później wystarczy wyjechać do Włoch i pobyć trochę z tubylcami. W Axonie bardzo fajnie go uczą. Niesamowite uczucie jak później słyszy się włoską piosenkę i tak prosto zrozumieć o czym jest :)